XIX MWPR Wrocław, 24-25.09.2011 r. (CACIB)
Moderator: BACHMATsforanemroda
Re: XIX MWPR Wrocław, 24-25.09.2011 r. (CACIB)
Z Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie Miasta Wrocławia:
zwolnienie psa ze smyczy jest dozwolone w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi tylko wówczas, gdy pies ma założony kaganiec, a osoba, z którą przebywa w tym miejscu ma możliwość sprawowania nad nim bezpośredniej kontroli, oznaczającej właściwą reakcję psa na komendę opiekuna w każdej sytuacji.
Tam gdzie będziemy się piknikować będą warunki o swobodnego puszczania psów? Te kagańce... jakby nie wystarczyła odpowiedzialność cywilna właściciela/opiekuna psa. Czy możemy liczyć na miejsce na grillu? W bagażniku mamy już, mydło, szydło i powidło i na grilla miejsca już nie znajdę.
zwolnienie psa ze smyczy jest dozwolone w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi tylko wówczas, gdy pies ma założony kaganiec, a osoba, z którą przebywa w tym miejscu ma możliwość sprawowania nad nim bezpośredniej kontroli, oznaczającej właściwą reakcję psa na komendę opiekuna w każdej sytuacji.
Tam gdzie będziemy się piknikować będą warunki o swobodnego puszczania psów? Te kagańce... jakby nie wystarczyła odpowiedzialność cywilna właściciela/opiekuna psa. Czy możemy liczyć na miejsce na grillu? W bagażniku mamy już, mydło, szydło i powidło i na grilla miejsca już nie znajdę.

.................................................... Wicher się urodził
Sorry... Długo rozważałam, gdzie jechać... ale na powitanie jesieni wybrałam Bieszczady.kasiawro pisze:czekam na resztę chętnych....![]()
(wystraszyłam się PKP

Życzę Wam świetnej wystawy, wyników zadowalających każdego i udanego pikniku

A forumowiczom życzę kompletu wyników z wystawy (wiem, dużo psów, nie będzie łatwo... ale postarajcie się

i długiej, wyczerpującej fotorelacji z wystawy i pikniku

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Spanki nie wiem na ile znacie Wrocław, mam zamysł aby to odbyło się nad Odrą zaraz za stadionem bo w innym miejscu jest problem z przemieszczaniem się ludzi, którzy miasta nie znają.Spanki pisze: Tam gdzie będziemy się piknikować będą warunki o swobodnego puszczania psów? Te kagańce... jakby nie wystarczyła odpowiedzialność cywilna właściciela/opiekuna psa. Czy możemy liczyć na miejsce na grillu? W bagażniku mamy już, mydło, szydło i powidło i na grilla miejsca już nie znajdę.
Nie raz sama nad Odrę chodziłam z psem i problemu nie było.
Jutro jeszcze postaram się ja albo Ewa od Sokoła/ Aresa obejrzeć to miejsce i ustalić czy się nadaje (alternatywę jakby co znajdziemy

Obawiam się, że grilując nie mogą pieski biegać bo grill turystyczny jaki jest, każdy wie. Będzie sporo psów, fajny zapach, jedzonko i może to się skończyć na złodziejstwie ogarzym lub kłótni ogarzej wokół kiełbaski. Ja też jak większość z Was wie, mam fioła na punkcie wybiegania psa, ale od święta można sobie odpuścić

Chyba, że się decydujemy na spacer....?????
Nie ukrywam, że kiełbaska, kaszanka zamówiona w sporej ilości, więc nie zostawiajcie mnie z tym teraz, bo przejść musiałabym na dietę kiełbasiano-kaszankową

Teraz kilka informacji organizacyjnych:
podliczyłam chętne osoby jest nas 28
pogoda zamówiona - dziś dzwoniłam do słonka, potwierdziłam rezerwację

serwetki, talerze, kubeczki - są przygotowane
grill, węgiel - jest, tylko zastanawiam się czy jeden worek węgla wystarczy

grill nie jest wielki, ale damy radę, będziemy się uczyć cierpliwości

kiełbaska jest dla każdego zdeklarowanego oraz kaszanki zamówiłam trochę dla koneserów

chlebek jest
ogórek, papryka słoikowe zapewnione przez nasze mamy

Co trzeba mieć bo w 2-kę z Tomkiem nie jesteśmy w stanie wszystkiego przynieść i zabrać:
koc do siedzenia
napoje
musztarda, ketchup lub coś w tym stylu
jeśli ktoś ma jeszcze jakieś dodatkowe życzonka lub zachciewajki to już na własną rękę proszę.
Liczę na pomoc ogarzych panów przy targaniu tego na miejsce pikniku

To chyba wstępnie tyle, jeśli sobie o czymś przypomnę napiszę, albo pytajcie.
Szkoda Danusiu, ale rozumiem jak najbardziej bo odległość mała nie jest. Jesień w Bieszczadach to tylko pozazdrościć. Czekam na fotki plenerowe.Danuta pisze:Sorry... Długo rozważałam, gdzie jechać... ale na powitanie jesieni wybrałam Bieszczady.kasiawro pisze:czekam na resztę chętnych....![]()
(wystraszyłam się PKP)
Życzę Wam świetnej wystawy, wyników zadowalających każdego i udanego pikniku![]()
A forumowiczom życzę kompletu wyników z wystawy (wiem, dużo psów, nie będzie łatwo... ale postarajcie się)
i długiej, wyczerpującej fotorelacji z wystawy i pikniku![]()
Postaram się aby wyniki były wypisywane na tablicy głównej przed ringiem, a wtedy zrobię zdjęcie i podeślę Tobie, inaczej nie daję gwarancji ze swojej strony, że będą zaraz po wystawie.
Może ktoś będzie chętny aby zapisywać???
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Kasia ma w tym przypadku rację. Miejsca jest dużo, ale na wałach ludzi i psów nie brakuje. Za to na tzw rozlewisku rzeki mało kto chodzi, ale jakiś pies może do nas zlecieć z góry, czyli z wałów, skuszony zapachem, a wtedy o drakę łatwo.kasiawro pisze:Obawiam się, że grilując nie mogą pieski biegać bo grill turystyczny jaki jest, każdy wie. Będzie sporo psów, fajny zapach, jedzonko i może to się skończyć na złodziejstwie ogarzym lub kłótni ogarzej wokół kiełbaski. Ja też jak większość z Was wie, mam fioła na punkcie wybiegania psa, ale od święta można sobie odpuścić
Na pewno nikt nie zabłądzi bo Odra jest tuż za stadionem, wystarczy go tylko obejść (są też dziury w ogrodzeniu, ale na czas wystawy będzie tam stało kilku strażników i mogą nas nie przepuścić).
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Ja chyba dam radę zapisywać wyniki no i fotki robić:)
Mam tylko pytanko co do pikniku czy planujecie go od razu po wystawie czy po bisach??
Pytam bo chętnie się podłączę do kiełbaski/kaszanki tylko że mam o 17 pociąg i muszę na niego zdążyć
No i co z pifem
Mam tylko pytanko co do pikniku czy planujecie go od razu po wystawie czy po bisach??
Pytam bo chętnie się podłączę do kiełbaski/kaszanki tylko że mam o 17 pociąg i muszę na niego zdążyć

No i co z pifem

- Aszemi
- Kontakt:
A tak z innej parafii zaglądaliście na stronę??
http://www.zkwp.wroclaw.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Może ktoś spróbuje sił w konkursie:
http://www.zkwp.wroclaw.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Może ktoś spróbuje sił w konkursie:
KONKURS – zapraszamy do udziału w organizowanym tradycyjnie konkursie:
Najbardziej Dobrana Para – KOBIETA I PIES – Na uczestniczki czekają atrakcyjne nagrody!
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Aszemi zależy jak się skończy sędziowanie ogarów, ale myślę że między finałami lepiej byłoby.Aszemi pisze: Mam tylko pytanko co do pikniku czy planujecie go od razu po wystawie czy po bisach??
Pytam bo chętnie się podłączę do kiełbaski/kaszanki tylko że mam o 17 pociąg i muszę na niego zdążyć![]()
No i co z pifem
Co do piwka to każdy we własnym zakresie

- Aszemi
- Kontakt:
No naturalnie tylko sprawdzałam czy ktoś będzie reflektował:Dkasiawro pisze:Co do piwka to każdy we własnym zakresie
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Kasia i Tomek (2)
Jagoda z Czatą, (1)
Ruczaj z rodzinką myślę, że nie odmówią
(4)
zapowiedziała się Magda od Kwadry i Gapy (3)
Bursztyny (4)
Irie (3)
Runo (2)
Pęgowska Zagroda (6)
Sokół (1)
Spanki (2)
Aszemi (1)
Wiernusia (2)
Byłam dziś z Ewą Sokołową na rekonesansie - Dzięki Ewa.
Miejsca mamy 2 i to bardzo fajne
, już się nie mogę doczekać.
Jakby ktoś miał takiego małego grilla i ma możliwość zabrania to byłoby super, bo zapowiada się nas sporo!
Mam tylko 2 informacje, że Trufla nie przyjedzie bo chłopaki powariowaliby na jej zapach oraz Pasia będzie dochodziła do siebie po dzisiejszym ostrym tym razem starciu z dzikiem
, że też mnie teraz poniosło aby pojechać na dziki
.
Jagoda z Czatą, (1)
Ruczaj z rodzinką myślę, że nie odmówią

zapowiedziała się Magda od Kwadry i Gapy (3)
Bursztyny (4)
Irie (3)
Runo (2)
Pęgowska Zagroda (6)
Sokół (1)
Spanki (2)
Aszemi (1)
Wiernusia (2)
Byłam dziś z Ewą Sokołową na rekonesansie - Dzięki Ewa.
Miejsca mamy 2 i to bardzo fajne

Jakby ktoś miał takiego małego grilla i ma możliwość zabrania to byłoby super, bo zapowiada się nas sporo!
Mam tylko 2 informacje, że Trufla nie przyjedzie bo chłopaki powariowaliby na jej zapach oraz Pasia będzie dochodziła do siebie po dzisiejszym ostrym tym razem starciu z dzikiem