Olfactusy i spółka

Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Re: Olfactusy i spółka

Post autor: Ola i Dunaj »

SARABANDA pisze:Koza fajna , nie powiem , ale moje wielkie marzenie to mieć osiołka. :marzyc_2:
Ogar + Osioł , nie uważacie że też dobre połączenie.

Małgosia&S&C
Jak dla mnie - bomba ! :D
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
Hekate
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Hekate »

Agata pisze:Zgadłam z tą kozą jakiś czas temu ;) . Fajny duecik :silacz: . Niestety za często wyjeżdżamy, żeby takie zwierzęta mieć, przecież ze sobą nie zabierzemy (oczywiście dlatego, że samochód za mały :gleba: ).
Ja tam już z kozą na wakacje jechałam -nie znalazł się w wiosce nikt, kto chciałby ją regularnie doić. :placzek: Koza z tyłu w polonezie, podróż po zmroku, aby zmniejszyć ryzyko napatoczenia się na patrol. Tylko raz się podniosła, jak mijaliśmy miasto- zobaczyła światło i myślała, że to pora dojenia :)
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Najważniejsze, że kozie feng shui zostało zachowane i kolorystyczna równowaga jest. :mysl_1: Martwię się tylko co będzie jak Mafioza wyjedzie. :niewka: Będą jakieś małe rogate diabełki? :twisted: :twisted: Choć to jakiś dziwny związek.
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Ogar z osiołkiem myślę że idealnie by pasowały w końcu te nasze ogórki to takie trochę osiołki 8-)
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

SARABANDA pisze:Koza fajna , nie powiem , ale moje wielkie marzenie to mieć osiołka. :marzyc_2:
Uważam, że genialne. Ale u mnie wygrały kozy ze względu na mleko i charakter. Do tego osiołka masz nasz sołtys, który mieszka po sąsiedzku i myślę, że o poranku dwa osiołki na jedną wieś to by mogło być za dużo ;)
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

qzia pisze: Martwię się tylko co będzie jak Mafioza wyjedzie. :niewka: Będą jakieś małe rogate diabełki? :twisted: :twisted:
Biorąc pod uwagę, że obie były w odwiedzinach u capka to szansa na małe rogate jest. Przekonamy się za kilka miesięcy.
Hekate pisze: Ja tam już z kozą na wakacje jechałam -nie znalazł się w wiosce nikt, kto chciałby ją regularnie doić. :placzek:
A ja głupia szukałam na przyszłe wyjazdy opieki z dojeniem. Nie wpadłam na to, że mogę kozy brać ze sobą.
Awatar użytkownika
AniaRe
Kontakt:

Post autor: AniaRe »

hania pisze:[ A ja głupia szukałam na przyszłe wyjazdy opieki z dojeniem. Nie wpadłam na to, że mogę kozy brać ze sobą.

Że niby jak?? :zly2: :twisted:
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Ja już doiłam kiedyś kozę :silacz: :silacz: ale tylko raz. :niewka:
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Koza jednak wygrywa z osiołkiem - bardziej "mobilna". Qzia ja też doiłam kozę, wiem jak ręce bolą.
A można wiedzieć na jaką literkę będą kozie mioty ? I czy one mają jakieś "rodowody" czy coś zbliżonego . I jeśli koza nie rogata to koźlęta będą rogate?

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Małgosia&S&C
Co do połączenia ogar + osioł to uważam że mam największe bo Masiewskie doświadczenie. :D I zgadnijcie kto jest bardziej uparty? I konsekwentny??? I kto kim rządzi? :gleba:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ