CALVADOS i ETNA
Re: CALVADOS i ETNA - Spacerowo - 65
Calvados najwyraźniej bardzo zadowolony ze spacerku
fajne te Wasze zdjęcia 

ETNA PO DRUGIEJ STRONIE PŁOTU czyli pierwszy spacer Ećki 

Ostatnio zmieniony niedziela 10 kwie 2011, 10:13 przez EiMI, łącznie zmieniany 11 razy.

Wyglada na zadowoloną 

- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Re: CALVADOS i ETNA - Jeszcze w kwestii własności... - 64
Całkiem możliwe, że nie macie omamówEiMI pisze: A teraz pytanie... Może głupie... ale zauważyłam jedną rzecz, która mnie zaintrygowała... otóż po pięciu dniach biegania luzem po ogrodzie, Etnie chyba poprawiła się nieco sylwetka... Wcześniej przebywała głównie w małym kojcu z maleńką - jak na ogra - budką. Była wypuszczana (z tego, co zrozumiałam z rozmowy z poprzednim właścicielem, a mogłam źle zrozumieć...) raz dziennie, na niezbyt długi czas (były trzy psy, wypuszczane każdy osobno).
Pomijając kwestię chudości (bo każdy ma tu inne zdanie, co jest chude, co ładne, a co za grube) i znaczną poprawę wyglądu sierści (po drobnych zabiegach higieniczno - pielęgnacyjnych) po prostu jakoś inaczej chodzi, inaczej stoi, grzbiet jej tak nie "wisi" .... no taka zupełnie inna się zrobiła...
Możliwe czy mam omamy???

Im bardziej będzie spokojna, pewna siebie i otoczenia tym lepiej będzie wyglądała

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Re: CALVADOS i ETNA - Etna = sukces wychowawczy - 66
Na ogół nie chwalimy się za bardzo, że nasz pies usiadł, wrócił czy puścił bąka na komendę, bo i aspiracji, żeby latał na księżyc i tańczył na linie zwyczajnie nie mamy...
Ale tym razem muszę się pochwalić, a może raczej pochwalić psy...
Do tej pory, kiedy Calvados zostawał sam w domu (a zdarza się to dwa razy w tygodniu, za każdym razem na dwie - trzy godziny) dostawał coś dobrego i zamykałam go w klatce... Chętni mogą się cofnąć i pooglądać niektóre przejawy Calvadosowej aktywności i to w czasie, kiedy nie był sam
No ale co zrobić gdy klatka jedna a psy dwa???
Taki dylemat zaskoczył nas nagle
wczoraj wieczorem.
Ogród??? A jak ktoś otworzy furtkę??? Albo zaczną koncertować pod drzwiami???
No i tak to z musu psy zostały luzem w domu. Niektóre pokoje pozamykałam, ale i tak cały dół i kawałek piętra do dyspozycji... Hulaj dusza...
Nie ukrywam, że zaobserwowaliśmy bardzo duże wyciszenie u naszego szczeniaczka od kiedy jest Etna. Kiedy szaleją to szaleją, ale już coraz mniej. No i jak się Calv nudzi, to idzie zaczepiać Etnę, a nie czytać książki
No więc zostały psy same i....
SPAŁY
Żadnej demolki
Dobra Etna! Dobry Calvados!
Ale tym razem muszę się pochwalić, a może raczej pochwalić psy...
Do tej pory, kiedy Calvados zostawał sam w domu (a zdarza się to dwa razy w tygodniu, za każdym razem na dwie - trzy godziny) dostawał coś dobrego i zamykałam go w klatce... Chętni mogą się cofnąć i pooglądać niektóre przejawy Calvadosowej aktywności i to w czasie, kiedy nie był sam

No ale co zrobić gdy klatka jedna a psy dwa???
Taki dylemat zaskoczył nas nagle

Ogród??? A jak ktoś otworzy furtkę??? Albo zaczną koncertować pod drzwiami???
No i tak to z musu psy zostały luzem w domu. Niektóre pokoje pozamykałam, ale i tak cały dół i kawałek piętra do dyspozycji... Hulaj dusza...
Nie ukrywam, że zaobserwowaliśmy bardzo duże wyciszenie u naszego szczeniaczka od kiedy jest Etna. Kiedy szaleją to szaleją, ale już coraz mniej. No i jak się Calv nudzi, to idzie zaczepiać Etnę, a nie czytać książki

No więc zostały psy same i....

Dobra Etna! Dobry Calvados!

Re: CALVADOS i ETNA - Etna = sukces wychowawczy - 66
Ale że razem zostały ?
Ja tam wcale taka pewna bym nie była, że spały...

Żebyście się wkrótce miotem nie chwalili...EiMI pisze: Ale tym razem muszę się pochwalić, a może raczej pochwalić psy...

Ja tam wcale taka pewna bym nie była, że spały...