Łopatą i grabiamy- czyli czas w ogródku spędzamy

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Łopatą i grabiamy- czyli czas w ogródku spędzamy

Post autor: hania »

kasiawro pisze:Dalie mi wszystkie zgniły zimą i nie mam co sadzić ;(
Mnie też - dlatego posiałam z nasion. W zeszłym roku sprawdziły się super - pięknie rosły i kwitły. Szkoda, ze mieszkacie tak daleko, bo mam nadmiar.
Kupiłam wczoraj (Zbyszek mnie zaraził) 5 sztuk pelargonii różne odcienie czerwieni.
Ja czekam, żeby trochę staniały. Ale ręce swędzą :nunu:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

hania pisze: Ja czekam, żeby trochę staniały. Ale ręce swędzą :nunu:
No ja niby tez czekam, ale właśnie pokusa była silniejsza ;)
Kupiłam dlatego tylko 5 ładne za 4,50 od ogrodnika.
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

Ja posadziłam magnolię, 2 tamaryszki, tawułę, 2 berberysy i żylistek. Jeszcze z upragnionych krzewów brakuje mi perukowca. Na wysadzenie czeka też zimowit. Niech już ten maj będzie, bo na prawdę coraz bardziej
hania pisze:ręce swędzą :nunu:
:D:D:D :gleba:
Nie mogę się doczekać, aż wszystkie z tych krzewów wyrosną i zakwitną :happy3: nie mogę tez doczekać się na wysadzenie 7 gatunków aksamitki :) :happy3:
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
Awatar użytkownika
hania

kasiawro pisze:
hania pisze: Ja czekam, żeby trochę staniały. Ale ręce swędzą :nunu:
No ja niby tez czekam, ale właśnie pokusa była silniejsza ;)
Kupiłam dlatego tylko 5 ładne za 4,50 od ogrodnika.
U nas są po 10 :zly2:
Malgosiaczek_27 pisze: nie mogę tez doczekać się na wysadzenie 7 gatunków aksamitki :) :happy3:
Ja mam 8 :D
Wariatki :zgoda:
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Ładnie rozkrzewione angielskie od 13 do 15. Skoro brałem dwie to zaszalałem.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Malgosiaczek_27 pisze:Ja posadziłam magnolię, 2 tamaryszki, tawułę, 2 berberysy i żylistek. Jeszcze z upragnionych krzewów brakuje mi perukowca. Na wysadzenie czeka też zimowit. :
Małgosiu jak dobrze że te nazwy napisałaś, już wiem za czym będę węszyła w szkółce ;). Nie znałam tamaryszka i żylistka.
Magnolię sadziłam jako jedną z pierwszych jak tylko zamieszkaliśmy i z roku na rok jest coraz mniejsza :D jak nie robotnicy, to psy ją łamią albo Tomek, ale w tym roku zrobiła mi olbrzymią niespodziankę i pierwszy raz zakwitła pomimo tego łamania.
Berberysy przeżyły zimę, w tamtym roku zakupiłam kilka różnych kolorów i tylko jeden marnieje, ale to sprawka chyba nornicy bo kręci się w tej okolicy ;),a co to perukowca to też bardzo je lubię, ale już pod koniec lata liście mi w nim się zasuszyły wraz z perukami i kicha w tym roku nic nie puszcza ;( a był bordowy taki piękny.
Zapraszam na bloga będzie fotorelacja.
hania pisze: U nas są po 10 :zly2:
Współczuję, pamiętam jak kiedyś kupowałam wrzosy po 2,50 u nas bardzo ładne, a Paulina "Rożkowa" za 10 zł w Wawie - szok.
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

hania pisze:Ja mam 8 :D
No to jak ty masz 8 to i ja mam :D Dolicz jeszcze czerwone (dzisiaj doszły :D ), więc w sumie będzie 9 :happy3: :mrgreen:
hania pisze:Wariatki :zgoda:
Taka wariatka to mogę być :tia: :D :mrgreen:
kasiawro pisze:Małgosiu jak dobrze że te nazwy napisałaś, już wiem za czym będę węszyła w szkółce ;). Nie znałam tamaryszka i żylistka.

Kasiu ja to aż boje się poznawać nowych nazw ;) No i powiem Ci, że już pierwsze koszenie trawy za nami :D
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Malgosiaczek_27 pisze: Kasiu ja to aż boje się poznawać nowych nazw ;) No i powiem Ci, że już pierwsze koszenie trawy za nami :D
Ja też się boję, już nawet nie kupuję gazet i książek z roślinkami - ale jak jadę koło szkółki nie jestem wstanie nie zajechać ;)
Co do koszenia właśnie dziś Tomek przypomniał sobie, ze ma kosiarkę w garażu, od soboty się przymierzał ;)
Załączniki
koszenie.jpg
Awatar użytkownika
hania

kasiawro pisze:,a co to perukowca to też bardzo je lubię, ale już pod koniec lata liście mi w nim się zasuszyły wraz z perukami i kicha w tym roku nic nie puszcza ;( a był bordowy taki piękny.
Daj mu szansę. Mój w zeszłym roku odbił z korzeni. Przez poprzednich właścicieli był prowadzony w formie drzewka, ale ktoś uszkodził pien i zmarniał. Na wiosnę pięknie odbił i jest porządnym krzaczkiem.
hania pisze: U nas są po 10 :zly2:
Współczuję, pamiętam jak kiedyś kupowałam wrzosy po 2,50 u nas bardzo ładne, a Paulina "Rożkowa" za 10 zł w Wawie - szok.[/quote]

Nie denerwuj mnie proszę :placzek: :placzek: :placzek:
Awatar użytkownika
ketrin
Gadu-Gadu: 0

Post autor: ketrin »

Malgosiaczek_27 pisze:nie mogę tez doczekać się na wysadzenie 7 gatunków aksamitki :) :happy3:
a na co czekasz?? ja juz posiałam z nasion zeszłorocznych :happy3: tylko jeden gatunek -niestety :( ale za niecałe 12 tyg zakwitna :happy3: :happy3: :happy3:
kasiawro pisze:Co do koszenia właśnie dziś Tomek przypomniał sobie, ze ma kosiarkę w garażu, od soboty się przymierzał
ładnie mu poszło :brawo_1:
ODPOWIEDZ