Myślę, że to jest takin odruch atawistyczny niekoniecznie związany ze słomą. U mnie Irga, czy Tropka, które sypiają w budzie nigdy nie układają sobie posłania. A Szyszka czy Kontra, które na słomie nie spały układaja bardzo intensywnie.wszoleczek pisze:
Dzięki bea100, w życiu bym nie pomyślała, że to drapanie jest przez spanie w słomie
Na czym śpią wasze psy?
Re: Na czym śpią wasze psy?
- Malgosiaczek_27
Ja też nie sądzę, że spanie na słomie może powodować układanie posłania. Nutka, w życiu nawet słomy nie widziała chyba, a dywan "układa" z uporem maniakahania pisze:Myślę, że to jest takin odruch atawistyczny niekoniecznie związany ze słomą. U mnie Irga, czy Tropka, które sypiają w budzie nigdy nie układają sobie posłania.

Ja nie mam nic do słomy jako takiej i nie o to mi chodziło. Spanie na słomie jest dla psa w budzie super i to wiadomo. Sama słoma nie powoduje nawyku układania- choć się do układania/moszczenia ogromnie nadaje nie? Aż się prosi
Na pewno bardziej niż koce czy pontony
Chodziło mi o to raczej, czy pies od szczeniaka miał zwracaną uwagę i wiedział, że posłania się nie układa/drapie/czy jak zwał tak zwał. Wiemy jak ważne są nawyki i to od szczenięcia. A pies który w budzie mieszkał od małego, jak np Nero, nie miał na to zwracanej uwagi. Zapewne od malucha dobrze bawił się słomą w swojej budzie itd.
Choć zapewne to nie dotyczy każdego psa.
Małgosiaczku, a czy ten dywan leżał tam od zawsze dla Nutki? Może on przybył do domu a ona go nie lubi i chce usunąć po prostu? A może pierzesz go czymś czego ona nie lubi?

Chodziło mi o to raczej, czy pies od szczeniaka miał zwracaną uwagę i wiedział, że posłania się nie układa/drapie/czy jak zwał tak zwał. Wiemy jak ważne są nawyki i to od szczenięcia. A pies który w budzie mieszkał od małego, jak np Nero, nie miał na to zwracanej uwagi. Zapewne od malucha dobrze bawił się słomą w swojej budzie itd.
Choć zapewne to nie dotyczy każdego psa.
Małgosiaczku, a czy ten dywan leżał tam od zawsze dla Nutki? Może on przybył do domu a ona go nie lubi i chce usunąć po prostu? A może pierzesz go czymś czego ona nie lubi?
Ostatnio zmieniony czwartek 10 lut 2011, 21:43 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Właśnie się zastanawiam, czy mu kupować z bokami legowisko, do których mógłby się 'przytulić' jak w słomie czy raczej zwykły materac/poduchę?
Natalia i Nero
Moje suki- oraz psy moje poprzednie- najlepiej lubiły te spania z bokami
A jak jeszcze miały wałek pod "skołatany łeb"...marzenie 

- Malgosiaczek_27
Ten dywan leży Beatko od jakichś dwóch lat i nie dla Nutki, tylko jako dekoracja pokojubea100 pisze:Małgosiaczku, a czy ten dywan leżał tam od zawsze dla Nutki? Może on przybył do domu a ona go nie lubi i chce usunąć po prostu? A może pierzesz go czymś czego ona nie lubi?

Nuta uwielbia oprzeć sobie mordkę o bok pontonuwszoleczek pisze:Właśnie się zastanawiam, czy mu kupować z bokami legowisko, do których mógłby się 'przytulić' jak w słomie czy raczej zwykły materac/poduchę?

- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Sprawa jest poważniejsza niż myślałam- Nero warczy i drapie przez sen
. Właśnie w tym momencie
Zastanawiam się nad tym:
http://allegro.pl/legowisko-lezysko-psa ... 78469.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Może by tego nie drapał? A oprzeć ma się o co
Leży na ścianie zabezpieczonej karimatą (w końcu na coś się przydała
).

Zastanawiam się nad tym:
http://allegro.pl/legowisko-lezysko-psa ... 78469.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Może by tego nie drapał? A oprzeć ma się o co

Natalia i Nero
- Malgosiaczek_27
Żadna poważna sprawa...normalkawszoleczek pisze:Sprawa jest poważniejsza niż myślałam- Nero warczy i drapie przez sen. Właśnie w tym momencie
![]()

Faktycznie, jeśli legowisko ma być tylko, od czasu do czasu, a na co dzień Nero śpi w swojej budzie, to nie ma sensu kupować jakichś drogich posłań. Taki materac i kocyki, które zamówiłaś powinny zdać egzamin

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Nie bądź żyła ku mu takie
http://allegro.pl/legowisko-poslanie-dl ... 61986.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allegro.pl/legowisko-poslanie-dl ... 61986.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Barokowe?
Jak ktoś lubi- czemu by nie
A wracając do posłania, to ja zawsze patrzę by posłanie w całości mi się zmieściło do pralki, tak jest najwygodniej.
Wszołeczek, czy się już na jakieś w końcu zdecydowałaś?

A wracając do posłania, to ja zawsze patrzę by posłanie w całości mi się zmieściło do pralki, tak jest najwygodniej.
Wszołeczek, czy się już na jakieś w końcu zdecydowałaś?