To ja na razie mam tylko potwierdzenie wysłania zgłoszenia.
Moderator: BACHMATsforanemroda
też rozważałem taką opcję tylko nie byłem w stanie logicznie tego obliczyćhania pisze:Może odliczają od końcaludwik pisze:heh a ja mam 33 i 34 a zgłaszałem po Tobie
sędziowie raczej nie lubią być oceniani (bez względu czy sportowi, kynologiczni czy inni taki defekt zawodu) a jasne zasady i pełna transparentność nie jest raczej na rękęhucuł pisze: Ale ciągle jestem za określeniem jasnych zasad odnośnie sędziowania konkurencji hodowlanych. Wtedy i my moglibyśmy oceniać arbtrów.
No i dokładnie o to chodzi. Ja już nie przeceniam roli jakiejkolwiek struktury ZK w hodowlihucuł pisze:A
A pytanie, czy produkujemy klony, czy wyrównujemy rasę, czy szukamy perełek eksterierowych, lub użytkowych, a może niezależnie od powyższego stawiamy na zdrowe ciało i głowę? Na nie musi odpowiedzieć sobie każdy hodowca i klubówka nie ma tu nic do rzeczy, bo nie potrafi. To tylko jeden sędzia wrzucony jakiegoś dnia w jakiś układ. Generalnie szczerze mówiąc "nie przeceniam" roli sędziów w hodowli, bo dobrze, jeśli nie przeszkadzają. Ale ciągle jestem za określeniem jasnych zasad odnośnie sędziowania konkurencji hodowlanych. Wtedy i my moglibyśmy oceniać arbtrów.