WRZOS z Zatrzebia
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Re: WRZOS z Zatrzebia
Ja proponuję jeszcze oczy przebadać. No chyba, że to już macie za sobą. Trzymamy kciuki za piękne i zdrowe dzieci.
-
Tu Szaman
Myślałem, ze tym kandydatem będę ja
ale w związku z brakiem wszelkiego rodzaju badań odpadam w przedbiegach

Myślałem, ze tym kandydatem będę ja

ale w związku z brakiem wszelkiego rodzaju badań odpadam w przedbiegach

Oczy badaliśmy jak Elja miała ok. 6-7 miesięcy u mojej koleżanki okulistki Oliwki. Ona niestety nie daje certyfikatów. Wtedy było wszystko OK.
Ania M., Wrzos z Zatrzebia & Elja Sokoli Lot
Taki certyfikat to chyba nie jest bezterminowy. A ja osobiście wolę dokładnie zbadanego psa z zaświadczeniem imiennym od weterynarza specjalisty niż niebadanego z 1 certyfikatem. 9
O ile wiem, jest roczny.
Jak tak zrobiłam z prześwietleniem bioder - poszłam do dobrego specjalisty ortopedy i zrobiłam rtg w narkozie z opisem.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Aniu co masz na myśli, możesz wypisać co konkretnie?
Z jakiegoś powodu

Szaman, wszystko przed TobąSzaman Maron pisze: ↑sobota 29 lut 2020, 11:36 Tu Szaman
Myślałem, ze tym kandydatem będę ja![]()
ale w związku z brakiem wszelkiego rodzaju badań odpadam w przedbiegach![]()
![]()

Kasiu, nic złego u moich ogrów się nie dzieje; u Wrzosa to aż za dobrze
z apetytem (a jak był młody to taki niejadek....) Trochę są niewybiegane, bo przez problemy rodzinne mam zdecydowanie mniej czasu..... Elisia niedawno zakończyła ciążę urojoną - poprzednim razem to mnie adoptowała jako swojego szczeniaczka, tym razem Wrzos był adoptowany - i się chłopak bardzo dziwił co Elja od niego chce....
Takie kardiologiczne badanie kontrolne robimy - Wrzos kończy za kilka dni 8 lat i chciałam sprawdzić czy wszystko jest u niego OK; kilka lat temu miał to badanie i było dobrze, ale ostatnio znacznie przytył
i chcę sprawdzić czy jego serducho to ogarnia. A Elja to tak przy okazji.....bo jak już Paweł przyjedzie do mnie do gabinetu zbadać Wrzosa, to od razu i Elisię.....
A badania genetyczne, to taki trochę mój "kaprys" i ciekawość.....
Badania robię Elji dlatego że chcę mieć poczucie że zrobiłam wszystko co mogłam, aby przyszłe jej potomstwo było zdrowe. Wiadomo, że zawsze jest niepewność, nawet pomimo wykonanych badań; ale będę wiedziała że ja zrobiłam co mogłam.....

Takie kardiologiczne badanie kontrolne robimy - Wrzos kończy za kilka dni 8 lat i chciałam sprawdzić czy wszystko jest u niego OK; kilka lat temu miał to badanie i było dobrze, ale ostatnio znacznie przytył

A badania genetyczne, to taki trochę mój "kaprys" i ciekawość.....

Badania robię Elji dlatego że chcę mieć poczucie że zrobiłam wszystko co mogłam, aby przyszłe jej potomstwo było zdrowe. Wiadomo, że zawsze jest niepewność, nawet pomimo wykonanych badań; ale będę wiedziała że ja zrobiłam co mogłam.....
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Aniu chyba się nie zrozumiałyśmy
.
Chodzi mi co konkretnie będziesz badała pod kątem kardiologicznym? Nie zakładałam, że coś się dzieje
, tylko chciałam pod kątem swoich psów wiedzieć
. USG, osłuchowo tylko czy może coś jeszcze...?
Co do Elji to też doskonale rozumiem, że badasz przed szczeniakami
.

Chodzi mi co konkretnie będziesz badała pod kątem kardiologicznym? Nie zakładałam, że coś się dzieje

Co do Elji to też doskonale rozumiem, że badasz przed szczeniakami

Osłuchowo to sama je badamkasiawro pisze: ↑wtorek 03 mar 2020, 22:21 Aniu chyba się nie zrozumiałyśmy.
Chodzi mi co konkretnie będziesz badała pod kątem kardiologicznym? Nie zakładałam, że coś się dzieje, tylko chciałam pod kątem swoich psów wiedzieć
. USG, osłuchowo tylko czy może coś jeszcze...?
Co do Elji to też doskonale rozumiem, że badasz przed szczeniakami.

Elisia dzisiaj rano była bardzo dzielna i dała sobie pobrać krew na badania genetyczne..... trochę się obawiałam że będzie problem z pobraniem, bo byłam sama i nie wyobrażałam sobie jak trzymać psa i jednocześnie pobierać mu krew. Ale Elja mnie zaskoczyła - dostała komendę stój i nawet nie drgnęła przy wkłuwaniu igły w żyłę, więc szybko się z tym uporałyśmy. Teraz czekamy na wyniki........