Kasiu, marzenia i plany z Elisiem są......
WRZOS z Zatrzebia
Re: WRZOS z Zatrzebia
Ania M., Wrzos z Zatrzebia & Elja Sokoli Lot
Wczoraj moja Elinka skończyła 2 lata 
Miał być fajny długi spacer...... a wyszło jak zwykle......dopadło mnie paskudne choróbsko i gorączka
..... i leżenie w łóżku (a z tego to się akurat Elja bardzo cieszyła
; bo przespała prawie cały dzień wtulona we mnie i we Wrzosa)
Wszystkim siostrom i braciom z miotu E Elja przesyła Urodzinowe Całuski
Do życzeń dołącza się także tatuś tego miotu - Wrzos

Miał być fajny długi spacer...... a wyszło jak zwykle......dopadło mnie paskudne choróbsko i gorączka

Wszystkim siostrom i braciom z miotu E Elja przesyła Urodzinowe Całuski

Niestety Kasiu, z powodu obecnie bardzo trudnej i nieprzewidywalnej sytuacji rodzinnej, musimy wprowadzić korekty do naszych elisiowych planów

Pozdrawiamy
Ania&Elja&Wrzos
Pomału przygotowujemy się z Elią na pierwsze w naszej hodowli szczenięta. Jeszcze do tego długa droga.....ale potencjalny kandydat na męża wybrany..... (inbred dla 4 pokoleń 0,5%; dla 6 pokoleń 3%; dla 8 pokoleń 7%) - mam nadzieję, że właściciel reproduktora się zgodzi na krycie 
Ale zanim do tego dojdzie planujemy Elję trochę przebadać - zaczniemy od ogólnych badań krwi (chociaż te robię jej co ok. 6-8 miesięcy), badania moczu, konsultacji kardiologicznej (już się umówiłyśmy z wujkiem Pawłem na początek marca, że do nas przyjedzie i zbada Elję i Wrzosa) i USG jamy brzusznej (miała robione w zeszłym roku, ale zrobimy też za jakieś 6 miesięcy powtórnie). Dodatkowo na początku marca będziemy robić badania genetyczne - profil DNA i w kierunku nosicielstwa B-lokus (odpowiedzialny za barwę brązową, czekoladową).
Mam nadzieje że Elja przetrwa te badania, które jej pańcia szykuje (....oj chyba nie jest łatwo być psem weterynarza........
)

Ale zanim do tego dojdzie planujemy Elję trochę przebadać - zaczniemy od ogólnych badań krwi (chociaż te robię jej co ok. 6-8 miesięcy), badania moczu, konsultacji kardiologicznej (już się umówiłyśmy z wujkiem Pawłem na początek marca, że do nas przyjedzie i zbada Elję i Wrzosa) i USG jamy brzusznej (miała robione w zeszłym roku, ale zrobimy też za jakieś 6 miesięcy powtórnie). Dodatkowo na początku marca będziemy robić badania genetyczne - profil DNA i w kierunku nosicielstwa B-lokus (odpowiedzialny za barwę brązową, czekoladową).
Mam nadzieje że Elja przetrwa te badania, które jej pańcia szykuje (....oj chyba nie jest łatwo być psem weterynarza........

Gwarantuję, że niektóre psy "nieweterynarzy" też nie mają łatwego życia pod tym względem

Aniu, wiem o tym doskonale.....wielu takich pacjentów "męczę"........Ania W pisze: ↑czwartek 27 lut 2020, 22:24
Gwarantuję, że niektóre psy "nieweterynarzy" też nie mają łatwego życia pod tym względemA jak już idziecie tak na całość to ja jeszcze sugerowałabym bioderka prześwietlić, chyba, że Elija ma to już dawno za sobą mając takie "ciężkie" życie
Absolutnie nic nie sugeruję - tak w ramach dobrych praktyk
![]()
- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
aniamam pisze: ↑czwartek 27 lut 2020, 22:19 Pomału przygotowujemy się z Elią na pierwsze w naszej hodowli szczenięta. Jeszcze do tego długa droga.....ale potencjalny kandydat na męża wybrany..... (inbred dla 4 pokoleń 0,5%; dla 6 pokoleń 3%; dla 8 pokoleń 7%) - mam nadzieję, że właściciel reproduktora się zgodzi na krycie
Mam nadzieje że Elja przetrwa te badania, które jej pańcia szykuje (....oj chyba nie jest łatwo być psem weterynarza........)

- Betty
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Wow! Czekamy na bliższe wieści z niecierpliwością 

FORD Ogar z Czarnolasu - mój pierwszy ukochany ogar / moja miłość i pasja 
https://www.facebook.com/FORD.Ogar.zCzarnolasu/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/FORD.Ogar.zCzarnolasu/" onclick="window.open(this.href);return false;