Mozart

Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Re: Mozart - walka

Post autor: wszoleczek »

Patrzę na temat, a tam WALKA! :strach_2: Wchodzę, a tu przepychanki :uff:

Nie wolno tak straszyć :obraza_1:

Lewy sierpowy.... jak mnie Nero rąbnie, to się czuję jakbym dostała z liścia, i to jeszcze od kogoś z tipsami :gleba: :gleba:
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Re: Mozart - przepychanki :D

Post autor: zybalowie »

Nie będę straszyć ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

Post autor: Jotka »

Z Mozarta zrobiło się stare chłopisko! Widzę to coraz wyraźniej, i to kwestia ostatniego miesiąca. Paszczur wydoroślał!
Mina z języczkiem - moja ulubiona ;) .
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zybalowie

Jotka pisze:Z Mozarta zrobiło się stare chłopisko!
Heh, sytuacja z dzisiejszego spaceru - podchodzimy do sąsiadki z psem na smyczy i z daleka słyszymy:

- Proszę nie podchodzić, on zaatakuje!
- Em... to znaczy który którego? (myślę sobie - może ma pani agresywnego psa i ostrzega)
- No ten duży mojego!
-... Ale to jest jeszcze szczeniak.

Cisza. Zapowietrzenie. Wzrok wbity w Mozarta, wycelowanie w niego palcem i pytanie:

- TO!?

:gleba:

Czyżby TO zaczęło nagle siać postrach na osiedlu, czy jak? ;-) :niewka: :D
Obrazek
Obrazek
Asia_i_Bora

Post autor: Asia_i_Bora »

Twój powyższy post to kwintesencja tego dlaczego lubię Wasz blog :gleba:
Awatar użytkownika
wszoleczek
Kontakt:

Załóż TEMU! kokardę na szyi, od razu mniejszy jego rozmiary :aniol:

Mojego jak widzą, zazwyczaj z glutem, to z chodnika schodzą :wow_3:
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
zybalowie

Załóż TEMU! kokardę na szyi, od razu mniejszy jego rozmiary :aniol:
Heh - tak po prawdzie to Mo ma opinię samej poczciwości, ale jeśli trafimy na kogoś, kto żywi przekonanie, że duży= niebezpieczny - mamy sytuację jak ta wcześniej opisana.

Zresztą, sąsiadka jest specyficzna, bo kilka minut później oberwało się małżeństwu z psem, wysiadającemu z samochodu - labek był bez smyczy, wyskoczył, usiadł i czekał na jej założenie.

"No i kto to widział, taki duży pies, o patrz pani (do mnie) bez smyczy. Już go zabrali? Już? Ja tam wiem, co te psy potrafią, niby takie spokojne, a wcale nie. Zresztą, a ja mam psa od 7 lat, ja się na psach znam"

Wiedza Pani na temat psów polegała na ogólnym przekonaniu, że są niebezpieczne. Im większe, tym niebezpieczniejsze :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wszoleczek
Kontakt:

:strach_2: A ja chciałam wilczarza... dobrze, że w końcu go nie kupiłam... taki niebezpieczny :uff:
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
zybalowie

Re: Mozart - różowe paskudztwo

Mozart jak wiadomo, smakosz pierwszej wody, ma w zwyczaju uzupełniać sobie dietę wszelkim śmieciem, jaki się nawinie. Niestety, każdy smakołyk powoduje z miejsca biegunkę - wystarczy godzina biegania luzem w plenerze i rozstrój gwarantowany. A ponieważ wychodzimy w plener często, doszło do sytuacji, w której pies od kilku tygodni codziennie robił kupę na rzadko.
Do łask wrócił więc stary, dobry kaganiec. To znaczy nowy, ale dobry :jezyk_3:
Okoliczność rosnącego psiego pyska spowodowała konieczność kupienia nowego kagańca. Tym razem zdecydowaliśmy się na klasyczne, antypodzeraczowe, plastikowe różowe paskudztwo ;-)
Nigdy nie pojmę , dlaczego ten model kagańca produkowany jest w tylko w tym cudownym kolorze :mysl_1: :tia:

Przewaga nowego nad starym polega na tym, że jest nie tylko lekki, a lekki bajecznie. Ma tez bardzo gęstą siatę z przodu, wiec pies jakby się nie uparł, niczego nie wsiorbie.

Zrobiliśmy już pierwszy test w plenerze (niestety zdjęć nie mamy) - widok był przekomiczny. Młody z oślą upartością starał sie oczywiście starym zwyczajem coś podeżreć - wyginał łeb na boki, wystawiał jezyk i kłapał paszczą. W koncu sfrustrowany zaczynał kopać i powarkiwać na smakołyk, ktory nie dawał się zjeść :D

Uparty czy nie, w końcu i do niego dotarło, że się nie da. Zajął się więc bieganiem, zamiast poszukiwać w krzaczorach wszelkich obrzydliwości. Co ciekawe, okagańczony dużo bardziej się słucha i pięknie wraca na zawołanie - byłam niewąsko zdziwiona, kiedy sie okazało, że wystarczy zawołać raz i pies zawraca :o - no nie do pojęcia po prostu. Co więcej, nagle przestaliśmy być dla niego niewidzialni i okazało się, ze ludź na spacerze też jest fajny - można z nim pobrykać, pobawić się - Mozart po prostu dużo bardziej się nas trzymał i chętnie dawał się wciągnąć do zabawy, kiedy tylko pojął, że dawanie nura w krzaki nie ma sensu.

I mam nadzieje, że za czas jakiś wyjścia na spacery przestaną mu się kojarzyć ze szwedzkim bufetem ;-)

I jeszcze tak, a propos rosnącej paszczy - mieliśmy dzisiaj kolejny przypadek pt. "proszę to zabrać" - jakaś pani w autobusie wsiadła tym samym co my wejściem i zobaczywszy psa zatrzymała się w połowie drogi. Absolutnie odmówiła współpracy i powiedziała, ze ona dalej nie pójdzie, ponieważ się boi. "psom nie można ufać". Niech się pani nie boi - przekonywałam - to szczeniak, trzymam go, nic pani nie grozi. Nie i już - pani zrobiła scenę i wzrok połowy pasażerów skupił się na nas. Dopiero kiedy pokazałam, że pies ma założony kantar i trzymam go przy samym psyku, pani trochę się uspokoiła - ale i tak obok psa przejść nie chciała, usiadła na samym przedzie autobusu.

Ot zaczynają się znane mi dobrze historie związane z posiadaniem niemałego psa - i jakaś taka niewesoła mnie naszła dzisiaj refleksja, ze to ogólnie nie najlepszą ocenę wystawia naszym rodzimym posiadaczom psów, jeśli tak powszechna jest obawa, że duży pies zrobi komuś krzywdę. Mozart jest niegroźny, ale przecież każdy ma prawo się bać i skądś się ta obawa ludzi bierze...
Załączniki
rozowecos1.JPG
rozowecos1.JPG (286.04 KiB) Przejrzano 455 razy
rozowecos2.JPG
rozowecos2.JPG (251.11 KiB) Przejrzano 454 razy
Stary vs nowy - oto, dlaczego trzeba było kupić rozmiar ciut większy. A jeszcze nie tak dawno stary model był za duży O_o
Stary vs nowy - oto, dlaczego trzeba było kupić rozmiar ciut większy. A jeszcze nie tak dawno stary model był za duży O_o
IMG_9874.JPG (308.97 KiB) Przejrzano 456 razy
A teraz jawny dowód niekompetencji pańsiostwa - oto jak na zdjęciu przyłapano pana, na zakładaniu psu kagańca do góry nogami :D Skandal! I najlepsze, że sam by tego niuansu pewnie nie zauważył i dalej walczył z zapięciem, które &quot;nie wchodzi&quot; ;-P<br />Prawie umarłam ze śmiechu...
A teraz jawny dowód niekompetencji pańsiostwa - oto jak na zdjęciu przyłapano pana, na zakładaniu psu kagańca do góry nogami :D Skandal! I najlepsze, że sam by tego niuansu pewnie nie zauważył i dalej walczył z zapięciem, które "nie wchodzi" ;-P
Prawie umarłam ze śmiechu...
IMG_9861.JPG (261 KiB) Przejrzano 463 razy
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Re: Mozart - Różowe paskudztwo

Post autor: miszakai »

Kuba Cydze też tak zakładał i jeszcze się kłócił, że on to psy miął całe życie i wie :) :D
Obrazek
ODPOWIEDZ