Możliwe. Tylko, że robienia z ogara nadpsa nie robi dobrze rasie. To co napisałam w poprzednim poście - ogar jest normalnym, przeciętnym psem. W wielu sprawach z tyłu za innymi rasami. A to, że my mamy świra na punkcie ogarów to już zupełnie inna historia.bea100 pisze: Ogary oczywiście Haniu nie są idealne- idąc dalej żadna rasa nie jest idealna- w końcu żaden Canis Familiaris nie jest idealny-...ogary są "idealne" dla mnie ot coI chyba ci co się w podobnym tonie wypowiadali to właśnie mieli na myśli
![]()
Jak przekonać do ogara?
Re: Jak przekonać do ogara?
- Paulina
- Gadu-Gadu: 2833926
hania pisze:Dlatego napisałam "ważyły"Ania W pisze:Rożek już waży poniżej 40
Wiem to z dobrego źródła

Przepraszam za offa

A wracając do tematu to też wydaje mi się, że nie ma co przekonywać do ogara. Ludzie sami muszą trafić na swoją rasę. Ogar owszem ma w sobie coś szczególnego, alo to jest bardzo subiektywne. My to widzimy, doceniamy, inni mogą tego nie zobaczyć.
Ależ doceniają i widzą. Grono ogaromaniaków znacznie się powiększa z roku na rokPaulina pisze:...Ogar owszem ma w sobie coś szczególnego, alo to jest bardzo subiektywne. My to widzimy, doceniamy, inni mogą tego nie zobaczyć.

A ten co nie widzi, niech sobie wybierze inną rasę

- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Kurcze, nie chcę się chwalić ale Cygaro jak był taki mały to odwoływał się bardzo ładnieAszemi pisze:A swoją drogą znacie Ogara który od małego pięknie się odwołuje

Potwierdzam - mały Cygaro przywoływał się genialnie
. Za każdym razem jak widziałam byłam pod wrażeniem.

Zagraj przywoływał i przywołuje się genialnie również. To już są dwa... 

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Właśnie głownie o ten przedział wiekowy mi chodziłomiszakai pisze:Dopiero jak miał około pół roku przestałam wygrywać z kupichami a potem od 7 do 10-11 miesiąca było generalnie słabo...

- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Myślałam, że mówimy o Łozie...Chyba nie skończyła jeszcze pół roku?Aszemi pisze:Właśnie głownie o ten przedział wiekowy mi chodziło

Łoza jutro kończy 5 miesięcy 
Ogólnie nie narzekam na jej odwoływalność ale nie moge powiedzieć, że odwołam w każdej sytuacji (nie wszystkie też przerobiłyśmy). W przeciwieństwie do Barda odwołam ją od innego psa ale od kupy
no i jedzenie 
Moim zdaniem do odwoływalnych ogarów należałoby zaliczyć też Sułtan - bardzo usłuchany

Ogólnie nie narzekam na jej odwoływalność ale nie moge powiedzieć, że odwołam w każdej sytuacji (nie wszystkie też przerobiłyśmy). W przeciwieństwie do Barda odwołam ją od innego psa ale od kupy

Moim zdaniem do odwoływalnych ogarów należałoby zaliczyć też Sułtan - bardzo usłuchany

Cieszymy sięMoim zdaniem do odwoływalnych ogarów należałoby zaliczyć też Sułtan - bardzo usłuchany

Łazik generalnie przychodzi ,ale ostatnio jak łapał lisa z Zojką