Brawa dla wszystkich ogarów!!!
Podsumowując:
qzia pisze: Najgorzej jak w każdej kolejnej klasie wygrywa pies w zupełnie innym typie.

A BOBa jeszcze inny typ.
Akurat powiedziałabym, że wygrały psy w jednym typie
iwonka1 pisze:Pani sędzina dla nas była bardzo miła, dużo mówiła o psie.
Agag nie narzeka mimo iż nie ma CWC.

Ciekawa jestem, co pani sędzia mówiła do właściciela Wiosny...
qzia pisze:Pani sędzia wielokrotnie w dyskusji ze mną powoływała się na wzorzec. Ale ja i tak twardo twierdziłam, że będę hodować chude ogary.
Ale nie widzę jakichś szczególnych zgrzytów...
qzia pisze:Na koniec powiem, że niesmaczne to było to co Pani sędzia mówiła niektórym wystawcom.
Co? Komu? Tak nie lubię spiskowej teorii dziejów...
aganowaczek pisze:Ech...
Ja mówię - Alleluja i do przodu! Nie przejmować się i robić swoje
Gratulacje dla Wszystkich!
Słusznie
iwonka1 pisze:To moje Ragusisko w takim razie jest śliczne skoro tylko nieco to albo nieco tamto

Ja jakoś nie doczytałam przed wystawą, że tej pani się ludzie obawiają bo pewnie byśmy nie pojechali. Dla mnie była bardzo miła, Ragusa wymiziała po ocenie.
Przy różnych słyszanych opiniach najlepiej jest wyrobić sobie własną

. Rago to śliczny brunecik
Ania W pisze:Najważniejsze, żeby grupa wsparcia poza ringiem zawsze była gotowa na przeprowadzenie terapii grupowej, gdy wystawca nowicjusz usłyszy, że w sumie to ma psa "do uśpienia"...albo pinczera zamiast gończego
Aniu dokładnie tak!
ZbyszkuC - dzięki za uzupełnienie wyników.
Wyniki pozbierałam i wpisałam w pierwszym poście. Proszę sprawdzić, czy wszystko OK.
Jeszcze raz gratuluję wszystkim ogarom i ich opiekunom. Myślę, że mimo wszelkich obaw miło spędziliście czas.
Nadal zastanawiam się jak działa nominacja do występów w BIS Psów Użytkowych...
Długo myślałam, że tylko otrzymanie BOB-a przez psa zgłoszonego w klasie użytkowej uprawnia do finałów (tak zresztą długo postępowałam). Potem pojawiły się w kartach dodatkowe możliwości przyznania tytułu "Najlepszy Użytek w Rasie" i te psy startowały w finałach. Tu
Qziu nie piszesz o takim tytule - co uprawniało celebrytę do występu na finałach?