Bo Frajdzia jest Ani, ale jej rozrywki umysłowe są moim obowiązkiemqzia pisze:Haniu, a ja myślałam, że Frajdzia jest Ani.hania pisze:I męczę moje ogary tym posłuszeństwem - może nawet kiedyś zrobię filmik z Frajdą - choć pewnie zostanę wtedy posądzona o łamanie psychiki ogara![]()
![]()
Ludzie mówili, że to tylko tak dla picu.
![]()
Pozdrawiam Kasia
Krakowskie hodowle Grające Echo, Gończaki FCI i Samograj FCI
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Re: Krakowskie hodowle Grające Echo, Gończaki FCI i Samograj FCI
Faktycznie atmosfera jest fajna. Prawdopodobnie dlatego, że OP na szczęście nie jest ani rasą popularną ani modną, więc właścicielem Ogara nie staje się osoba z przypadku, prawdopodobnie nie jest też to zakup pod wpływem impulsu tak jak ma to miejsce z ON.qzia pisze:...
Towarzystwo super. Jestem na kilku forach, ale nasze jest najfajniejsze i najmilsze.![]()
Pozdrawiam Kasia
- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Ta wypowiedź dała mi nadzieję, że ogar to był dobry wybór. Ja z tych co wsiąkli choć nieco sfrustrowaniOgr pisze:Fajnie by było gdyby mój następny pies potrafił wrzucić na luz i relaksował się w domu zamiast nieustannie stróżować. Gdyby nie robił smutnych, cierpiących minek i nie wpatrywał się we mnie cały czas błagalnymi oczkami gdy zdarzy się dzień w którym kompletnie nie będę miał dla niego czasu. Gdyby był łagodny w stosunku do obcych ludzi i innych czworonogów. Gdyby nie szczekał bez powodu. Gdyby... itd itp.

Jeszcze tylko labki sobie muszę jakoś obrzydzić i będę pewna swego jak nikt

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
wystarczy przestać lubić modne rasymiszakai pisze:Jeszcze tylko labki sobie muszę jakoś obrzydzić i będę pewna swego jak nikt![]()
![]()

Dziękuję za wsparcie, już miałam zamiar na gołe kły wyzwaćweszynoska pisze:Darianna pisze:Grabisz sobie, grabisz....qzia pisze:Dziwi mnie trochę, że właściciel setera krytykował ogarze nieposłuszeństwo. Chyba głupszych i głuchszych psów jak setery to nie widziałam. No może chart afgański byłby jeszcze lepszy.![]()
![]()
![]()
miałam pisać..ale Darianna mnie uprzedziła![]()
setery to fajne psy, mądre i posłuszne o ile się do ich wychowania przyłoży za młodu

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Oj nie ma co się obrażać.
Ja znałam kilka seterów i sama mając owczarka, nie mogłam się nadziwić, że z tymi psami jest tyle kłopotów. Potem kupiłam sobie ogara
i nie mogę się nadziwić, że się kiedyś dziwiłam.
Myślę, że w posłuszeństwie te rasy są podobne. Choć seter to wyżeł, czyli częściowo też trochę aporter, więc powinno być nieco lepiej niż z gończym.
Setery to bardzo piękne psy, ale psychikę mają delikatniejszą niż ogary? Tak na moje oko.
Pozdrawiam Kasia

Pozdrawiam Kasia
Pozwolę sobie przypomnieć się.Ania W pisze:
Postaram się wybrać kilka fotek, na których najwyraźniej widać różnice w wyglądzie.

Pamiętam, pamiętam
Ale nie obiecuję że dzisiaj mi się uda odkopać jakieś odpowiednie fotki 

Nie odkopałam ale zrobiłam i od razu pomyślałam że nadadzą się tutaj 
Dwie suki w tym samym wieku :
Acanka - typ szlachetny
Łoza - typ sportowy
(nie chodzi o wielkość, a raczej o typ budowy
)

Acanka

Łoza