KW - pytanie do Klubu.

Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza

Awatar użytkownika
ZbyszekC

Re: KW - pytanie do Klubu.

Post autor: ZbyszekC »

Nie będę skanował książeczki. :jezyk_3:
Wiele społeczeństw zamiast słowa honoru woli opierać się na dowodach namacalnych takich jak umieszczenie w katalogu firmowanym przez związek. Czasami zamiast meldunku lepszy jest adres na opłaconym abonamencie za RTV. :D
qzia, skróćmy termin do 12 dni to może odpowiedź będzie przed klubówką.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Na klubówce to się będzie można osobiście zapytać. ;) ;)
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

qzia pisze:Może i ZKwP jako instytucja ma obowiązek odpowiadania na pisma w ciągu miesiąca ale ja już od 2 lat nie mam na pewne pismo w znanej sprawie odpowiedzi. Więc prawnicy nauczyli mnie, że wyznacza się jasny i czytelny termin. Po nim można domagać się odpowiedzi.
No więc ja też nie liczę na zbyt wiele...
Może i rada prawników ma sens, tylko że jest to niezgodne z przepisami. Myślę, że w przypadku zwłoki można natomiast odwołać się do przepisów i zażądać odpowiedzi już w konkretnym terminie.
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

:zgoda: :szacun_1:
Wilga

Post autor: Wilga »

Związek Kynologiczny ma statut stowarzyszenia i obowiązuje go Kodeks Postępowania Administracyjnego. Wedle KPA każdy-nawet nie mający żadnego psa, może zadać pytanie, a ZKwP ma odpowiedzieć bezzwłocznie :D , termin formalny to 1 miesiąc, można go raz przedłużyć o kolejny miesiąc, zawiadamiając zapytującego, co jest przyczyną zwłoki w odpowiedzi. Formalnie nie ma podstaw do skracania terminu odpowiedzi.

Tyle prawo

Aha, i jeszcze dodam, że na organizację można się poskarżyć do organu założycielskiego i/lub do sądu administracyjnego
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Uważam, że adresatem pisma powinien być: Zarząd Klubu Ogara Polskiego Komisja ZG ZKwP
Jako że forum nie może być nadawcą, proponuje aby każdy zainteresowany, z imienia i nazwiska (może też z hodowli?) przesłał zapytanie (najlepiej jako załącznik) do sekretarza Klubu. Nabierze to formy zapytania zbiorowego Członków Klubu OP. Jeżeli Zarząd będzie w stanie udzielić odpowiedzi, to ok. ;) , jeżeli nie, będzie miał "załączniki - podkładki " aby złożyć zapytanie do ZG ZKwP.
Narzucanie terminu odpowiedzi uważam za trochę mało eleganckie (na tym etapie)
Proponuję zaczekać do jutrzejszego wieczora, tak aby wszyscy mieli czas na zapoznanie się z propozycją treści zapytania . Ze swojej strony proponuję na końcu dodać " proszę o zamieszczenie odpowiedzi na stronie www Klubu Ogara Polskiego Komisja ZG ZKwP"
S.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Ania W pisze:Dla "kangurów" został stworzony oddzielny plan i to dość restrykcyjny. A w tym przypadku?
W tym przypadku na pewno nie jest tak restrykcyjny bo psy są na wystawie.
Pewnie te psy nie mają takiego planu restrykcyjnego jak coogary, zastanawiam się dlaczego skoro to również inne rasa...?
Jeszcze jedno zaległe co mi cały czas wisiało w głowie:
Skoro Sławku klub to my (gdzie też uważam, że klub w jakimś procencie to my) to dlaczego my o takich zmianach nie wiemy.

Pod zapytaniem Sławka podpisuję się, choć na inne zapytania czekam kilka lat i cisza, ale mam nadzieję, że Sławek będzie miał więcej szczęścia i potraktowany będzie zdecydowanie lepiej.
Myślę, że zapytanie należy kierować do GKH, Klubu, Zarządu.

Sławku skoro mamy pytać osobiście, nie w formie zbiorowej to odp. powinna nadejść również do konkretnych osób pytających. Trochę to śmieszne skoro jakaś część klubu bywa na forum, że mamy kierować oficjalne pisma ;).
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Kasiu, po pierwsze, po otrzymaniu oficjalnego pisma będzie trudno ... nie odpowiedzieć ;)
Po drugie, "Oficjalność" może być pomocna, jeżeli zapytanie trafi dalej
A moja propozycja, żeby zainteresowani wysyłali indywidualnie bierze się z tego, że nie mam pomysłu jak "technicznie" uzyskać formę zbiorową
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Wystarczy jak podpiszesz za tych co chcą zadać takie pytanie. Sławku w grupie siła :)
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

W takim razie, proponuję aby do 27.05, do godz. 23,59 wszyscy zainteresowani przesłali do mnie maila: "proszę o wpisanie mojego imienia i nazwiska (i proszę podać imię i nazwisko ;) ) (i może hodowli (???)) pod zapytaniem Członków Klubu do ZK Ogara Polskiego Komisji ZG ZKwP"
S.
Wesna z Gończaków
ODPOWIEDZ