OGARY POSZŁY w ŁOWISKO

Awatar użytkownika
1e2w3a
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: OGARY POSZŁY w ŁOWISKO

Post autor: 1e2w3a »

kasiawro pisze:Chętnie poczytam relacji Ewy ponieważ z tego co wiem jej pierwsze polowanie .
Tak, to moje i Aresa pierwsze polowanie. Chyba niepotrzebnie się trochę denerwowałam , no ale byłam gotowa na wiele. Ares najlepiej zachowywał sie w ostatnim, czyli trzecim miocie, czuł się bardziej swobodnie. Muszę powiedzieć, że się pilnował, choć na początku trzeciego miotu kilka razy gdzieś mi przepadł tak na dłużej i tak się trochę czułam nieswojo - zupełnie niepotrzebnie. W drugim zaś przeżywał mały kryzys i własciwie to snuł się za ludźmi. Przy dziku się rozszczekał i to nawet długo i bardzo ładnie, bo ma dość niski głos.
Polowanie było bardzo dobrze zorganizowane. Sprawnie przemieszczano i rozstawiano nagankę i myśliwych na ich stanowiska.
Na początku, jeszcze bladym świtem, odprawa : powitania, informacje o zwierzynie, miotach, o psach biorących udział w polowaniu, o zasadach bezpieczeństwa, o sygnałach, losowanie kart stanowiskowych. Później do samochodów i jedziemy w kierunku pierwszego miotu - my z Aresem wyznaczeni do naganki.
Na zakończenie uroczysty pokot, ułożenie zwierzyny wg hierarchii łowieckiej, gra sygnalisty a wszystko to przy płonących pochodniach i ogniskach - pozostawiło niezapomniane wrażenie. No i ten ogromny zielony las- coś przepięknego.
Potem były rozmowy o polowaniu, o ogarach i jeszcze na inne tematy, był ciepły poczęstunek dla uczestników, no i stopniowo, powoli zaczęto się żegnać, rozchodzić i rozjeżdżać się w różne strony.
Mamy nadzieje, że jeszcze kiedyś zawitamy na takie polowanie z ogarami.
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Ewa - zadziwiasz mnie :D :brawo_1: I brawka dla Aresa :brawo_1: :hi_1:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Nie mogłam od razu pogratulować bo zzieleniałam z zazdrości. Tyyyle ogarów na polowaniu. Chciałabym być przy tym nawet bez psów. Super zdjęcia i relacje, Ewa :szacun_1:
Gratuluję wszystkim i pozdrawiam :zgoda:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Brawa dla wszystkich psiaków ale dla Ewy największe. W tej czapie wyglądasz super. ;) ;) Zazdrościmy bardzo. To się Ares mógł wykazać i polatać po lesie. Dla mnie zmęczony ale ogromnie zadowolony psiak jest zawsze super nagrodą za trudy latania po mrozie i wilgoci. Widzę, że zaogarzenie przybiera różne formy i jest coraz bardziej zakaźne. :strach_2: :mysl_1: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
1e2w3a
Kontakt:

Post autor: 1e2w3a »

qzia pisze:W tej czapie wyglądasz super.
Ja się sobie w tej czapie też podobam. :marzyc_2: No i jaka ciepła.
qzia pisze:Widzę, że zaogarzenie przybiera różne formy i jest coraz bardziej zakaźne.
Ja już "zakażona" od dawna, no i jakiś czas temu to nawet nie przypuszczałam, że takie formy to przybierze. :mysl_1:
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

1e2w3a pisze: Ja już "zakażona" od dawna, no i jakiś czas temu to nawet nie przypuszczałam, że takie formy to przybierze. :mysl_1:
Człowiek nie zna dnia ani godziny ;) :brawo_1:
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Ola i Dunaj pisze:
1e2w3a pisze: Ja już "zakażona" od dawna, no i jakiś czas temu to nawet nie przypuszczałam, że takie formy to przybierze. :mysl_1:
Człowiek nie zna dnia ani godziny ;) :brawo_1:
Coś w tym jest :).
MaciekSz

Post autor: MaciekSz »

Ostatnie polowanie zbiorowe zakończone. Awra polowała tym razem z dwoma kopowami i alpejczykiem. Polowanie na dziki, drapieżniki i jednego, brakującego do planu, cielaka. Bardzo silny wiatr, tym razem pozbawił większość myśliwych możliwości słuchania psów. Z opowiadań podkładaczy wiem, że Awra pracowała w miotach dobrze, przyłączała się do psów, które odnalazły już dziki lub jelenie. Czasem jednak szukała Marcina na linii myśliwych. Najważniejsze jednak, że grała. Na pokocie trzy dziki i cielak. Uroczyste zakończenie bezpiecznego sezonu, z nagrodami i poczęstunkiem dla
myśliwych.
Następne polowanie zbiorowe w październiku, a może jeszcze w styczniu zapolujemy indywidualnie ?
Darz Bór
szczególnie dla Gryfnej.
Załączniki
naganka
naganka
mała przeszkoda
mała przeszkoda
P1020695.jpg
wracamy
wracamy
stójka ?
stójka ?