Ogarzy Gon - Reda, Leśny i społka
Re: Ogarzy Gon - Reda, Leśny i społka
A to prezencik od Zuzy.
na pamiątke 

- Załączniki
-
- Leśny2.JPG (96.36 KiB) Przejrzano 519 razy
-
- Leśny1.JPG (136.23 KiB) Przejrzano 520 razy
A dziękuję.
Dawno nas nie była, bo nic się ciekawego nie działo. Ale teraz przypominamy się choć częściowo.
Tak więc rozpoczął się sezon polowań na kaczki i pan próbował ze mnie zrobić aportera. A wyglądało to tak.
Siedzę sobie z panem nad stawem i czekamy aż kaczki zostaną wypłoszone z trzcin:

Uploaded with ImageShack.us
Trochę nudno tak czekać. Kaczki cwane bestie, lecą pomiędzy rozstawionymi myśliwymi i pan ma trochę za daleko na strzał:

Pani też się nudzi, więc znalazła sobie jakieś dziwne rzeczy do fotografowania. A to małą zieloną:

A to dziwną roślinkę. Bo czy ktoś widział oset w takim kolorze?

Żar leje się z nieba. Pan kazał mi wejść do wody i szukać kaczki, ale ja tego nie rozumiem. Dopiero jak kolega Demon (wyżeł) wszedł do wody to i ja spróbowałem. Fajnie było, bo trochę chłodniej. ale dlaczego mam czegoś szukać, zwłaszcza tak małego. Dzik to rozumiem. Dlatego lepiej odpocząć sobie na trawce, a później znowu się pomoczyć.

Tak więc rozpoczął się sezon polowań na kaczki i pan próbował ze mnie zrobić aportera. A wyglądało to tak.
Siedzę sobie z panem nad stawem i czekamy aż kaczki zostaną wypłoszone z trzcin:

Trochę nudno tak czekać. Kaczki cwane bestie, lecą pomiędzy rozstawionymi myśliwymi i pan ma trochę za daleko na strzał:

Pani też się nudzi, więc znalazła sobie jakieś dziwne rzeczy do fotografowania. A to małą zieloną:

A to dziwną roślinkę. Bo czy ktoś widział oset w takim kolorze?

Żar leje się z nieba. Pan kazał mi wejść do wody i szukać kaczki, ale ja tego nie rozumiem. Dopiero jak kolega Demon (wyżeł) wszedł do wody to i ja spróbowałem. Fajnie było, bo trochę chłodniej. ale dlaczego mam czegoś szukać, zwłaszcza tak małego. Dzik to rozumiem. Dlatego lepiej odpocząć sobie na trawce, a później znowu się pomoczyć.

A później był pokot i liczenie kaczek. Ja niestety nie nadaję się na aportera. Ale za to strzały mi nie straszne, choć pani to dwa dni w uszach dzwoniło. Ale muszę ją pochwalić: jak młódka śmigała w kaloszach mimo 40 stopniowego upału i pan nawet powiedział, że ma pasję myśliwską.
A później sobie odpoczywaliśmy. Była biesiada. Poznałem nowych kolegów, nawet jednego gończego Drima z Elklandu. Fajny gość, ale niezbyt gościnny. Jego pan musiał go na wszelki wypadek zamknąć w kojcu, bo prężyliśmy przed sobą muskuły.
A wieczorem poszliśmy z panem na drugą turę polowania na kaczki. Tym razem bez wypłaszaczy. Kaczki wieczorem lecą na nocleg i wtedy łatwo w nie strzelać.
Czekaliśmy na te kaczki i czekaliśmy............. Pani robiła z nudów zdjęcia............ Słonko zachodziło.....

i zachodziło.............

i ciągle zachodziło........

aż zaszło

Inne ptaki też szykowały się do noclegu. Tyle tego tałatajstwa było, taki hałas robiły. Tylko nie wiem jak one się nazywają.

A ja cierpliwie czekałem z panem.

Trochę przysypiałem, nawet na stojąco.

Wnioski następujące:
na aportera się nie nadaję (nie znalazłem strzelonych przez pana kaczek, inni mnie wyręczali)
pani ma pasję myśliwską
kliku myśliwych się mną i rasą zachwyciło
Wniosek na przyszłość: pokaże im na zbiorówce na dziki co to znaczy ogar.
LEŚNY
A później sobie odpoczywaliśmy. Była biesiada. Poznałem nowych kolegów, nawet jednego gończego Drima z Elklandu. Fajny gość, ale niezbyt gościnny. Jego pan musiał go na wszelki wypadek zamknąć w kojcu, bo prężyliśmy przed sobą muskuły.
A wieczorem poszliśmy z panem na drugą turę polowania na kaczki. Tym razem bez wypłaszaczy. Kaczki wieczorem lecą na nocleg i wtedy łatwo w nie strzelać.
Czekaliśmy na te kaczki i czekaliśmy............. Pani robiła z nudów zdjęcia............ Słonko zachodziło.....

i zachodziło.............

i ciągle zachodziło........

aż zaszło

Inne ptaki też szykowały się do noclegu. Tyle tego tałatajstwa było, taki hałas robiły. Tylko nie wiem jak one się nazywają.

A ja cierpliwie czekałem z panem.

Trochę przysypiałem, nawet na stojąco.

Wnioski następujące:
na aportera się nie nadaję (nie znalazłem strzelonych przez pana kaczek, inni mnie wyręczali)
pani ma pasję myśliwską
kliku myśliwych się mną i rasą zachwyciło
Wniosek na przyszłość: pokaże im na zbiorówce na dziki co to znaczy ogar.
LEŚNY
- ania N
- Gadu-Gadu: 0
Słusznie, ogar to w końcu pies gończy, a nie aporter. Przysypiający Lesio jest świetny 

„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Lesio ogólnie jest świetny 
Pozdrawiamy

Pozdrawiamy
- Paula
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 3818816
REDAIK pisze:pan nawet powiedział, że ma pasję myśliwską

Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
Paula & Świtun
Myślę, że Pani jest dumna z takiej pochwałyREDAIK pisze:pani ma pasję myśliwską

Lesio fantastyczny i świetnie kombinuje

Trzy pierwsze zachody słońca piękne , a szczególnie ten drugi - zachwyciłam się......