Entropia - dyskusja

Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Re: Entropia- temat do dyskusji czy tabu

Post autor: kasiawro »

Józef pisze: Ja tam po następnego Ogara niebawem sam się zgłoszę.
piękniejszej i wdzięczniejszej rasy nie znajdziecie! Nie ma takiej :)
Powiedz kto Ci sprzeda ogara??? Ja sama osobiście zrobię wszystko abyś go nie nabył.
Z tym drugim o dziwo zgadzam się nawet z Tobą Józefie.
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

Malgosiaczek_27 pisze:I to już od dawna, na dodatek bez skutku :roll:
No właśnie. Lepiej przestać tracić czas i dać czas hodowcom (przynajmniej niektórym) na powrót na tory FCI. Dobrze to zrobi tej rasie. Ja już skończyłem, po co mam pisać w kółko to samo. Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Ogarów.

Nie ma wspanialszej rasy! Nie wierzysz Przyjacielu? Kup Ogara Polskiego i się przekonaj! Piękno, polska tradycja, inteligencja, przywiązanie, mądra psia niezależność..... itd itd itd. Król jest tylko Jeden. Ogar Polski!
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
ogończyk
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: ogończyk »

Józef pisze: Lepiej przestać tracić czas i dać czas hodowcom (przynajmniej niektórym) na powrót na tory FCI.
:mrgreen: Ludzki Pon!
Józef pisze: Ja już skończyłem, po co mam pisać w kółko to samo.

Ech... :? Zabory, dwie wojny światowe, komuniści.... i jeszcze to! :zly2: Ech!
Również Cię Józefie pozdrawiam.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
bea100

Post autor: bea100 »

A to mała pocztówka ode mnie dla Józefa (i myślących podobnie)- na niej napis- PO PIERWSZE NIE SZKODZIĆ :!:

(Trop Olfactus, Dunia Grające Trawy- autor G. Łozowski)
Załączniki
Poszly w Las.jpg
Poszly w Las.jpg (96.52 KiB) Przejrzano 1214 razy
Józef

Amen :)
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

Przepraszam za za offtopa. Józefie, jeśli łaska, wytłumacz mi jak dziecku jedną rzecz, której ni cholery, mimo starań, nie jestem w stanie pojąć. Z góry dziękuję.
Widzisz, gdyby Panu Bogu spodobało się kiedy doświadczyć mnie ciężko na rozumie, tak że nabrałbym wewnętrznej pewności, że znam niezawodny sposób na poprawienie bytu najbiedniejszej części ludności wiejskiej, a tym sposobem miałaby być np. jakaś forma pańszczyzny, to słowo daję, po wymianie z dyskutującymi ze mną oponentami rytualnych, lekceważących stuknięć w głowę założyłbym wreszcie w jakich Majtasach Wielkich folwark! Żeby udowodnić swoją rację. Żeby oponenci zobaczyli na własne oczy ludzi którym zapewniłem byt i pewne atrybuty cywilizacji, których by sami nie zdobyli.
Chyba, że wcale nie chodziłoby mi o wiejskich biedaków tylko o rozpoznawalność w środowisku ziemian.
Przyznałeś się gdzie indziej, że masz warunki na trzymanie nastu psów. Jezu! Gdybym ja miał takie możliwości, to ani bym się nie oglądał na ZKwP, tylko realizował swoją wizję poprawy stanu rasy. Ad maiorem Dei et Poloniae Gloriam. Pozdrawiam
Józef

Ad Ogończyk

Ale po co? Chłopie - jak miała być wolna amerykanka to trza było nie pchać rasy do FCI i takie tam. Skoro się powiedziało A, to nie wolno rozmnażać i wystawiać chorych psów - pooglądaj sobie wyniki z Opola i sobie dośpiewasz resztę. No dla mnie k.... to proste jak ..... (nie będę wulgarny).

A na co ja mam warunki a na co nie mam - moja sprawa. Czekam aż Elita się opowie: FCI czy Róbta Co Chceta :). Tego się nie da pogodzić.

Pozdrawiam Cię i szanuję Twoje podejście. :zgoda:
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

Szanowny Józefie. Jeżeli to faktycznie tak proste jak twierdzisz, to znaczy, że dotąd mocno przeceniałem swoją inteligencję. Cóż, bywa.
Jeżeli o mnie chodzi to w nosie mam FCI, FBI, CBŚ, ZPT i tym podobne. (Razem z ich uregulowaniami) W tym k0ontekście interesują mnie wyłącznie PSY RASY OGAR. (Mam wrażenie , że nie tylko mnie w Tym Towarzystwie.)
W związku z tym zupełnie nie wiem czemu miałbym śpiewać cokolwiek patrząc na wyniki wystaw? (Wolę przy ognisku.) Przecież nikt mnie nie zmusza do użycia takiego, a nie innego reproduktora! Chciałbym jedynie wiedzieć, u którego psa ujawniły się jakieś dziedziczne paskudztwa i jakie. (Mam wrażenie, że swoim radykalizmem nie sprzyjasz takiej jawności.)
"ELITA"?!! Co to jest "elita"? Nie wydaje mi się, żeby było uczciwe usprawiedliwianie swojej bezczynności jakąś enigmatyczną Elitą, masonerią, opus dei, żydokomuną czy podobnymi! Zacznij hodować to sam będziesz Elitą. :) Najlepszym dowodem jest choćby to jak ta tzw elita traktuje mnie i moją GAMĘ. NORMALNIE.
Absolutnie nie mam zamiaru pchać nosa w niczyje warunki materialne.
Szanujmy się nawzajem. Pozdrawiam.
Józef

Ad Ogończyk

Może z wiekiem inteligencja mi spada ;) , niemniej nie będę publikował żadnych piesków z wadami. Po prostu wierzę w to głęboko że hodowcy i właściciele się zreflektują. Zresztą jestem pewny że tak będzie, kwestia czasu.
Co do FCI i takich tam... Może jest to jakiś pomysł! Zlikwidujmy przepisy i zasady. Wyjdziesz z domu, dostaniesz w łeb za rogiem, w otoczeniu wywoła to ogólną wesołość ("ale fanie dostał w łeb" - widziałaś Staśka? " :D ) - nigdzie tego nie zgłosisz, no bo komu skoro nie ma przepisów? - dla mnie bomba! Świat bez przepisów rewela! ;) Na szczęście kolejne pokolenie już będzie trochę lepsze od naszego. Pozdrowionka.
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

:shock: Nie bardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć. Mogę się tylko domyślać. Jak wtedy gdy proponowałeś mi śpiewanie. Ani mi się nie chce ani nie mam na to czasu. Jednej rzeczy jestem pewien. Każde stanowione prawo ma się nijak do zwykłej ludzkiej uczciwości. Jedynym sensownym uwiarygodnieniem każdej rzeczy jest słowo honoru. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ