Szanowny Józefie. Jeżeli to faktycznie tak proste jak twierdzisz, to znaczy, że dotąd mocno przeceniałem swoją inteligencję. Cóż, bywa.
Jeżeli o mnie chodzi to w nosie mam FCI, FBI, CBŚ, ZPT i tym podobne. (Razem z ich uregulowaniami) W tym k0ontekście interesują mnie wyłącznie PSY RASY OGAR. (Mam wrażenie , że nie tylko mnie w Tym Towarzystwie.)
W związku z tym zupełnie nie wiem czemu miałbym śpiewać cokolwiek patrząc na wyniki wystaw? (Wolę przy ognisku.) Przecież nikt mnie nie zmusza do użycia takiego, a nie innego reproduktora! Chciałbym jedynie wiedzieć, u którego psa ujawniły się jakieś dziedziczne paskudztwa i jakie. (Mam wrażenie, że swoim radykalizmem nie sprzyjasz takiej jawności.)
"ELITA"?!! Co to jest "elita"? Nie wydaje mi się, żeby było uczciwe usprawiedliwianie swojej bezczynności jakąś enigmatyczną Elitą, masonerią, opus dei, żydokomuną czy podobnymi! Zacznij hodować to sam będziesz Elitą.

Najlepszym dowodem jest choćby to jak ta tzw elita traktuje mnie i moją GAMĘ. NORMALNIE.
Absolutnie nie mam zamiaru pchać nosa w niczyje warunki materialne.
Szanujmy się nawzajem. Pozdrawiam.