Moderator: BACHMATsforanemroda
Nic się nie martw ja zaczęłam wystawiać Puzona w wieku 15 miesiecy i uważam że wystawy to świetny sposób na socjalizacje psa i żeby go czegoś nauczyc.Zależy co chcecie osiągnac po pierwszej wystawie , ja traktowałam to jako zabawę- najważniejsze żebyś Ty i Rudolf byli wyluzowaniRudolf pisze:my dostaliśmy już numer.
Tylko tak czytam wpisy w tym wątku i nie wiem czy dobrze zrobiłam zgłaszając nas na wystawę... Bo to nasza pierwsza, na hali, w hałasie, etc... zaczęłam się zastanawiać (wiem, ze już za późno), czy nie powinniśmy czegoś z Rudolfem poćwiczyć przed wystawą? Są jakieś umiejętności, które pies powinien nabyć? Komendy stój, siad, leżeć, przebij piątkę etc. wykonujeprzy nodze też raczej chodzi, choć przy większej ilości psów mogę mieć z tym problemy :/
Puzon pisze:
Nic się nie martw ja zaczęłam wystawiać Puzona w wieku 15 miesiecy i uważam że wystawy to świetny sposób na socjalizacje psa i żeby go czegoś nauczyc.Zależy co chcecie osiągnac po pierwszej wystawie , ja traktowałam to jako zabawę- najważniejsze żebyś Ty i Rudolf byli wyluzowani
trzymam kciuki za Was
Rudolf to dorosły piesRudolf pisze:my dostaliśmy już numer.
Tylko tak czytam wpisy w tym wątku i nie wiem czy dobrze zrobiłam zgłaszając nas na wystawę... Bo to nasza pierwsza, na hali, w hałasie, etc... zaczęłam się zastanawiać (wiem, ze już za późno), czy nie powinniśmy czegoś z Rudolfem poćwiczyć przed wystawą? Są jakieś umiejętności, które pies powinien nabyć? Komendy stój, siad, leżeć, przebij piątkę etc. wykonujeprzy nodze też raczej chodzi, choć przy większej ilości psów mogę mieć z tym problemy :/
Ja używam. Tylko najpierw uczę psa, że pozycja "stój" jest tak samo nagradzana jak np "siad".Darek pisze:Ja np. smaczków nie używam, mój pies jak czuje żarcie to siada i prosi o nie, a to mało wystawowa pozycja