23-24.11.2019 Międzynarodowa Kielce
Moderator: BACHMATsforanemroda
- WOJAN OGARUSY
- Gadu-Gadu: 0
Re: 23-24.11.2019 Międzynarodowa Kielce
A i jakby ktoś chciał się zapytać przed skopiowaniem i upowszechnianiem tych zdjęć dalej na innych forach ...... to można korzystać ....
- BACHMATsforanemroda
- Kontakt:
Gratulacje
Czy nie było ŻW. Mł?
Czy nie było ŻW. Mł?
hodowla znad Sarczego Brzegu
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
- WOJAN OGARUSY
Nie było. Tak jak i CWC w Championach w psach. Wyniki są z oryginalnej kartki.
Brawo dla Wszystkich , gratulujemy zwycięzcom i oczywiście Wojanowi !!! Brawo 
- WOJAN OGARUSY
.
- Załączniki
-
- OP-WEZYR Poszły w Las
- IMG_3803.jpeg (214.02 KiB) Przejrzano 2499 razy
-
- FUGA Dobra Złaja
- IMG_3964.jpeg (251.72 KiB) Przejrzano 2499 razy
-
- DWURURKA Psia Cometa
- IMG_3985.jpeg (247.88 KiB) Przejrzano 2499 razy
-
- CZUWAJ z Wszystkich Skoków
- IMG_4005.jpeg (181.11 KiB) Przejrzano 2499 razy
Super fotki 
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Gratulacje
ja jestem dumna z mojej suni. Interchampionka i grand championka. Cały tatuś. Fajnie jak suka wygrywa z pięknym samcem. Wielkie gratulacje dla weteranki Fugi. Piękna i w świetnej formie.

- WOJAN OGARUSY
Dzięki

Drugi raz jesteśmy w Kielcach i podoba mi się organizacja - duże ringi, mnóstwo miejsca wokoło, żadnych problemów z wjazdem czy parkingiem. Przyjedźcie za rok

Wojan też ładnie się pokazał - był proszony do resCACIBa. Gratuluję raz jeszcze zwycięzcom

- Załączniki
-
- IMG_4001.jpeg (240.15 KiB) Przejrzano 2482 razy
-
- IMG_3968.jpeg (233.91 KiB) Przejrzano 2482 razy
-
- IMG_3898.jpeg (242.24 KiB) Przejrzano 2482 razy
Wojan Ogarusy, dzięki za fotorelację!
Zwycięzcom - gratuluję.
Zwycięzcom - gratuluję.
Hodowla Ogara Polskiego - tel: 604 853 302
https://www.zsosnowejpolany.pl/
https://www.zsosnowejpolany.pl/
Dzięki za zdjęcia. Wystawa doskonale przygotowana. Trochę zaskoczyła mnie cena parkingu ( 30zł), brakowało też w hali miejsc do przywiązania psa
Poza tym organizacja bez zarzutu. Chyba jednak trzeba zainwestować w klatki. Nawet przy pomocy przyjaciół , dziękuję Aniu
trudno było ogarnąć podniecone otoczeniem psy. W związku z czym możliwość spokojnego obejrzenia stawki bez szans.
Wygrali jedni z faworytów, w doskonałej kondycji fizycznej i psychicznej, za co niewątpliwie należą się gratulacje hodowcom i właścicielom
Ale... mnie również jak niektórych innych uczestników wystawy ( patrz dyskusja na fb ) zaniepokoiło że psy oceniane były nie przez sędziego a przez asystenta czyli Kubę. W założeniu wystawy osoba oceniająca nie powinna znać psów i wiedzieć z jakiej hodowli pochodzą. Znam opinię Kuby na temat większości psów które były prezentowane, wiem jaki jest jego typ ogara. Nie musiałam jechać 300km. W moim odczuciu ze święta ogara jakim jest trochę każda wystawa, zrobiło się święto Kuby, który miał możliwość wystąpienia w roli sędziego. W mojej ocenie było to nieprofesjonalne, właśnie dlatego że jest związany z ogarami tak bardzo, powinien odpuścić ogary i na przykład oceniać gończe.
Lubię wystawy ale po tej było mi po prostu smutno. Są sędziowie hodujący ogary, wiadomo i oceniają je na ringu. Dla mnie w ogóle ta sytuacja jest dziwna. Wiem że to jest dozwolone. Jest tylko zalecenie, by na wystawie nie oceniać psów z własnej hodowli ale i to nie jest przestrzegane.
Ogólnie dla mnie taki zgrzyt.

Poza tym organizacja bez zarzutu. Chyba jednak trzeba zainwestować w klatki. Nawet przy pomocy przyjaciół , dziękuję Aniu

Wygrali jedni z faworytów, w doskonałej kondycji fizycznej i psychicznej, za co niewątpliwie należą się gratulacje hodowcom i właścicielom

Ale... mnie również jak niektórych innych uczestników wystawy ( patrz dyskusja na fb ) zaniepokoiło że psy oceniane były nie przez sędziego a przez asystenta czyli Kubę. W założeniu wystawy osoba oceniająca nie powinna znać psów i wiedzieć z jakiej hodowli pochodzą. Znam opinię Kuby na temat większości psów które były prezentowane, wiem jaki jest jego typ ogara. Nie musiałam jechać 300km. W moim odczuciu ze święta ogara jakim jest trochę każda wystawa, zrobiło się święto Kuby, który miał możliwość wystąpienia w roli sędziego. W mojej ocenie było to nieprofesjonalne, właśnie dlatego że jest związany z ogarami tak bardzo, powinien odpuścić ogary i na przykład oceniać gończe.
Lubię wystawy ale po tej było mi po prostu smutno. Są sędziowie hodujący ogary, wiadomo i oceniają je na ringu. Dla mnie w ogóle ta sytuacja jest dziwna. Wiem że to jest dozwolone. Jest tylko zalecenie, by na wystawie nie oceniać psów z własnej hodowli ale i to nie jest przestrzegane.
Ogólnie dla mnie taki zgrzyt.
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."