OGAR POLSKI specjalizacja

Maciej Osiński

Re: OGAR POLSKI specjalizacja

Post autor: Maciej Osiński »

da się da wirgo...
"Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie!"
Maciej Osiński

ja podchodziłem do tego od początku tak : jak ma koń sukę zabić to i tak zabije wcześniej czy później i od kiedy miała 8 tygodni to już zasuwała z końmi. Mam kilka zdjęć na dowód z tamtego okresu. Klacz od razu się małą zaopiekowała i nawet ją lizała. W teren pojechaliśmy pierwszy raz jak miała chyba ze 3 miesiące- taki tam krótki terenik- może ze 2-3 km. Mała czasami się zatrzymywała przed koniem ale klacz nigdy jej nie nadepneła.
"Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie!"
Awatar użytkownika
carmen
Gadu-Gadu: 0

Post autor: carmen »

ale w tym roku podczas wyprawy w teren Maciek zrobi fotki i przyśle spragnionej i stęsknionej carmen :mrgreen:
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Awatar użytkownika
carmen

na zachętę konie i chart pl ;)

Obrazek
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Maciej Osiński

I my powinniśmy tak ze swoimi ogarami śmigać!!
gryfna

Post autor: gryfna »

Ja też nie mam NW. Co będzie to będzie ;)
W zasadzie mam podobne podejście do Macieja, jak ma zginąć od kopyta - trudno, ale moje życie mi miłe. Biorę psa tylko wtedy, kiedy wypuszczam się samotnie na przejażdżkę - inne konie nie są tak cierpliwe jak Sabat i od razu walą konkretnie z zadu.
Carmen, piękne zdjęcie :) Zgadzam się z Maciejem - też tak powinniśmy śmigać. Może zorganizujemy jakiś konno-ogarzy wypad? Możemy też zaprosić charciarzy ;)
Awatar użytkownika
carmen

charciarze jeśli chodzi o jeździectwo są the best i długo szukac innej rasy, która gromadziłaby wokół siebie tyle jeźdzców... no może podhalany, ale one raczej wokół stajni, bo pilnują ;)

pytam o NW, bo instruktorka poprosiła mnie o jego wykupienie choc nie jeźdzę dużo - w zasadzie 2h tygodniowo. Koszt 60zł rocznie. Jeszcze ją poprosze o dokładną dokumentację na jakie wypadki mam byc ubezpieczona ;)

a ja znowu proszę :jezyk_3: o zdjęcie ogara przy koniu.... Chętnie bym się na taki wyjazd zapisała do jakiejś poleconej przez Was stadniny, ale moje umiejętności ograniczają mnie jedynie do biegów pt stemp i kłus :) nie umiem galopowac :niewka:

Marzy mi się taki współczesny profil rasy ogar polski - pies towarzysz dla aktywnego człowieka :)
Można wykorzystac sugerowane cechy rasy - to że jest łagodny i bezkonfliktowo można go ze sobą wszędzie zabrac i ma byc wytrzymały podczas biegu (nie sprinter)
no to przy koniu jak ulał ;)

zauważcie, że od ponad roku dalej nie pojawiły się foty tej rasy przy koniu ;)
gryfna

Post autor: gryfna »

Obiecuję foty, jak tylko mój ogar pojmie, że przy koniu się biegnie, a nie na niego poluje :D
Zachęcam Cię, Carmen do szybkiej nauki galopu i pokonywania przeszkód - przydaje się w terenie.
Może zorganizujemy coś na następnego Hubertusa ;)
Awatar użytkownika
carmen

zbliża się sesja i wyjazdy konferencyjne - brak czasu :placzek:
noi pewnie jeszcze nie galopuję, gdyż brakuje umiejętności typu A by przejsc w umiejętności typu B ;)
wyjazd na hubertusa albo takie:
http://www.youtube.com/watch?v=WykFSFQg ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false; czy takie
http://www.youtube.com/watch?v=v7EawIrV ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
to moje plany ;) daleko w przód, ale spoko... dojdę do wprawy :jezyk_3:

na foty tak czy siak czekam ;)
Maciej Osiński

u mnie ludzie na drugiej lekcji galopują- serio. Niestety polska jazda jest daleko za zachodem i wschodem... :( Mam znajomego z Ukrainy. Szkolił kiedyś kadrę olimpijską. On nie wymaga toczka i sam nigdy nie zakładał. Ja też śmigam bez toczka. Jak ma się coś stać to i tak się stanie...
ODPOWIEDZ