Szukam domu dl 4letniej suni ogar polski
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Re: Szukam domu dl 4letniej suni ogar polski
Wracając do suni. Czy na nowy dom będzie czekała w tym z dziećmi czy pani chcę ją oddać jak najszybciej?
Powalająca ta "miłość"
jak ona toleruje suki?
jak ona toleruje suki?
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Ogólnie nie jest problemowa w kontaktach z innymi ale nie wiem jak będzie się zachowywać w jednym domu z innymi sukamiSARABANDA pisze:jak ona toleruje suki?

Wybaczcie, ale ja tego pośpiechu nie rozumiem. Państwo przyjęli Ati pod swój dach z własnej woli, nie pod presją przecież. A, kiedy ją przyjęli, to wzięli też za nią odpowiedzialność (była umowa adopcyjna?). Znali swoje uwarunkowania. Deklarowali "dozgonną" miłość, która, o ironio, trwała nadzwyczaj krótko. Mogę ostatecznie zrozumieć, że postanowili jednak poszukać suni domu, bo z jakiś względów przestała im odpowiadać. Ale nie zrozumiem, że trzeba się spieszyć
Odpowiedzialni ludzie poprosiliby o pomoc w szukaniu domu, ale nie poganiali.
Odpowiedzialność - trudne słowo.

Odpowiedzialność - trudne słowo.

Byleby w sercu ciągle maj!
- aganowaczek
- Gadu-Gadu: 0
HmmmBasiaM pisze:dzieciaki mogły z nią robić co chciały
Moim zdaniem nie należy używać takiego określenie w stosunku do żadnego psa - a już psa zestresowanego zmianą domu w szczególności.
Mam 5 ogarów - zawsze 1 lub 2 mieszkają w domu. Mam upartą, awanturującą się córkę - trzylatkę. I odkąd Lenka zaczęła coś kumać to wpajałam, że z psem nie wolno robić co się chce

Czarek decydując się na Mangę doskonale wszystko o niej wiedział - od jej poprzedniego pana, ode mnie. Wiedział, że z kotami może być problem. Dał sobie i jej czas na "rozpoznanie". I podjął (mam nadzieję odpowiedzialną) decyzję, że jest ok.
To już kolejna suka, która szuka domu, znajduje i ponownie szuka

Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136
Siostrzyczko, a już mieliśmy nadzieję, że jesteś szczęśliwa
też szukamy wśród znajomych...

Co to znaczy "jak najszybciej"? Ja dostałam informację, że chwilę może tam poczekać a w razie czego jest szansa na DT (ale na krótko)BasiaM pisze:Ati musi jak najszybciej opuścić ten dom
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Znowu wyjdę na tą za bardzo rozsądną, co mi tam, mój rozsądek krzywdy nie robiBasiaM pisze: Jednak rozpuszczam info bo wiadomo, że trzeba podjąć decyzje a to trwa chwilę i może ktoś jest zdecydowany bardziej.

To co napisałaś Basiu "trwa to chwilę" i niech trwa jak najdłużej, ale aby końcowy efekt był inny od powyższego.Co to znaczy zdecydowany bardziej, czyli taki co zamyśli, działa, bierze i za 2 miesiące pies znowu będzie szukał domu - nie wiem po co ten pośpiech

Basiu, ale może coś więcej można wydobyć od kobiety na temat suki jak była u niej?BasiaM pisze: Proszę tylko w rozpuszczaniu informacji, że jest sunia do adopcji.
Szukamy jej domu
Wtedy można wyciągnąć jakieś wnioski i szukać jej bardziej odpowiedzialnego domu, który spełni też potrzeby tego psa.
Sarabanda Pan od Mangi też od razu nie napisał tego co zostało napisane w wątku. Po tym co dostałam napisałam mu, że nie wkleję jak nie napisze wszystkich cech negatywnych i pozytywnych o suni i o jej przyzwyczajeniach.SARABANDA pisze: Bardzo mało wiemy o tej suni, zobaczcie jak wnikliwie opisał właściciel Mangi jej charakter i potrzeby szukając domu.
Ludzie nie są świadomi jakie informację powinni dawać o psie i pewnie tutaj jest to samo.
Dlaczego Gosia nie chcesz rozwijać na forum skoro chyba forum chce jej pomóc? Przecież to dla dobra wszystkichSARABANDA pisze: A tu tak na prawdę nic nie wiemy. Widziałam sunię dwa razy i z wiedzy jaką mam traktowałam bym ją na ten moment jako psa po przejściach ale na forum nie chcę tego rozwijać.

Basiu, ja Ciebie bardzo proszę o wrzucenie na wielki luz.BasiaM pisze:Dziewczyny załóżcie sobie osobny temat do tej dyskusji bo za chwilę dojdziemy do tego, że suke trzeba uśpić bo jest po przejściach, agresywna i wogóle do d...![]()
Szukamy tu domu dla Ati. dla normalnej 4 letniej suki , NIE po przejściach ( Sarabanda), bo jedyne "przejście" jakie ta suka miała to ta ostatnia zmiana domu :n
Pisałaś już w wątku o Brutusie jaki to on super, a potem jaki to on mniej super i powinno to Ciebie nauczyć, że z psami bywa różnie.
Może jest tak, że skoro jedna osoba widzi coś nie fajnego u suki i o tym pisze to nie dla złego zamiaru, tylko dla dobra.
Może Sarabanda widziała w innej sytuacji sukę niż Ty, może zwraca na inne cechy uwagę niż Ty???
Spokojnie, nie mamy danych planów do realizacji w określonym czasie i musimy to robić w takim tempie.
Skoro tego nie wiemy to właśnie świadczy o tym jak mało wiemy o tym psie.BasiaM pisze:Ogólnie nie jest problemowa w kontaktach z innymi ale nie wiem jak będzie się zachowywać w jednym domu z innymi sukamiSARABANDA pisze:jak ona toleruje suki?
To nie ma na celu czepianie się Ciebie, ale uświadomienie tej Pani i Tobie jakich informacji potrzeba aby psu szukać odpowiedzialnie domu.
Kasiu, masz pw
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."