Stella (Bajka) Hunting Passion i spółka
Re: Stella (Bajka) Hunting Passion i spółka
Ale piąkny i szczęśliwy duet 

Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Dokładnie tak.Wigro pisze:Ale piąkny i szczęśliwy duet
pańcia mówiła, żebym się nie kładła na pościel

przecież nic nie zrobiłam

długachne toto

przecież nic nie zrobiłam

długachne toto

O proszę jakie okazy kanapowców 

sprawdzamy, czy to posłanie nadaje się do czegoś

dobrze jest mieć faceta, na którym można się oprzeć

dobrze jest mieć faceta, na którym można się oprzeć

Fajne posłanie "na wysokościach"
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Wiem, że każdy pies trochę inaczej się rozwija, ale jakoś tak czytając forum, mam wrażenie, że Stelcia to drobna jest przy pozostałych szczeniorach w jej wieku.
Panna skończyła 5 miesięcy z wagą 15,5 kg. Na pewno jest to waga ciałka odpowiednia - nie jest ani za chuda ani upasiona, ale ciekawi mnie, czy nie oznacza to "miniaturowego ogarka"? Bo oczka ma wciąż bardzo jasne, zgryz też nie idealny, więc nie wiem, ile wzorcowego ogara jest w moim kochanym szałaputku.
Panna skończyła 5 miesięcy z wagą 15,5 kg. Na pewno jest to waga ciałka odpowiednia - nie jest ani za chuda ani upasiona, ale ciekawi mnie, czy nie oznacza to "miniaturowego ogarka"? Bo oczka ma wciąż bardzo jasne, zgryz też nie idealny, więc nie wiem, ile wzorcowego ogara jest w moim kochanym szałaputku.
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:

Przede wszystkim musicie poczekać aż urośnie, skończy przynajmniej rok. Nie waży dużo i pewnie będzie drobna, ale w wieku 5 miesięcy ja bym jeszcze nie wyrokowała.
Natomiast koloru oczu to już nic nie zmieni - od początku miała bardzo jasne i ja nie znam przypadku, żeby oko ściemniało z wiekiem. Z oczami to jest tak - powinno być ciemne, jednym jasne przeszkadza bardziej innym mniej.
Nie wiem na czym polega problem ze zgryzem.
Natomiast koloru oczu to już nic nie zmieni - od początku miała bardzo jasne i ja nie znam przypadku, żeby oko ściemniało z wiekiem. Z oczami to jest tak - powinno być ciemne, jednym jasne przeszkadza bardziej innym mniej.
Nie wiem na czym polega problem ze zgryzem.
Żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał. Stella jest śliczna - budowę ma harmonijną, lśniącą sierść, pocieszne fafle i zmarszczki na czole, jak się skupia. Oczy nie są problemem - są inne od większości psów, ludzie na spacerze się nimi zachwycają, a ja przecież widziałam, że takie ma (hodowca mówił, że z wiekiem ściemnieją). Co prawda dodają jej iskierkę szaleństwa - takie troszkę kocie są, ale ona miewa takie odpały, więc w sumie pasują.
Weterynarz mówił, że ten "problem ze zgryzem" nie przeszkadza w niczym, chyba, że miałaby być wystawiana - a że nie ma, to w sumie tylko takie zastanawianie się, czy te mniej pożądane oczka i ząbki idą w parze ze wzrostem poniżej widełek we wzorcu.
Myślę, że Kajtkowi pasuje taka, jaka jest - zmieści się pod nią przejść, ale jeszcze go nie zgniata leżąc na nim
Wiem, że duże psiaki rosną dłużej - ale przyznacie, że już teraz widać dużą różnicę miedzy nią, a innymi ogarkami na forum, a że ja nie mam porównania, to nie wiem, na ile jeszcze może podrosnąć. W sumie, skoro nie jest chuda ani problemów z futerkiem czy skóra nie ma, znaczy się, że to nie kwestia mojego zaniedbania w żywieniu.
Weterynarz mówił, że ten "problem ze zgryzem" nie przeszkadza w niczym, chyba, że miałaby być wystawiana - a że nie ma, to w sumie tylko takie zastanawianie się, czy te mniej pożądane oczka i ząbki idą w parze ze wzrostem poniżej widełek we wzorcu.
Myślę, że Kajtkowi pasuje taka, jaka jest - zmieści się pod nią przejść, ale jeszcze go nie zgniata leżąc na nim

Wiem, że duże psiaki rosną dłużej - ale przyznacie, że już teraz widać dużą różnicę miedzy nią, a innymi ogarkami na forum, a że ja nie mam porównania, to nie wiem, na ile jeszcze może podrosnąć. W sumie, skoro nie jest chuda ani problemów z futerkiem czy skóra nie ma, znaczy się, że to nie kwestia mojego zaniedbania w żywieniu.