To chyba Grzmilas był?????że Ogończyk pisząc o robieniu ogarowi krzywdy
JAK PROMOWAĆ OGARA POLSKIEGO????
Re: JAK PROMOWAĆ OGARA POLSKIEGO????
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Jak promować Ogara Polskiego???
Mam pomysł.
Dorob62 - zaproś, kiedyś Ogara do programu swojego.
Niby opowiadając dzieciom, co to za rasa, do czego służy (pamiętaj do POLOWANIA:) - Ogar wypełnia olbrzymią lukę w kynologii myśliwskiej i my musimy tylko to pokazać;)!!!!)
Opowiesz całej Polsce:)
Pozdrawiam:)
PS
Daj nam wszystkim znac, kiedy ten program będzie.
Mam pomysł.
Dorob62 - zaproś, kiedyś Ogara do programu swojego.
Niby opowiadając dzieciom, co to za rasa, do czego służy (pamiętaj do POLOWANIA:) - Ogar wypełnia olbrzymią lukę w kynologii myśliwskiej i my musimy tylko to pokazać;)!!!!)
Opowiesz całej Polsce:)
Pozdrawiam:)
PS
Daj nam wszystkim znac, kiedy ten program będzie.
Dorob już to proponowała ale ogórkowcy raczej tego nie chcą... musisz przeczytac całą dyskusję Grzmilasie

Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Jak mnie zaprosisz wezmę swoich Chłopaków, którzy robią wszystko z Ogarem.
(oczywiście Oni wiedzą, co mogą, tylko nie raz się zapominają;)
A później pokażemy Ogara w miocie????
2 inne psy:)
(oczywiście Oni wiedzą, co mogą, tylko nie raz się zapominają;)
A później pokażemy Ogara w miocie????
2 inne psy:)
Jeśli Dorob62 opowie, że to pies myśliwski, o super psychice.
Na polowaniach zbiorowych jest ona bardzo ważna.
To uważam to za bardzo dobry pomysł.
Carmen - kto nie chce???. Ok- wieczorem przeczytam cały wątek.
Lecę do lasu:) z Ogarem:)
Na polowaniach zbiorowych jest ona bardzo ważna.
To uważam to za bardzo dobry pomysł.
Carmen - kto nie chce???. Ok- wieczorem przeczytam cały wątek.
Lecę do lasu:) z Ogarem:)
Ostatni raz - Dorob62 - super pomysł.
Jak można nie wykorzystac takiej okazji???
Jak można nie wykorzystac takiej okazji???
- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
No jak można ? Nie wykorzystać nadarzającej się, znakomitej okazji?
Ja reklamuję Ogary jako znakomite psy dla Przewodników górskich, ale nie przegapiłbym takiej możliwości.
(Z Grzmilasem nie mam za dobrego kontaktu od kiedy w uczciwej odpowiedzi na priv, powiedziałem KIM są moje NN. Cóż, przekonam Cię Grzmilasie efektami mojego pomysłu na Ogary.)
Pozdrawiam
Ja reklamuję Ogary jako znakomite psy dla Przewodników górskich, ale nie przegapiłbym takiej możliwości.
(Z Grzmilasem nie mam za dobrego kontaktu od kiedy w uczciwej odpowiedzi na priv, powiedziałem KIM są moje NN. Cóż, przekonam Cię Grzmilasie efektami mojego pomysłu na Ogary.)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony piątek 28 lis 2008, 19:58 przez ogończyk, łącznie zmieniany 2 razy.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Ależ oczywiście, to jasne, przepraszam za pomroczność jasnądorob62 pisze:To chyba Grzmilas był?????że Ogończyk pisząc o robieniu ogarowi krzywdy

Aneek- Nie będę polemizowała bo za mały pikuś jestem w temacie psów polujących od pokoleń. Słowa "agresja" użył Borcheld- ja ( mówiąc o gończych polskich) użyłam słowa "cięty". Wymieniałam też inne cechy- a pisząc "coś za coś" te cechy miałam na myśli.Aneek pisze: Tu bym polemizowala....
...
Stwierdzenie, że coś za coś, jesli polujący to agresywny uważam, że jest zbyt ryzykowne.
Oczywiście nie można podciągać wszystkich osobników i robić z tego średniej i uogólniać (to jest dla mnie jasne).
Ja mogę sobie z boku jako widz popatrzeć na ogara i na gończego polskiego (bo to przykład nam najbliższy).
Zostawmy już nawet dogoterapię (choć to sprawa spekatakularna)...za to zwyczajnie wystarczy sobie postać na wystawie przy ringu gończych i przy ringu ogarów i uważnie popatrzeć...

I żeby nie było, że jestem przeciwna promowaniu ogara jako psa myśliwskiego- bo tak nie jest. Jednak oprócz przesłania dla myśliwych, wg mnie nalezy promować ogara jako psa-towarzysza. To pies wyjątkowo uniwersalny- o wielu możliwościach- rasa, która doskonale się potrafiła odnaleźć na wielu odcinkach ludzkiej drogi- i jako takiego należy go wg mnie przedstawiać.
Grzmilas
1. Nie mam pojęcia o polowaniu
2. Jestem przeciwnikiem polowań.
Oba ważne oba dyskwalifikujące:)
Ja nie mogę promować Ogra jako psa myśliwskiego z dwu powodów:zaproś, kiedyś Ogara do programu swojego.
Niby opowiadając dzieciom, co to za rasa, do czego służy (pamiętaj do POLOWANIA:)
1. Nie mam pojęcia o polowaniu
2. Jestem przeciwnikiem polowań.
Oba ważne oba dyskwalifikujące:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley