Canis- już bezpieczny w DT w Koluszkach...

bea100

Re: Canis młodziak w typie rasy prosi o naszą pomoc...

Post autor: bea100 »

Beka- niech psiaki jedzą na zdrowie :zgoda:
...oczywiście masz rację co do zabrania Canisa stamtąd :zgoda: .
On tam nie może zostać gdzie jest (Ewka- absolutnie się z Tobą zgadzam :zgoda: ).
Beka- odrobaczony akurat więc zaszczep Caniska na wirusy i daj mi proszę znać.
Skoro nie ma innej (lepszej czy tańszej) opcji :niewka: - parę dni po szczepieniu zrobimy akcję zawiezienie Canisa do Koluszek.

AniuW- czy możesz zrobić jakiś choćby krótki tekścik do ogłoszeń? Już może na Koluszki? Będziemu uzupełniać w miarę jak go poznamy...Zdjęcia piękne dzięki Tobie mamy a dobrze byłoby już pomyśleć na tekstem ogłoszenia :mysl_1:
bea100

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Szukamy domu dla młodego i wesołego 9-mc Canisa- psa w typie rasy ogar polski. Szukamy domu i świadomych ludzi, którzy mogą tego ślicznego ogarka nauczyć wszystkich psich podstaw Pies żył dziko na biednej i głodnej wsi wraz ze stadem psów, zna i toleruje koty. Do ludzi nieznajomych- na razie bywa nieufny. Uczy się warunków miejskich czy prawdziwie domowych i robi stałe postępy, np. uczy się chodzić ładnie na smyczy i ma już sukcesy, poznaje jazdę samochodem, ostatnia podróż do wielkiego miasta nie zrobiła na nim wrażenia itd; są stałe postępy jednak Canis wymaga dalszej pracy socjalizacyjnej i wychowawczej i dlatego szukamy dla niego spokojnego domu najlepiej z ogrodzonym ogrodem i ludzi, którzy nauczą go dalszych podstaw tego co "dobrze wychowany pies umieć powinien". Canis jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, zadbany. Canis jest bardzo piękny, z naszych informacji jest w 3/4 krwi ogarem polskim (ale zapewne będzie kiedyś dużo drobniejszy niż dzisiejsze duże wystawowe samce ogara polskiego). Canis pod opieką i staraniem ogaromaniaków przebywa w domu tymczasowym w Koluszkach. Czeka tam bardzo na dom stały!
Umowa adopcyjna wymagana (kastracja). Pies posiada aktualną książeczkę zdrowia. Canis może przebywać w kojcu (z dobrą budą) ale nie oddamy Canisa na łańcuch. Kontakt w sprawie adopcji Beata 691 661 980 lub 22/863 13 39.

Taki ot wstępny tekścik...
Załączniki
Canic portret.jpg
Canic portret.jpg (169.1 KiB) Przejrzano 1209 razy
Canis 1.jpg
Canis 1.jpg (154.88 KiB) Przejrzano 846 razy
Canis 2.jpg
Canis 2.jpg (98.94 KiB) Przejrzano 1206 razy
Canis pozycja wystawowa.jpg
Canis pozycja wystawowa.jpg (128.42 KiB) Przejrzano 1201 razy
Canis głowa.jpg
Canis głowa.jpg (163.66 KiB) Przejrzano 843 razy
Canis 3.jpg
Canis 3.jpg (147.03 KiB) Przejrzano 841 razy
Ostatnio zmieniony sobota 31 mar 2012, 09:25 przez bea100, łącznie zmieniany 3 razy.
bea100

Rozmawiałam z Beka.
Za ok 2 tyg Canis (zaszczepiony- za zwrot kosztów jakie poniesie Beka- z Funduszu) mógłby już pojechać do Koluszek do Ajlii (za zwrot kosztów beznzyny- z Funduszu).
Dzwoniłam do Ajlii- miejsce czeka.
No to tyle...

:marzyc: Cały czas jednak mam nadzieję, że ktoś się tu pochyli nad tym psiakiem i da mu BDT (bezpłatny dom tymczasowy) dopóki nie znajdzie domu stałego... :marzyc:

Dzisiaj już zajęłam kolejkę do ogłoszeń dla Canisa, już mu opłacę pakiet 60 ogłoszeń, tam się czeka i czeka, a tak zawsze to będzie szybciej.
Awatar użytkownika
kerovynn7
Gadu-Gadu: 0

Post autor: kerovynn7 »

cały czas trzymamy kciuki by poszczęściło mu się tak jak Pretorowi, Jurkowi, Makaremu :marzyc:
bea100

No OBY qrcze OBY :marzyc:

Mam dwie wieści, dobrą i złą- jak to zazwyczaj bywa :niewka:

*Dobra: Beka zaszczepiła Canisa :szacun_1: :happy3:

*Zła: nie mamy transportu dla Canisa na trasie: Chylice (między Konstancinem i Piasecznem)- Koluszki. Termin nie ważny ale dobry byłby jako najdalszy np przyszły weekend...czy ktoś z ogaromaniaków mógłby pomóc w transporcie małego? Np za zwrot z paliwa z Funduszu?
Trzeba tylko uczciwie dodać, że on zapewnie kłopotliwy pasażer i zapewne nie umie jeździć samochodem, więc potrzebna byłaby druga osoba (Beka?) :niewka:
Awatar użytkownika
kasianiolek

Post autor: kasianiolek »

kerovynn7 pisze:cały czas trzymamy kciuki by poszczęściło mu się tak jak Pretorowi, Jurkowi, Makaremu :marzyc:
A o Huzarze to nikt nie pamięta :placzek:
Kasia, Huba i Huzar
Hodowla Ogarów Polskich z Zatrzebia
http://www.hodowlaogara.pl/
Awatar użytkownika
eliza
Gadu-Gadu: 8512767
Kontakt:

Post autor: eliza »

kasianiolek pisze:
kerovynn7 pisze:cały czas trzymamy kciuki by poszczęściło mu się tak jak Pretorowi, Jurkowi, Makaremu :marzyc:
A o Huzarze to nikt nie pamięta :placzek:
No widzisz, musisz się przypomnieć fotkami :jezyk:

W transporcie nic nie pomożemy, ale trzymamy kciuki :prosze_1:
bea100

kasianiolek pisze:...A o Huzarze to nikt nie pamięta :placzek:
Pamięta...tak jak pamięta o kochanym Talarze, Dukacie, Rokecie, Kumplu (czyli Małym) czy o kochanej Lubej :marzyc_2:

Kochani TRANSPORT POTRZEBNY :niewka:
Awatar użytkownika
jsuchecka
Gadu-Gadu: 0

Re: Canis-potrzebny transport Piaseczno/k/W-wy=Koluszki! Pomocy

Post autor: jsuchecka »

Ustaliłam z mężem , że możemy podjąć się zadania i przetransportować Canisa .
Podaję mój telefon - 608446092 - Jola
Czekamy na wskazówki.
bea100

Re: Canis-potrzebny transport Piaseczno/k/W-wy=Koluszki! Pomocy

:happy3: :happy3: :happy3: :brawo_1: :szacun_1:
Już się zabieram za "logistykę przedsięwzięcia" :piwko:

Kochani- wielki mój szacunek do jsuchecka i jej TZta :szacun_1: To nie będzie łatwy transport psiaka, no i zaproponowałąm zwrot z Funduszu ale okazało się, że wszystkie koszty trasy biorą na siebie :szacun_1: - wielkie, wielkie dzięki :piwko:
ODPOWIEDZ