Lubię ankiety i super by było jakby takie klikane można było zrobić

ale skoro są pytania odpowiadam nieanonimowo:
1. pies czy suka.
Suka
2. rok urodzenia psa/suki
2009
3. czy jest to pierwszy ogar czy kolejny
Kolejny
4. czy zakup rasy był planowany czy przypadkowy
Planowany
5. czy wybór zależał od eksterieru czy charakteru rasy
I od tego i od tego, bardziej od charakteru...ale chodziło o tę szlachetność i spokój ogarzy a nie o speeda w lesie...
6. jakie znaczenie miała linia hodowlana (a. użytkowa , b. eksterierowa, c. przodkowie) - ja wiem, że tu jedno z drugiego wynika i się wiąże, ale np. ktoś chce szczenię po ojcu, który mu się podoba, ale to że jest pracujący nie ma znaczenia....więc zakreśla dwie odpowiedzi
c)przodkowie=dolew krwi KW i NN, mało kontynuowana linia wśród hodowców i to, że zimno było a Cyga z chowu zimnego, stodołowego...No i że Cyga nazywała się co Cygaro przypominało mi...I zima była ciężka...(sorry za składnię ale Masłowską czytam właśnie;) ).
7. czy użytkowość była decydującym kryterium wyboru
Nie
8. czy pies/suka uczestniczy w konkursach
Nie
9. czy pies/suka poluje
Nie
10. czy właściciel jest jest myśliwym (bo np. pies może polować ze szwagrem, teściem albo sąsiadem...
Nie
11. czy pies jest trzymany w kojcu czy w domu
W domu
12. czy wybierając następnego psa, zdecydujesz się na ogra
Tak
13. jaką rolę pełni pies w twoim życiu: a. myślistwo, b. pies rodzinny, c. pies do towarzystwa
b).
14. jaki element charakteru rasy jest dla ciebie ważny: a. instynkt łowiecki, b. łagodne usposobienie, c. towarzyskość, d. zrównoważenie, e. brak skłonności do agresji, f......
d) e) b) i owe slow motion wtedy kiedy trzeba...
15. w jaki sposób dowiedziałeś się o rasie: a) książka (jaka?)......, b) internet, c) znajomi mi polecili, d) spotkałem/ -am ogara przypadkiem i mi się spodobał, e).....
Książka jeszcze w szkole(o rasach psów, nie pamiętam autora), potem czytanie, internet, wystawy, wizyta u hani, wizyta u bei...
Podoba mi się wpis qzi o Gawrze