Potrzebuję porady - jaki pies będzie pasować?
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Re: Potrzebuję porady - jaki pies będzie pasować?
Psy o dużym instynkcie stróżowania, choć rodzinne i dla dzieci ok.
Na wystawach widziałam kilka akcji agresji, ale to pewnie jak w każdej rasie. Chyba tez za bardzo nie lubią mieć psiej konkurencji w swoim domu.
Na wystawach widziałam kilka akcji agresji, ale to pewnie jak w każdej rasie. Chyba tez za bardzo nie lubią mieć psiej konkurencji w swoim domu.
Bliżej poznałam tylko jeden egzemplarz. Który na pewno miał poważne problemy ze stawami.
Nasz egzemplarz jest bardzo towarzyski, super dla dzieciaków, na razie nie ma kłopotów ze stawami.
Jedyny minus to ten zapach ... choć nie zawsze
Trzeba dbać o sierść.
Poza tym łasi się do ludzi, grzeczna, posłuszna, lubi towarzystwo innych zwierząt.
Na zdjęciu rodowodowa suczka. Miesiąc starsza od Uchatka.
Na fotce ma 13 misięcy.
Jedyny minus to ten zapach ... choć nie zawsze

Poza tym łasi się do ludzi, grzeczna, posłuszna, lubi towarzystwo innych zwierząt.
Na zdjęciu rodowodowa suczka. Miesiąc starsza od Uchatka.
Na fotce ma 13 misięcy.
- Załączniki
-
- IMG_2289_zmień nazwę.JPG (151.65 KiB) Przejrzano 1106 razy
-
- IMG_2323_zmień nazwę.JPG (128.77 KiB) Przejrzano 1107 razy

Ludzie co dzwonią po ogara przyznają, że zastanawiają się jednocześnie nad Leonem. Kiedyś się zastanawiali nad labkiem czy goldenem, ale teraz od paru miesięcy słyszę co innegomiszakai pisze:...Mało hodowli chyba i większość ma i psy i suki...Zawsze się wtedy zastanawiam czy jest szansa poprowadzić sensowną hodowlę skoro wszystkie reproduktory kryją stale te same matki

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Ja bym wybrała labka na ich miejscu
Kasia

Kasia
- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Dzięki:) Mnie zachwyciła sunia o takim cynamonowym odcieniu, z maską czarną na pyszczku. Nie była lwia, pod sierścią widać zarys sylwetki. Muszę się przyznać, że nie rozpoznałam w niej leonbergera z fotek w sieci jakie z tą rasą kojarzyłam
No i ta mieszkająca w bloku ma mięciutką sierść i pachnie ale chyba jak byłaby na dworze to taki psi zapaszek byłby?...Bo o taki Ci chodzi, Basia? Ja też nie lubię psów, które od wilgoci/deszczu przesiąkają swoistym zapaszkiem...
Bea, czyli masz na myśli, że odchodzą od tego wyboru? Na allegro raptem 3 aukcje są, wiec chyba nie taka znowu modna. To na pewno są fajne psy stróżujące ale bez agresji. No i bardzo spokojne chyba...

Bea, czyli masz na myśli, że odchodzą od tego wyboru? Na allegro raptem 3 aukcje są, wiec chyba nie taka znowu modna. To na pewno są fajne psy stróżujące ale bez agresji. No i bardzo spokojne chyba...
Miszakai: tylko napisałam co usłyszałam. Nie znam tej rasy, nie mam styczności u znajomych, nie interesowałam się. Jeśli już szukałabym mądrego stróża- przyznam, że byłby to raczej nasz owczarek podhalański. Czasem szuka się daleko tego, co jest bardzo blisko 

Tak, o ten "zapach" mi chodzi. Te psy mają to do siebie, że mieszkając na dworze wydzielają łój a potem na prawdę specyficznie "pachną". Zresztą mieszkając w bloku gdy będzie im za gorąco tak samo zaczynają pachniećmiszakai pisze:Dzięki:) ...No i ta mieszkająca w bloku ma mięciutką sierść i pachnie ale chyba jak byłaby na dworze to taki psi zapaszek byłby?...Bo o taki Ci chodzi, Basia? Ja też nie lubię psów, które od wilgoci/deszczu przesiąkają swoistym zapaszkiem...

Uchaty po zabawie z młodą capił jeszcze dwa dni

- kasianiolek
bea100 pisze:Miszakai: Jeśli już szukałabym mądrego stróża- przyznam, że byłby to raczej nasz owczarek podhalański. Czasem szuka się daleko tego, co jest bardzo blisko

Myśmy rozważały podhalana - ale jednak psychika nie do końca taka jak chciałyśmy