Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)

Awatar użytkownika
iwonawas
Gadu-Gadu: 0

Re: Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)

Post autor: iwonawas »

aktualnie Sabcia waży 34kg (tydz. temu u weta była ważona)...chcemy osiągnać wagę 30kg, żeby mieściła się we wzorcu :) ... najlepiej jak przejdzie test żeberek ;) a ile Salwa waży?
http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AsiaB

Post autor: AsiaB »

Ważyła już nawet 33 kg, aktualnie ma 31 kg, na moje niefachowe oko jeszcze za dużo. Test żeberkowy jest chyba ok, ale to tylko moja opina. Jak patrzę na sunie na wystawach to Salwador jest grubasem :zly1: Nie mam niestety porównania na żywo :niewka:, wiec sugeruję się fotkami z internetu. Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

AsiaB pisze:Ważyła już nawet 33 kg, aktualnie ma 31 kg, na moje niefachowe oko jeszcze za dużo. Jak patrzę na sunie na wystawach to Salwador jest grubasem :zly1:
Moja suka do małych nie należy i jak waży powyżej 30 kg to widać że już tłuszczyk się odkłada ;).
Odchudzajcie i nie doprowadzajcie dziewczyny do tego, że taka młoda suka wazy ponad 30kg - szkoda psa!!!!
Asia jak kiedyś będę w okolicy Żar to się odezwę i zrobię test żeberkowy ;)
Awatar użytkownika
iwonawas

Post autor: iwonawas »

caly czas jest na dietce...light karma leci - daje mniej niz podane dawkowanie i wiecej ruchu...spacer rano ok40min i wieczorem bieganie ok1h...nie bede przeciez glodzic psa bo straci na siersci i w ogole na zdrowiu....systematycznie spadamy z wagi :)
http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Bardzo dobrze Wam idzie i podziwiam za wytrwałość :brawo_1:
Iwona wiesz, że Wam kibicuję ;)
Awatar użytkownika
REDAIK

Post autor: REDAIK »

Ładna jest Sroczka/Saba.
http://www.ogarzygon.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
tanaw

Post autor: tanaw »

:hi_1: Proszę, proszę jak się dyskusja ożywiła... i tylko jeden temat: nadwaga..zbędne kilogramy, zła karma, itd...:wstydek: Trzeba odwołać się do rodowodu tego psa... To jest pies MYŚLIWSKI! Pan płk Piotr Kartawik w grobie się przewraca...Już na wystawach słychać złośliwe uwagi: cyt.: "znowu te KANAPOWCE wygrały", a więc kochani - mniej kanapy, a więcej ruchu, ale BIEGU! a nie szwendania się po trawniku ...a i waga sie unormuje...Życzę Sabci powodzenia na kolejnych wystawach... :szacun_1:
Awatar użytkownika
dor

Post autor: dor »

a karma jakiej firmy i jak Saba reaguje na nią? U nas niby Husse się sprawdza, ale szukamy czegoś innego, może będzie jeszcze lepsze. Pozdro od Pogonia :psiako:
Awatar użytkownika
romanczerwinski

Post autor: romanczerwinski »

jak przeczytałem wypowiedz Tanaw to się trochę uspokoiłem.Sonia(Uplotka) dostała opis pani sędzi,że jest za drobna.Od dłuższego czasu waży 29.5-30.00 .2-3x w tygodniu biega (naprawdę biega) po lesie 2 godz.Je karmę z rybą i ziemniakami ,bo tak zalecił pan Wet(jakieś uczulenia).co jakiś czas śledzia,całego z łbem,ościami -ze wszystkim.to jej przysmak.Patrząc na psy wystawiane,odnosiłem wrażenie jakbym ją głodził.Je 2x dziennie normalne michy i,kurde,jeszcze se zostawia na jutro!No,a co wyżebra to już jej.Na spacerze to każdy okruszek chleba wytropi-jak z głodnego kraju,a przyjdzie do domu to ją Futer w misce nie interesuje.
No,ale jak się trzyma w normie wagowej to nie jest tak zle. :mysl_1: R i U.
tanaw

Post autor: tanaw »

Witam, jeśli kto sie poczuł urażony moją uwagą z dnia 14.04 - to ogromne sorry :wstydek: Po prostu trochę się wkurzam, jak człowiek przy tych pięknych myśliwskich psach ciągle w rozmowach, na wystawach i na forach słyszy i czyta tylko o jednym: waga, waga i waga. A gdzie pozostałe walory tego w końcu sporego psa? Pies się może pięknie ruszać, jest ruchliwy, nie ospały czy leniwy, ale jest be, bo jest duży...W końcu rasa jest młoda, wzorzec wiadomo - rzecz święta! Ale powinny się także liczyć ogólne wrażenia..A że psy użytkowe są jednak szczuplejsze - to potwierdzi każdy "wystawowicz"...Dziś piękna pogoda - a więc OGARY - POSZŁY W LAS! ( oczywiście pamiętamy o otoczeniu...)
ODPOWIEDZ