Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj oraz nasza Fatra Sfora Nemroda i ich wspólna Jagna.
Re: Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj oraz nasza Fatra Sfora Nemroda
Wycieczka super, coś ostatnio północ w modzie - dużo moich znajomych wyjeżdża na wakacje właśnie.
Jechaliście camperem czy osobówką ?
Jechaliście camperem czy osobówką ?

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Re: Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj oraz nasza Fatra Sfora Nemroda
Dzieki Eni!!!
.
Co do kąpieli, to nie miała wyjścia jak chciała spać z nami w namiocie. Właśnie musimy Fatrę też do głębszej wody przekonać. Czekam na Twoje rady...
?
.
Jechaliśmy osobówką kombi, pies miał sporo miejsca + bagażnik dachowy. Spaliśmy w namiocie.
Trzeba posiadać w miarę wytrzymałe auto i siłę aby te tysiące kilometrów przejechać. Koszty można minimalizować według potrzeb.
Szkoda, że tych mądrzejszych rzeczy nie uczy się tak szybko

Co do kąpieli, to nie miała wyjścia jak chciała spać z nami w namiocie. Właśnie musimy Fatrę też do głębszej wody przekonać. Czekam na Twoje rady...

Bo taka właściwie jest!!
Od dwóch lat eksplorujemy północ i nie możemy wyjść z zachwytu jak tam jest pięknie

Jechaliśmy osobówką kombi, pies miał sporo miejsca + bagażnik dachowy. Spaliśmy w namiocie.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Początkiem sierpnia przyjechały do nas nasze przyjaciółeczki Ania, Łoza i Orawa. Zapakowałyśmy się wszystkie, po drodze zabierając Kalinkę i wyruszyliśmy do Lipowej na warsztaty tropowe. Było miło, pracowicie i edukacyjnie. Fatra fajnie przeszła obie ścieżki, nawet śmiem twierdzić, że były dość łatwe w porównaniu z tymi, które my jej kładziemy. Niestety trenażer nie był dla nas fajną zabawą, wręcz stresem. Znając ją wiedziałam, że tak może być, ale spróbować warto było. Ważne, że na prawdziwego dzika zdecydowanie inaczej reaguje, choć jeszcze to nie jest to co chciałabym aby sobą reprezentowała - czas pokaże co z tego będzie
.
Następny sierpniowy weekend spędziłyśmy na północy (lubimy północ
) u swojego tatusia. Brałyśmy udział w dwóch wystawach w Sopocie. Na obu dostałyśmy ocenę doskonałą, raz z lokatą II, drugi raz z lokatą I, z CWC oraz tytułem NDSwR.
Była plaża, kąpiel w jeziorze i świetne towarzystwo wieczorową porą - bardzo dziękujemy za gościnę
.

Następny sierpniowy weekend spędziłyśmy na północy (lubimy północ

Była plaża, kąpiel w jeziorze i świetne towarzystwo wieczorową porą - bardzo dziękujemy za gościnę

- Załączniki
-
- małe-IMG_4229.jpg (272.39 KiB) Przejrzano 776 razy
-
- małe-IMG_4231.jpg (164.88 KiB) Przejrzano 776 razy
-
- Morze to nie tylko plaża.
- małe-IMG_4267.jpg (298.37 KiB) Przejrzano 776 razy
-
- małe-IMG_4269.jpg (242.55 KiB) Przejrzano 776 razy
-
- Popisy specjalnie chyba dla nas, bo mnie bardzo kręcą wojskowe samoloty.
- małe-IMG_4276.jpg (263.72 KiB) Przejrzano 776 razy
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Orawka po wygranej sobotniej stwierdziła, że jest kimś ważniejszym i pięknie to swoją postawą pokazywała. My, nie tak idealne jak ona starałyśmy się to uszanować
.

- Załączniki
-
- Z łaską, ale się położyła.
- małe-IMG_4315.jpg (259.05 KiB) Przejrzano 775 razy
-
- Widać, że z północy - pokochała fale i morze!!!
- małe-IMG_4318.jpg (207.21 KiB) Przejrzano 775 razy
-
- Gwiazdy nad jeziorem Zduńskim.
- małe-IMG_4341.jpg (282.11 KiB) Przejrzano 775 razy
-
- małe-IMG_4351.jpg (171.29 KiB) Przejrzano 775 razy
-
- :).
- małe-IMG_4383.jpg (196.53 KiB) Przejrzano 775 razy
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Jeszcze kilka rodzinnych pamiątkowych monideł
.
Orawa została nazwana z racji dostania tytułu wystawowego BOB - BOBKIEM, pasuje jak ulał
A tymczasem my się urlopujemy, szkolimy, lansujemy na wystawach, a Zagaj cały czas w robocie
. Niestety nie mamy z każdej akcji Zagajowej fotki, ale w sumie ostatnio podniósł 4 dziki (w jednym dniu 2 i kozła), 2 kozły, dwa dziki był sprawdzane przez niego po Kalince i to były pudła.
Praca Zagaja z takim efektem motywuje mnie i kolegę u którego jest Kalinka do trenowania aby godnie kiedyś zastąpić Zagaja
.

Orawa została nazwana z racji dostania tytułu wystawowego BOB - BOBKIEM, pasuje jak ulał

A tymczasem my się urlopujemy, szkolimy, lansujemy na wystawach, a Zagaj cały czas w robocie

Praca Zagaja z takim efektem motywuje mnie i kolegę u którego jest Kalinka do trenowania aby godnie kiedyś zastąpić Zagaja

- BACHMATsforanemroda
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Wspaniale się ogląda takie ogary
Cysia moja ulubienica, Fatra piękna suka (jak to w rodzinie
), Łozie z siwą mordką do pyszczka
i Orawka pięknie się prezentuje-dumny BOBek
. Tatuś Jaskier też bardzo fajny chłopak 
Szkoda, że nie mogłam dojechać do Sopotu...

hodowla znad Sarczego Brzegu
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
- WOJAN OGARUSY
- Gadu-Gadu: 0
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Takie wakacje to rozumiem. Gratulacje dla Zagajka mojego ulubieńca. Będzie o czym na zlocie posłuchać.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Dzięki i mamy nadzieję, że natępnym razem będziesz namiBACHMATsforanemroda pisze: ↑środa 21 sie 2019, 16:54 Wspaniale się ogląda takie ogaryCysia moja ulubienica, Fatra piękna suka (jak to w rodzinie
), Łozie z siwą mordką do pyszczka
i Orawka pięknie się prezentuje-dumny BOBek
. Tatuś Jaskier też bardzo fajny chłopak

Uroczy prawda.....?

Qzia, Zajo zamknięty jak jego Pan

Jakie mamy ładne foteczki !
Piękna pamiątka z super wypadziku nad polskie morze i nie tylko
Nawet nie wiem czy ładniejsza sesja nadmorska czy znad jeziora. Łoza i Fatra faktycznie wyszły super
Orawka jako BOBek dostała przy zbiorowej sesji mega focha
Nigdy tak się nie zachowywała - odmówiła warowania, za nic nie chciała spojrzeć w kierunku aparatu (powiedziałabym nawet, że odwróciła głowę), do tego zrobiła "wąskie oczka" i zadarła nos
Nie wierzyłam w to co widzę
Jaskierek z babińcem faktycznie chyba miał nieźle...raczej nie wyglądał na nieszczęśliwego. Bardziej chyba "unieszcześliwiała" go piąta "babka" zamknięta w domu z racji cieczki.

Orawka jako BOBek dostała przy zbiorowej sesji mega focha

Jaskierek z babińcem faktycznie chyba miał nieźle...raczej nie wyglądał na nieszczęśliwego. Bardziej chyba "unieszcześliwiała" go piąta "babka" zamknięta w domu z racji cieczki.