Iskra de domo Poszły w Las

Awatar użytkownika
Ewka
Gadu-Gadu: 0

Re: Iskra de domo Poszły w Las

Post autor: Ewka »

Mam chwilkę, to powklejam trochę zdjęć z zabaw Iskruli z suczkami. Jak to jest, do niektórych się ciągnie, wcale nie w przyjaznych zamiarach, niektóre zamęczyłaby zaproszeniami do zabawy...
Będzie chronologicznie. Najpierw wizyta Arii.
Ariusia i jej Pani weszły same do ogrodu. Ja i Iskierka byłyśmy w domu. Iskra wyczuła, że ktoś się panoszy na jej włościach i usłyszała szczeknięcia Arii, która od razu poczuła się gospodynią. Iskra wypadła z domu, postawiła irokeza, no i... nic! Bo Aria od razu się rozpłaszczyła przed Iskrą na powitanie, pokazała, że ona to jest ta mniej ważna i irokez po 3 minutach opadł. Niemniej Iskierka nie raz jeszcze pokazała Arii, gdzie jest jej miejsce, ale bez zębisk i warkotów. Rozmawiały tylko intensywnie :mrgreen: (szkoda, że nie nagrałam :| ) Aria mówiła najczęściej "a dałabyś mi już święty spokój", Iskra " nie jestem przekonana, czy zapamiętałaś, kto tu jest ważniejszy", "nie chcesz sie bawić?! dlaczego?"
Załączniki
Aria7.JPG
trochę cię lubię
trochę cię lubię
no pobawmy się
no pobawmy się
ile ona tak może!?
ile ona tak może!?
na dwóch pasach ruchu
na dwóch pasach ruchu
zabawa zabawą ale michę trzeba sprawdzić a nuż pełna?
zabawa zabawą ale michę trzeba sprawdzić a nuż pełna?
no odklej się od Pani
no odklej się od Pani
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
Ewka

A teraz trawiasta znajomość.
Na początku spaceru spotykamy oprócz Brutusa, także Mikę, sunię owczarka niemieckiego. O dziwo Iskra jest do niej przyjaźnie nastawiona, często zachęca ją do zabawy, choć nie omieszka zdominować... Sunia zrzuca Iskrulę z siebie i daje do zrozumienia, że nie jest zadowlona, ale dzieje się to wszystko bez agresji. Mika, tak naprawdę, najbardziej zainteresowana jest zabawą z Brutusem i niespecjalnie zwraca uwagę na Iskrę.
Załączniki
spacer od początku zapowiadał się udany ;)
spacer od początku zapowiadał się udany ;)
okoliczności przyrody były również sprzyjające
okoliczności przyrody były również sprzyjające
jest Mika - obserwuje zapasy Iskruli i Brutusa
jest Mika - obserwuje zapasy Iskruli i Brutusa
Mika próbuje odbić Brutusa
Mika próbuje odbić Brutusa
Iskrula przed chwilą zapraszała Mikę do zabawy, ale tamta woli zabawę z Brutusem
Iskrula przed chwilą zapraszała Mikę do zabawy, ale tamta woli zabawę z Brutusem
A Brutus woli zabawę z Iskrą
A Brutus woli zabawę z Iskrą
kolejnna zaczepka Brutusa
kolejnna zaczepka Brutusa
Iskra łapie zająca
Iskra łapie zająca
coś sobie dziewczyny mówią
coś sobie dziewczyny mówią
kupą raźniej...
kupą raźniej...
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Aria jaka opalona :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewka

irie pisze:Aria jaka opalona :mrgreen:
Pewnie z nart wróciła :mrgreen:

A teraz będzie o Elektorku - babula info i zdjęcia dostała :lol: Zacytuję fragment wiadomości od Pan Elektorka - bardzo mnie rozweselił :gleba:
„O naszym Elektorze mogłaby powstać powieść :) jest i owszem pieskiem trudnym do poukładania - ma swoje humory i swoje ścieżki, jak na przykład tarzanie się ukradkiem w znalezionych w lesie odchodach :) ach, wypachni się dla nas, przybiega uradowany, po czym wszystko kończy się w domu domyciem śmierdziucha :) Wychodzą nasze pierwsze błędy wychowawcze - Elektorek ma problem z wracaniem podczas wędrówek na zawołanie - przybiega kiedy chce i odbiega też kiedy chce... czasem jednak zaskoczy posłuszeństwem :) (...)
Elektor je i je i to ma wielki, niepohamowany apetyt, ale mam nadzieję, że wygląda wzorcowo, bo do tego "kubusiowego" jedzenia ma też dużo biegania, więc myślę, że balans jest zachowany. (...) Często chodzę z nim na spacery do pobliskiego lasu, ale smycz jest odpinana, jak już jesteśmy w lesie, jednak kiedyś Elektor złapał jakiś ciekawy zapach... i... przekonałem się co to siła ogara - czegoś takiego jeszcze nie poczułem, nie było to lekkie rwanie, jakie czasem zdarza się na spacerach. To był tak dziki ciąg, że nie byłem w stanie ani go zatrzymać, ani sięgnąć do sprzączki, żeby go wypiąć. Te psy to masa siły, myślę, że 3 osoby nie dałyby rady. Coś nieprawdopodobnego. Tropem okazały się dwie wiewiórki biegające po lesie. Pobiegał, "pośpiewał" i wrócił.
U Elektora jest nieprawdopodobna mimika “twarzy” i to chyba mi się nie wydaje bo miałem już i owczarka, i dobermana, i labladora, i kundelka jamnikopodobnego :) - wszystko jako dziecko na wsi - ale żaden z tych psów nie potrafił tak oddać uczuć mordą. Najbardziej nam wszystkim podoba się mina, którą nazwaliśmy "palenie głupa" :) - on wtedy wie, że czegoś nie może, stara się to i tak zrobić, a wyrazem mordy daje nam znać, że nic się nie dzieje - aktorskie mistrzostwo!
Elektor jest wielkim miłośnikiem kwiatów - zwłaszcza tych u mojej mamy na podwórzu - potrafi je wycinać, jak ogrodnik tak pięknie, że idealnie pasują do wazy :)
(...) I jest wylewny uczuciowo ;) (...) więc nie ma sposobu, żeby go nie kochać, jednak myślę, że w pełni uda mi się ułożyć ogara w przyszłości, w wieku 40 lat, po doświadczeniu z pierwszym...”
W odpowiedzi pogratulowałam Państwu, że mają 100% ogara :mrgreen: żadna tam podróbka. :D
Załączniki
to który tulipanek teraz :)))
to który tulipanek teraz :)))
opalamy siĘ
opalamy siĘ
nuuuuuudyyy, pilnują...
nuuuuuudyyy, pilnują...
grzeczny jestem, nieprawdaż?
grzeczny jestem, nieprawdaż?
wszędzie za mną łażą...
wszędzie za mną łażą...
Awatar użytkownika
Ewka

A teraz będzie o spacerze, bo w końcu udało się umówić Orlę i Elektorka :happy3:
Kilka słów Hekate o spacerku:
„Spacer super. Młody jeszcze taki szczeniacki i notorycznie szczęśliwy - na koniec indywidualistka Orla miała go już dość. Za to spała jak zabita. Nauczyła go, jak zachowuje się prawdziwy ogar na spacerze i przeciągnęła przez wszystkie znane sobie błota i bagienka. Mieli pewnie co robić wieczorem, bo Elektor nie ustępował pola i zaliczył wszystkie atrakcje.
Mam nadzieję, że będziemy się spotykać częściej.”

Zdjęcia spacerowe autorstwa Hekate.
Załączniki
no młody, patrz uważnie i się ucz...
no młody, patrz uważnie i się ucz...
spacer1.JPG
spacer2.JPG
spacer3JPG.JPG
spacer4.JPG
spacer5.JPG
spacer6.JPG
spacer7.JPG
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Foty pomostowe bardzo klimatyczne, a opowieści właścicieli to dla każdego hodowcy miód na serce.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ale tu się dzieje! Życie psiowarzyskie kwitnie! :silacz:
Awatar użytkownika
Marta A

Post autor: Marta A »

Piękne zdjęcia :)

Tak czytam ten Elektorka, wypisz wymaluj Ugryź :D Po prostu Ogar pełną gębą :)
Niech się pańcio Elektorka nie zamartwia błędami wychowawczymi - ja duży nacisk kładłam od początku na przywołanie.. I co...? :D Jak mi dzis wyrwał dwa razy za jakimiś zwierzami kudłatymi, to tyle go widziałam :zly2:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewka

Marta A pisze:Piękne zdjęcia :) (...)
Tak czytam ten Elektorka, wypisz wymaluj Ugryź :D Po prostu Ogar pełną gębą :)
Cieszę się, że zdjęcia się podobają, a co do Elektorka to :happy3:

A teraz przezent od zajączka :marzyc_2: Nie mógł być lepszy :happy3: Frodo/Eliksir w porannym słonku :marzyc_2:
Frodo.jpg

Składamy wszystkim najserdeczniejsze życzenia radosnych, rodzinnych, z ogarami ;)
Świąt Wielkiej Nocy :hi_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Czy psy są bardziej "wylewne uczuciowo" od suk? Łazik niesamowicie wylewny zwłaszcza do każego nieznanego człowieka ,który w pierwszej chwili nie wie co ma robić czy uciekać ? :mrgreen:
Ewa dowiedz się czy Elektor ma swój fotel ...osobisty i najlepiej skórzany ?
Tak mi się spodobał Sokół ze sprawy dla reportera na fotelu :D :D
ODPOWIEDZ