30lat doświadczenia i nie wie,że gończe nie są "żółte" ?

ja też bym zgłupiała

Chyba,że przez te wszystkie lata żył w przekonaniu,że Pawłusiewicza są ogary

Może to już po prostu był starszy człowiek i za bardzo nie pamiętał, zresztą do teraz się mówi ogary Pawłusiewicza, a nie gończeMalgosiaczek_27 pisze:Może facet ma po prostu mało wiadomości na ten temat, nawet nie może tylko na pewno. Jak można polować 30 lat i nawet nie wiedzieć że Ogary Pawłusiewicza zwane są Gończymi Polskimi....![]()
Mogło mu chodzić o umaszczenie takie jak Hani Rumba ma. Ale tak czy siak, według mnie wstyd dzwonić i nie wiedzieć czego się chce. I nie umieć wytłumaczyć.
Były, bo sama spotkałam ludzi, którzy mieli rude gończe na długo przed tym zanim znalazły się we wzorcu.BasiaM pisze:"Umaszczenie czarne, wyraźnie odgraniczonym podpalaniem czerwono-brązowym, czekoladowe podpalane i rude w różnych odcieniach "
monik
wzorzec czytałam już dawno, chodzi mi o to,że zmianę we wzorcu dopuszczającą na hodowanie psów o maści innej niż czarna - podpalana wprowadzono dopiero w 2000 roku...
facet mówił,że od 30lat miał "żółte"....więc pewnie już były chociaż nie były dopuszczone do hodowli.
Mnie kojarzy się kolor rudy ( czy też żółty jak mówi facet ) z ogarem a nie z gończym
a gdzie?BasiaM pisze:Ja nie powiedziałam,że ma być CAŁY żółty