Sarmacka Tradycja - ogary, trochę koni - zwierzęcy misz-masz
Re: ŁOSKOT z Jaśminowej Ulicy - ŁYCAR, CZESNA Herbu Węszynos :-)
Hej, hej ... co u Was ? Jak Czesna i Łycar ?

- aganowaczek
- Gadu-Gadu: 0
Hej hej
Ufff... czasu nie mam na zrobienie zdjęć
Ale tak w skrócie: Czesna rośnie, rośnie, rośnie (chociaż mnie się wydaję, że chudziaczek jest
) Łycar zamiast poważnieć to szczeniaczeje - ostatnio zaczął Piotrkowi obgryzać kapcia
- co mu się NIGDY nie zdarzało
Mała buszuje w domu, buszuje na polach - ale pilnuje się nas - odbiega parę metrów i ogląda się czekając aż dojdziemy
Mam nadzieję, że jej to tak zostanie
A w domu mała zawzięcie ćwiczy się w ciągnięciu Łycka za co się da - głównie za fąfle - co on "cierpliwie znosi i Panu Jezusowi ofiarowuje"
A w niedzielę pojechaliśmy z Łycarkiem na wystawę do Kielc i Czesna została po raz pierwszy sama na tyle godzin w domu (w sumie 7) - przeżyła, wygląda na to, że spała cały ten czas
Ufff... czasu nie mam na zrobienie zdjęć

Ale tak w skrócie: Czesna rośnie, rośnie, rośnie (chociaż mnie się wydaję, że chudziaczek jest

Mała buszuje w domu, buszuje na polach - ale pilnuje się nas - odbiega parę metrów i ogląda się czekając aż dojdziemy

A w domu mała zawzięcie ćwiczy się w ciągnięciu Łycka za co się da - głównie za fąfle - co on "cierpliwie znosi i Panu Jezusowi ofiarowuje"

A w niedzielę pojechaliśmy z Łycarkiem na wystawę do Kielc i Czesna została po raz pierwszy sama na tyle godzin w domu (w sumie 7) - przeżyła, wygląda na to, że spała cały ten czas

Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136
O ho ho ,to jeszcze wiele ciekawych rzeczy może zaistnieć ,jeszcze trochę ,a będzie bardzo starał się o jej względyŁycar zamiast poważnieć to szczeniaczeje - ostatnio zaczął Piotrkowi obgryzać kapcia- co mu się NIGDY nie zdarzało
![]()
Ciekawa jestem czy Łycar już ustawił sobie młodą czy jest raczej uległy
Coda dwa razy dostał w łeb od Uchatka. Raz nawet polała się krew. Kilka razy było spięcie ... ale ja się nie wtrącam. Niech się biją i ustawiają
Młoda teraz wie, że do starszych szacunek trzeba mieć
Już nie rzuca się na kości, nie rzuca się na Uchatka próbując wyszarpać mu żarcie ... tylko chodzi wokół niego, popiskuje i łapą prosi ....

Coda dwa razy dostał w łeb od Uchatka. Raz nawet polała się krew. Kilka razy było spięcie ... ale ja się nie wtrącam. Niech się biją i ustawiają

Młoda teraz wie, że do starszych szacunek trzeba mieć

Już nie rzuca się na kości, nie rzuca się na Uchatka próbując wyszarpać mu żarcie ... tylko chodzi wokół niego, popiskuje i łapą prosi ....

Ładnie byłoJuż nie rzuca się na kości, nie rzuca się na Uchatka próbując wyszarpać mu żarcie

Łazik w zasadzie we wszystkim ustępuje Zojce ...tylko nie z żarciem

- aganowaczek
Czesna w zasadzie włazi Łycarowi na łeb - zabiera mu zabawki, gryzie go wszędzie, skacze po nim - on pozwala jej na wszystko, co najwyżej łapą ją lekko odepchnie.
Ale jak przyjdzie do michy i Czesna próbuje zjeść Łycarowi to warczy ostro na nią - ona sobie nic z tego oczywiście nie robi
Więc oddzielam psy przy jedzeniu, zwłaszcza, że Czesna jest bardzo łapczywa na jedzenie - jak jedzą obok siebie to skacze z michy na michę próbując zjeść jak najwięcej 
Ale jak przyjdzie do michy i Czesna próbuje zjeść Łycarowi to warczy ostro na nią - ona sobie nic z tego oczywiście nie robi

Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136
Bardzo ciekawie piszesz, ale może czasem coś pstryknij, co ?
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
WłaśnieWigro pisze:Bardzo ciekawie piszesz, ale może czasem coś pstryknij, co ?

- aganowaczek
Już czuję się zdyscyplinowanaWigro pisze:Bardzo ciekawie piszesz, ale może czasem coś pstryknij, co ?

Chociaż Bogiem a prawdą - czasem coś pstrykam

Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136
No i masz Ago placek, - nikogo nie chciałem przywoływać a wszczególności przemiłych gospodarzy, ja tylko sobie marzę o fotkach ogarków z ogierkami albo klaczami w dowolnej kombinacji i ilości. Mogą być angielskie, arabskie, dońskie, polskie.... wszystko jedno jakie. Bo te ich oczy wszystkomówiące. Znaczy koni i ogarów.
No gdzie mam sobie pomarzyć, no gdzie ?
Jak zobaczę znajome konie w kłusie to i kilometr ludż nie pedałuje, rower "sam" jedzie.
Na konie nie szczekam, trochę mi ogon opada jak mnie wąchają.
Pozdrawiam
Wigro
No gdzie mam sobie pomarzyć, no gdzie ?
Jak zobaczę znajome konie w kłusie to i kilometr ludż nie pedałuje, rower "sam" jedzie.
Na konie nie szczekam, trochę mi ogon opada jak mnie wąchają.
Pozdrawiam
Wigro
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.