Largo

Awatar użytkownika
ketrin
Gadu-Gadu: 0

Re: Largo

Post autor: ketrin »

qzia pisze: o głupich paniach z przedszkola/nauczycielkach.
a :zdziw_5: sama mówiła że dzieci czytają :nunu:

pozdrawiamy całe Largowo :piwko:
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Te co mają głupie panie to jeszcze nie umieją czytać. :wow_3:
Psu też można poczytać. Zawsze chętnie posłucha. I bardzo będzie się cieszył.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Każdy ma inny system wartości...Iwo miał spore szanse na alergie. Kuba ma pozostałości astmy ale wieku Iwka już jeździł po sanatoriach :roll: Mimo tego starałam się aby Iwka od małego zasiedlały różne syfolągi - raczkował po trawie, babrał się w ziemi, w domu pies pojawił się jak miał już skończone 3 lata ale wcześniej była szynszyla, teraz jeszcze świnie :uff:
Na razie odpukać nic się nie dzieje...Nie zgadzam się, że pies powinien być później...Testy faktycznie przed ukończeniem 3 lat są niemiarodajne; można oznaczyć IGE z krwi ale to nie stanowi do końca... Na jednego zwierzaka może nie być, na swojego może sie pojawić...
Naprawdę, zmiana domu dla psa to nie taka trauma jak nam się wydaje, jeśli dom jest dobry. Dla oddających często większa :? ale lepiej oddać niż mieć toksyczną atmosferę albo wyrzucać sobie potem narażenie zdrowia dziecka...
Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Ja myślę, że tutaj nikt nie poddaje w watpliwosć systemu wartości. Ja jak napisałam, że nie znoszę słowa alergia - bo w zdecydowanej większości przypadków kiedy się na nie natykałam było nie nieprawdziwe. I rozumiem, że są sytuacje kiedy pies musi/powinien zmienić dom. Ale wkurza mnie jak pod przykrywką alergii zmienia dom pies który jest tchórzliwy/agresywny/niewychowany/niewystawowy/wstawić dowolne - i to jest prawdziwym powodem jego oddania a nie alergia. Wkurza mnie też jak przed wakacjami oddaje się z powodu "alergii" królika, żeby we wrześniu kupić chomika. Który nie będzie uczulał aż do czerwca...
Poza tym z doświedczenia bliskiej rodziny wiem, że nawet lekarze często sugerują pozbycie się zwierzaka zanim postawią jakąkolwiek diagnozę. Dwukrotnie moje rodzeństwo było odsyłane z gabinetu (u różnych lakarzy) z tekstem, że nie bedzie leczone dopóki w domu jest zwierzę (raz chodziło o psa a raz o świnkę morską). Następnym lekarzom do których trafili jakoś zwierzaki nie przeszkadzały ani w diagnostyce ani w wyleczeniu.
Awatar użytkownika
Paula
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 3818816

Post autor: Paula »

Gosiu, jak się czuje Largo?
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
Awatar użytkownika
Gosia
Kontakt:

Post autor: Gosia »

Larguś na antybiotyku i żurawicie.
Kastrowany będzie na początku grudnia.
Poza tym miewa się świetnie.
Zeżarł misternie wyrzeźbioną przez Piotrka dynię (zrobioną na specjalne życzenie i dokładnie zaprojektowaną przez Niśkę - coś na kształt koto-królika)
A wczoraj w lesie znalazł coś na tyle pysznego, że po powrocie miał kwarantannę w garażu, aż mu z pyska przestanie jechać.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Asiun
Gadu-Gadu: 4129240

Post autor: Asiun »

Gosia pisze: A wczoraj w lesie znalazł coś na tyle pysznego, że po powrocie miał kwarantannę w garażu, aż mu z pyska przestanie jechać.
:gleba:
Ile ta kwarantanna ma trwać? Ze dwa tygodnie? :mysl_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Dynie są pyszne :D
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo