Entropia - dyskusja

Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Entropia- temat do dyskusji czy tabu

Post autor: miszakai »

dorob...
W cytowaniu hani pominełaś "dla mnie". W swojej wypowiedzi powyżej chyba też zapomniałaś dodać bo to Twoje sądy a przedstawiasz jak fakty! Zdumiewa i wiele wyjaśnia...
dorob62 pisze:Ale moralność jest jedna i i czasem po prostu łatwiej szukać niuansów czy precedensów (choćby bardzo paradoksalnie to brzmiało). Poza tym psychologia (też wiem od psychologów) ma ambicje stać się nauką.. na razie jednak w związku z ogromną ilością sprzecznych doniesień i teorii jest ogólną teorią wszystkiego i wiedzą tajemną :jezyk_3: Uczy ekwilibrystyki a nie logiki w myśleniu.
Myślenia uczy matematyka, humanistyka uczy jedynie bełkotania i ględzenia – bolesne ale prawdziwe :happy3:
o
Obrazek
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

miszakai
Nic nie zapomniałam dodać. to jest NIESTETY obiektywna wiedza, którą psychologowie, socjologowie czy filozofowie( a może ogólnie humaniści) dawno już posiedli:)
Co z tego co napisałam to TYLKO moje sądy przedstawione jako prawdy????? Podaj przykład.... bo jakoś nie widzę:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Dla mnie
dorob62 pisze:świat i rzeczywistość ma wiele wymiarów
i chyba źle mnie zaprogramowano, bo nie odbieram rzeczywistości w sposób zerojedynkowy. No i z całej Twojej wypowiedzi wynika, że psychologowie raz są cacy a raz be. Wszystko to co zacytowałam dla mnie nadaje sie na "dla mnie" :jezyk:
Obrazek
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

dorob62 pisze:Doświadczenia się nie dziedziczy (to jak z ciepłymi majtkami i poradami mamusiek :)
No..właśnie :jezyk_3:
Jakiegoś zadziora mam dzisiaj. Uciekam :evil:
Obrazek
samograj

Post autor: samograj »

dorob62 pisze:
Myślenia uczy matematyka, humanistyka uczy jedynie bełkotania i ględzenia – bolesne ale prawdziwe :happy3:
No ,to by się zgadzało Dorota...zawsze bylam umysłem ścislym (na Polibudę, oprócz rysunku zdawalam matematykę i uważam , że myślę...........czasami dość logicznie ;)
Oczywiscie to tak dla rozladowania...moich emocji
BTW : dzięki za docenienie mojego wysiłku :szacun_1:
Józefie
jesteś mistrzem ciętej riposty i cynizmu...szkoda, że tak podchodzisz do mnie i mojego racjonalizmu... i odrobiny doświadczenia ,ale może to dlatego, że za mało się znamy, właściwie nic o Tobie nie wiem...ale zdążyłam zauważyć, że jesteś nezły , przynajmniej co trzeci post to jakiś zgrzyt!!! ... jest mi przykro :( :cry: ....mam nadzieje, że za kilka lat uda nam się porozmawiać w miłej i pelnej zrozumienia atmosferze....a to, że na końcu padł Twój nick...nie odbieraj tego jako osobistych wycieczek... późno bylo jak kończyłam posta... i nie obrażaj się nUworyszu :zgoda:
Spadam, bo w agonii jest Tata mojej userki z forum...potrzebuje teraz wsparcia...jej Tata idzie śladami Krzyśka... mam za sobą nieprzespaną cała noc ...chciałam jakoś myślami być z nia, ale byłam też z Wami... dlatego nocą buszowałam po necie i napisałam tego posta...i inne.

Do administracji:
Nieśmiało proponuję zamknąć ten wątek, chociaż jestem ostatnią osobą, która powinna coś tutaj sugerować, wszak jestem tu od niedawna, ale o kłopotach ogarów trzeba mówic kompleksowo, w innym dziale (jeszcze tam nie zagladałam, ale wiem, że dorob go zainicjowala...z ciekawoscią poczytam, ale nie dziś) ... a zawarte tutaj posty są dla mnie od pewnego momentu ciągłym przeżuwaniem tej samej trawy...

Ps.
Kliknijcie w ten link a zobaczycie czym jest ta dyskusja , sarkazm i ironia wobec tego co przeczytacie:
http://www.nadzieja-glejak.pun.pl/viewt ... d=124&p=13
Ostatnio zmieniony czwartek 08 sty 2009, 22:22 przez samograj, łącznie zmieniany 1 raz.
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

Samograjko.... zapewniam Cię że jak się spotkamy to się pozytywnie zdziwisz... Co do drogi... wiem o czym piszesz, tą drogą przeszedł mój ojciec na moich oczach, na tyle niedawno że to jeszcze widzę.... Się trzymajcie. :zgoda:
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
samograj

Post autor: samograj »

Bardzo mi przykro, wspolczuję.....
No mam nadzieję, że będziesz milutki jak sie spotkamy :prosze_1:
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

samograj pisze:No mam nadzieję, że będziesz milutki jak sie spotkamy :prosze_1:
Zaryzykowałbym że.... może dawno nie spotkałaś takiego spokojnego człowieka :mysl_1: Natomiast jak już drążę temat to go drążę z pasją wszystkimi dostępnymi metodami, mogę być w mniejszości - to mnie zupełnie nie zraża, ale szukam odpowiedzi. Pozdrawiam Cię serdecznie naprawdę :zgoda:
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

miszakai
No i z całej Twojej wypowiedzi wynika, że psychologowie raz są cacy a raz be.
- to chyba Twoja nadinterpretacja moich słów. Wg mnie:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
Paula
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 3818816

Post autor: Paula »

Kontynuując offa....
miszakai pisze:Myślenia uczy matematyka, humanistyka uczy jedynie bełkotania i ględzenia – bolesne ale prawdziwe :happy3:
No proszę... a ja spotkałam się z opinią, że filologia klasyczna uczy logicznego myślenia na równi z matematyką. I sądzę, że każdy kto starał się porządnie przełożyć dzieła starożytnych na nasze, a nie tylko je przeczytać zgodzi się z tym.

Ja także jestem za zamknięciem tego wątku. Nie wnosi nic nowego do dyskusji i zbacza na inne tory.
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
ODPOWIEDZ