W Radomiu,gończy włoski teraz u AniN MA DOM:)

Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Re: W Radomiu, pies w typie ogara, teraz u AniN :)

Post autor: ania N »

Przed chwilą spał na kanapie po czym z wielkim hukiem spadł. :gleba: No jak z dzieckiem mówię wam. :D

A jak się ma takie wystające kostki to nie dziwota że na miękkim wygodniej. :D
Oj ciężko go podtuczyć ciężko. Zwłaszcza że boję się przedobrzyć żeby się nie rozchorował. Suche w ząbki kole - jak dostanie rano to łaskawie koło południa zje. :zly3: Za to gotowane znika w trzy sekundy. :D
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Uchaty mówi, że może zasponsorować dwie miski dla Młodzieńca :mrgreen:
Co prawda lekko używane ale nie dziurawe :D
Takie zwężane ku górze to będą pasowały na jego długi pyszczek.
Jedna miska jest zielona a druga czerwona.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Pewnie że może :happy3:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

ania N pisze:Przed chwilą spał na kanapie po czym z wielkim hukiem spadł. :gleba: No jak z dzieckiem mówię wam. :D
Czyli rozumiem że miękkie posłanko ma amortyzować takie upadki? :D
Awatar użytkownika
BasiaM

W takim razie robimy paczkę dla Jurka :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Pewnie. ;)
Poza tym wiem że Jura jest u nas tymczasowo i będzie się gdzieś przenosił. Więc tak sobie pomyślałam, że ze swoim posłankiem w nowym miejscu będzie mu łatwiej się zaaklimatyzować. :mysl_1:

Awatar użytkownika
BasiaM

No ale posłanka to nie mamy dla Jurka :mysl_1: wszystkie póki co wydane :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

hucuł pisze:Moim zdaniem jeść od czasu do czasu można psiakowi dać bez żadnej szkody dla niego, ale z miękkością, to gruba przesada.
A niby dlaczego??? Nasze też nie lubią jak im twardo w doopki :jezyk:
Ania W pisze: On będzie pchał się na łóżka, bo psy tak mają :cwaniak: , ale z drugiej strony jeżeli ma nie spać na meblach to jak najbardziej powinien mieć swoje miejsce - mniej lub bardziej miękkie ;)
Z doświadczenia wiem, że własne spanko - nawet najwygodniejsze - w zdecydowanej większości przypadków nie redukuje zamiłowania do wylegiwania się na kanapach :D No bo właśnie psy tak mają :jezyk_3:
U nas więcej legowisk niż psów, a jak mówię "na miejsce" to Calvados na kanapę idzie :gleba: :gleba: :gleba:
ania N pisze: Przed chwilą spał na kanapie po czym z wielkim hukiem spadł. :gleba: No jak z dzieckiem mówię wam. :D
Etna też spadała :D Przeszło jej :fiufiu: :fiufiu: :fiufiu:
ania N pisze: A jak się ma takie wystające kostki to nie dziwota że na miękkim wygodniej. :D
Święta prawda :piwko:
ania N pisze: Oj ciężko go podtuczyć ciężko. Zwłaszcza że boję się przedobrzyć żeby się nie rozchorował. Suche w ząbki kole - jak dostanie rano to łaskawie koło południa zje. :zly3: Za to gotowane znika w trzy sekundy. :D
Cwaniak... U nas jest taka konkurencja, że nikt nie wybrzydza tylko szybko wciąga co ma, żeby jeszcze zdążyć oblecieć cudze miski.... :gleba:
Obrazek

Obrazek
bea100

Post autor: bea100 »

Skoro miski zasponsoruje BasiaM :happy3: , to ja jestem za tym, by zakupić Jurce posłanie, powinien mieć własne. A jak lubi miękkie? Czemu nie :aniol:

AniuN- po tym zakupie wyślij prośbę o zwrot poniesionych na Jurkę wydatków do naszego funduszu, taka była umowa (myślę, że nazbiera się trochę kasy do zwrotu)
Awatar użytkownika
kerovynn7

Post autor: kerovynn7 »

Po doświadczeniach z Robinem to ja bym zamiast posłanka kupiła... miękki, duży fotel :gleba: :gleba: :gleba: :gleba:
A na poważnie - posłanko jak najbardziej trzeba kupić. Moje mają takie typu kanapa - i jak już z niego korzystają (bo normalnie to Robin śpi w fotelu a Esia na sofie) to na ogół się wtulają w oparcie coby im przytulnie było.
a z jedzeniem jest tak, że Esia (szwajcarka) wciągnie wszystko, a Robin... suche je tylko zalane rosołkiem, za to porcje rosołowe z gotowanym ryżem i surowa marchewką owszem, bardzo chętnie, ale nie wylizuje miski do czysta. Na ogół zostawia sobie "na potem". Pewnie porcja za duża, ale chciałam go podtuczyć na zimę, żeby nie marzł na dworze jak my jesteśmy w pracy.
Zablokowany