W Radomiu,gończy włoski teraz u AniN MA DOM:)

Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Re: W Radomiu, pies w typie ogara, teraz u AniN :)

Post autor: ania N »

Wiek określamy tak na oko. ;)
Głównie po zachowaniu - a zachowuje się jak typowy podrostek. Energiczny skoczny, wszystkim zainteresowany, skory do zabawy, jeszcze fiu bździu w głowie. ;)

Ale chyba nie wygląda jakby miał jeszcze szczeniackie proporcje. Tak mi się wydaje.

Słowem - pies zagadka roku. :D

A najbardziej mnie w nim śmieszy pysk. Kończy mu się kufa a potem dopiero jest przyklejony wielki nochal który w dodatku przeszkadza w jedzeniu :gleba:

Bea - wpuszczam mu dzisiaj krople do oczu, ale może rumianek tez kupię. ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
bea100

Post autor: bea100 »

AniuN- kropelki są OK- świetliczek czy Visinka- wystarczy :zgoda: Tu chodzi bardziej o przepłukanie.
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Szczeniackie proporcje to nie :lol: Nie aż taki młody, ale jak ma niewiele ponad rok, to i w górę może jeszcze odrobinę pójść i w masę.
Zęby ma chyba wymienione, skoro nie pisałyście szerzej, a zgryz ma ok? Bo wada też może optycznie wydłużyć pysk :) (wiadomo, że nie aż tyle, żeby z ogra zrobić Jurka :wow_3: , ale wizualne przedłużenie tego, co już natura dała bywa widoczne :lol: )
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

bea100 pisze:EiMI, no zrobimy wszystko by Jurce odszukać domek, o ile ktoś go szuka- powinien znaleźć jak się wszędzie porządnie ogłosi :zgoda:
BasiaM to nasza specjalistka od ogłoszeń ( i rękę ma szczęśliwą w dodatku :zgoda: )

Śliczny pies. Ciekawe, co mu się przydażyło. No chyba, że go wywalili bo nie wyrósł...np ...na ogara polskiego... ;)
Pani Beatko, nie wiem... No może sam fakt, że nie wyrósł na ogara by nie przeważył :niewka: A kto wie, może decydujące było to, co w nim ogarze (gończe)... jak go parę razy poganiali po osiedlu, jak potężnym głosiskiem lamentował zostając sam w domu i sąsiedzi zaczęli się awanturować.... może jak im zaczął dorastać i może znaczyć....
My wiemy, że z gończymi jest inaczej niż z owczarkami, a jak ktoś kupił dziecku pieska i myślał, że się sam ułoży??? :niewka: Diabli wiedzą :evil:

No dobra, nie ma co gdybać. Bardziej chodziło mi o to, że przed tym zdarzeniem musiał być wychuchany jak nie wiem :mrgreen: i być może nasza teoria o zgubieniu się w lesie (co od początku było przecież podejrzane) nie musi być słuszna. Że mógł nawiać w mieście i choćby koczować na jakimś blokowisku, gdzie akurat była jakaś "atrakcyjna" suczka, a kto wie - może i dwie... :lol: Taki młody, niedoświadczony i zakochany, to różne głupoty robi :D :D Duduś wisiał przez dwa tygodnie na płocie sąsiadów jak go natura wezwała, fuksiarz nie musiał uciekać ;)
Jak się nie znajdą starzy właściciele, to poszukamy nowych! Grunt, że tak czy siak będzie dobrze!
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Bardzo fajny makaron :D
Awatar użytkownika
eliza
Gadu-Gadu: 8512767
Kontakt:

Post autor: eliza »

Co do detergentów. Zanim urodził mi się brat, jeździłam do schroniska sprzątać. Tam jeśli już jakieś chemikalia to tylko w tych pomieszczeniach 'szpitalnych' a reszta szlauchem i łopatą jest sprzątana.
bea100

To zależy od schronu, nie wiem jak w Radomiu, na Paluchu w W-wie sprzątają i odkażają świństwem, chodzi mi o pomieszczenia kwarantanny (no rzecz jasna szpitalne- też) i ja wiem, jaki są potem kłopoty z oczami- tak czy siak, przemycie nie zaszkodzi ;) .
Ostatnio zmieniony sobota 26 lis 2011, 19:05 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
EiMI

Eliza, macie tam w tym Radomiu lokalne radio albo telewizję? Najlepiej radio, bo wiele lokalnych rozgłośni ma wysoką słuchalność.... Trzeba by tam z ogłoszeniem uderzyć. Takie ogłoszenie możę, ale nie musi być płatne. Radia mają też ogłoszeniowe platformy sms-owe.... Trzeba się dowiedzieć jak jest u Was.

Mogli też mieć u siebie takie ogłoszenie o zgubionym psie....
Ostatnio zmieniony sobota 26 lis 2011, 19:07 przez EiMI, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
bea100

EiMI pisze:Eliza, macie tam w tym Radomiu lokalne radio albo telewizję? Najlepiej radio, bo wiele lokalnych rozgłośni ma wysoką słuchalność.... Trzeba by tam z ogłoszeniem uderzyć. Takie ogłoszenie możę, ale nie musi być płatne. Radia mają też ogłoszeniowe platformy sms-owe.... Trzeba się dowiedzieć jak jest u Was.
Dokonały pomysł :zgoda:

EiMI- schrony pełne są młodych psów, bo np. z cudnego szczeniora labradora komuś nie wyrósł labrador...itd itd :zly1:
Awatar użytkownika
eliza
Gadu-Gadu: 8512767
Kontakt:

Post autor: eliza »

Coś nad tym pomyślę :mysl_1:
`http://www.radiorekord.pl/reklama/cenni ... /222,1.htm <-znalazłam radio rekord, ogłoszenie 10 zł
Zablokowany