Jakie kości?
Re: Jakie kości?
Hmmm... Lokis jakiś dziwak jest... Dostaje gnata, ogryza ile chce a resztę pozwala, żebym mu schowała tam, gdzie ja uznaję za stosowne.

Mniejsze kości konsumuje na raz. Jak ogryzie główkę patrzy na mnie, żebym mu wygrzebała szpik ze środkowej części i jest hepi
Samą "rurkę" wyrzucam.

Mniejsze kości konsumuje na raz. Jak ogryzie główkę patrzy na mnie, żebym mu wygrzebała szpik ze środkowej części i jest hepi

- Chaszczy
- Gadu-Gadu: 0
Nasz Karbon właśnie znielubił kości... Od paru dobrych tygodni a może i miesięcy nie chce ich jeść. Jak mu oskubać mięsko i wyciągnąć szpik nożykiem to z roskoszą, a jakże! Ale samemu obgryźć - nie. Pare tyg. temu myślałam, że to jakaś chwilowa fanaberia, może go co bolało, ale teraz już wiem na pewno, że nie. A zęby ma zdrowe, bo wet sprawdzał...
Acha, zawsze dostawał wołowe lub cielęce - nie chce ani jednych ani drugich.
Proszę poradźcie jak go zachęcić, bo dobrze by było żeby szczenę sobie czyścił.
ilona
Acha, zawsze dostawał wołowe lub cielęce - nie chce ani jednych ani drugich.
Proszę poradźcie jak go zachęcić, bo dobrze by było żeby szczenę sobie czyścił.
ilona
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Nie chce jeść wołowych gnatów??? czy ogólnie żadnych kości?? Dajesz surowe czy sparzone, czy może takie wygotowane??
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Ilona konkurenta spraw na chwilę a zobaczysz jak będzie wciągałChaszczy pisze: Proszę poradźcie jak go zachęcić, bo dobrze by było żeby szczenę sobie czyścił.

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Ja kiedyś dawałam szyje indycze do gryzienia, ale jak moja Yaśka labradorka na moich oczach z chciwości cała połknęła na raz, to zrezygnowałam. Teraz daję tylko tym co mają w głowie rozum nie żołądek.
Pozdrawiam Kasia
Pozdrawiam Kasia
Teraz daję tylko tym co mają w głowie rozum nie żołądek.

Mo na moich oczach z kolei wszamał całą nogę kurczaka - po prostu wessał jak odkurzacz, razem z kością.

- Chaszczy
No nie chce, wet też powiedział, że jeszcze takiego nie spotkał...weszynoska pisze:Nie chce jeść wołowych gnatów??? czy ogólnie żadnych kości?? Dajesz surowe czy sparzone, czy może takie wygotowane??

Mnie sie wydaje, że jemu po prostu jest za dobrze. Chowa się jak pączek w maśle i nie chce się mu męczyć gryziemiem. Albo już ma za dużo wszystkiego w organiźmie, karma sucha, żarcie mokre, co drugi dzień witaminki i preparat na stawy... Muszę go chyba przegłodzić, bo wydaje mi się, że powinien jednak gryźć kości, żeby szczenę wzmacniać i czyścić.
ilona
- Chaszczy
a najlepiej to się pewnie przestać nim przejmować... muszę sie oswoić z tą myślą.
ilona
ilona
Przyślij weta do UchatkaChaszczy pisze:No nie chce, wet też powiedział, że jeszcze takiego nie spotkał...

Ostatnio w Węszynosowie Stefan mnie pyta "a Uchaty to kości nnie lubi ? czy jak ? bo powąchał i poszedł sobie