XXXVI Wystawy Psów Rasowych 2017 Nowy Dwór Maz. - 9.04.2017
Moderator: BACHMATsforanemroda
Re: XXXVI Wystawy Psów Rasowych 2017 Nowy Dwór Maz. - 9.04.2017
w/g mojej (słabiutkiej) pamięci
WEZYR 2
WAXO 3
FORD 4
Prawdziwek dosk 1,CWC
Doskonała atmosfera dzięki uczestnikom, dziękuję za towarzystwo.
Tragiczne warunki, ring jakieś 12 X 12m , chodnik wąski naokoło ringu, jak pies spadł to się pośliznął. Tłum, hałas, duszno. Na boisku hektary wolnego miejsca.
Sędziowanie "specyficzne", sędzina zabraniała ogarom biegać !!! W opisach nic, pusto (znaczy te które ja widziałem).
WEZYR 2
WAXO 3
FORD 4
Prawdziwek dosk 1,CWC
Doskonała atmosfera dzięki uczestnikom, dziękuję za towarzystwo.
Tragiczne warunki, ring jakieś 12 X 12m , chodnik wąski naokoło ringu, jak pies spadł to się pośliznął. Tłum, hałas, duszno. Na boisku hektary wolnego miejsca.
Sędziowanie "specyficzne", sędzina zabraniała ogarom biegać !!! W opisach nic, pusto (znaczy te które ja widziałem).
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Z tego co widziałam, to sędzina porównywała Czuwaja z Fordem więc zakładałam, że mieli lokaty obok siebie...
Towarzysko fajnie...ale warunki
Nie dość że wąsko / ciasno, to jeszcze wokół ozdóbki (z jednej strony jorki, z drugiej pomeraniany) i wszelkie akcesoria z tym związane. Jak to powiedział mój brat - to, że psy małe nie znaczy, że mało miejsca zajmują. Kojce, klatki, stoliczki...pogaduchy w przejściu.
Nie wiem o co chodzi z tym zabranianiem biegania
, bo ja widziałam biegające ogary...co więcej - sędzina dość długo zastanawiała się czy Czerta czy Orawa i my wykonywałyśmy dodatkowe rundki i razem i oddzielnie. Łoza też biegała...
Rzeczywiście dostałam czyściutką kartę oceny bez opisu - pierwszy raz na jakieś 18 lat wystawiania
Trochę z tego żartowaliśmy już poza halą (np.że tym razem mamy do czynienia z "samooceną"
), ale ponieważ obok stał gospodarz ringu to podszedł i wyjaśnił, że zgodnie z regulaminem jak jest ponad 80 psów to sędzia nie musi wypełniać tej części karty. I trzeba przyznać, że jak na taką liczbę psów to szło wszystko na tyle sprawnie, że nie było żadnej obsuwy w czasie....myślę, że z opisami musielibyśmy dodać jakąś godzinkę na czekanie.
Towarzysko fajnie...ale warunki

Nie dość że wąsko / ciasno, to jeszcze wokół ozdóbki (z jednej strony jorki, z drugiej pomeraniany) i wszelkie akcesoria z tym związane. Jak to powiedział mój brat - to, że psy małe nie znaczy, że mało miejsca zajmują. Kojce, klatki, stoliczki...pogaduchy w przejściu.
Nie wiem o co chodzi z tym zabranianiem biegania

Rzeczywiście dostałam czyściutką kartę oceny bez opisu - pierwszy raz na jakieś 18 lat wystawiania

- BACHMATsforanemroda
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Ilia z Sarmackiej Tradycji -III
Uncja -II
Ondraszek nb
Lornę wystawa zdecydowanie przerosła. Chwilami było luźniej, ale wystarczyło jedno warknięcie gdzieś obok, a moje strachajło już się kuliło. Ogon pod siebie i najlepiej zwiać. Hala to był dla niej całkowity kosmos, dwie wcześniejsze wystawy były całkiem luźnie, chyba brak klatki i Bachmata tak na nią wpłynął.
Miały być rozety... Drukarka odmówiła mi posłuszeństwa w ostatniej chwili i nie zdążyłam ich skończyć. Jeszcze o 3 w nocy leciałam do rodziców z nadzieją, że uda mi się u nich wydrukować środeczki, ale też się nie udało. Tak to jest jak się za bardzo chce.
Zostaną na jakąś inną okazję.
Fajnie było zobaczyć niektóre ogary po raz pierwszy. Tak jak się spodziewałam Uncja bardzo mnie urzekła. Zwłaszcza jej ucieczka z ringu
Piękna suka. No a jej głowa dla mnie "wymiata"
Gratulacje dla Nadziei i wszystkich pięknych ogarów
Morus też przepiękny, bardzo byłam ciekawa jak wygląda na żywo.
Uncja -II
Ondraszek nb
Lornę wystawa zdecydowanie przerosła. Chwilami było luźniej, ale wystarczyło jedno warknięcie gdzieś obok, a moje strachajło już się kuliło. Ogon pod siebie i najlepiej zwiać. Hala to był dla niej całkowity kosmos, dwie wcześniejsze wystawy były całkiem luźnie, chyba brak klatki i Bachmata tak na nią wpłynął.
Miały być rozety... Drukarka odmówiła mi posłuszeństwa w ostatniej chwili i nie zdążyłam ich skończyć. Jeszcze o 3 w nocy leciałam do rodziców z nadzieją, że uda mi się u nich wydrukować środeczki, ale też się nie udało. Tak to jest jak się za bardzo chce.

Fajnie było zobaczyć niektóre ogary po raz pierwszy. Tak jak się spodziewałam Uncja bardzo mnie urzekła. Zwłaszcza jej ucieczka z ringu

Gratulacje dla Nadziei i wszystkich pięknych ogarów

hodowla znad Sarczego Brzegu
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam wszystkich forumowiczów jako świeżak na Ogarkowie. Mój Wezyr zajął IV lokatę (ocena doskonała) za Waxo (III) i Fordem (II). Jak na pierwszą wystawę jestem bardzo dumny.
- aganowaczek
Gratuluje wszystkim. A mozna prosic o zdjecia?
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136
- Marzena i Czarek
Gratulacje dla wszystkich biorących udział.
>>>Hodowla Ogara Polskiego z Kawaleryjską Fantazją<<<
Numer kontaktowy: 503 067 461
Numer kontaktowy: 503 067 461
Gratulacje dla wszystkich startujących. Dla zwycięzców szczególnie.
Orawka, debiut w młodzieży, niezły początek młodzieżowego championatu.

Orawka, debiut w młodzieży, niezły początek młodzieżowego championatu.

Gratulacje !!!! 

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Brawo dla wszystkich!!
Faktycznie dziwne, że ciasno skoro tyle miejsca w plenerze
.
Czekam na fotki.
Krzysztofa z Wezyrem zapraszam do działu "Przestaw się".
Faktycznie dziwne, że ciasno skoro tyle miejsca w plenerze

Czekam na fotki.
Krzysztofa z Wezyrem zapraszam do działu "Przestaw się".
- Poniatowski Dwór
- Kontakt:
Gratulacje!
Bardzo prosimy o fotki
Jakby Ford się u kogos na zdjęcie załapał to szczególnie prosimy - toż to pierwszy wystawiany synek FELIXOWY
ciekawym go jesteśmy szczególnie .... 
Bardzo prosimy o fotki

Jakby Ford się u kogos na zdjęcie załapał to szczególnie prosimy - toż to pierwszy wystawiany synek FELIXOWY

z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115