Wystawa klubowa 2015 - Więcbork

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
Hekate
Gadu-Gadu: 0

Re: Wystawa klubowa 2015 - Więcbork

Post autor: Hekate »

Ja zgłosiłam się pierwszy raz, a kartkę i tak dostałam. ;)
Awatar użytkownika
Leszek

Post autor: Leszek »

Sorry :wstydek: , myślałem, że taki mają system, że wysyłają kartki z informacją do tych co byli z psami na klubowych, :mysl_1: , okazuje się że wysyłali według innego klucza :sekret: .
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Pragnę przypomnieć, że jutro upływa termin zgłoszeń...
... a do tej pory jest zgłoszonych całe 14 sztuk :zly2: :zly2: :zly2:
Skoro sami właściciele ogarów mają w du... święto, jakim jest wystawa klubowa, to nie miejcie pretensji że inni też nas olewają.
I darujcie sobie tłumaczenia, bo to po prostu wstyd :oops:

Jeszcze małe info:
Bezpłatne badania oczu psów na Klubowej Wystawie Psów Ras Polskich, które przeprowadzi prof. dr hab. wet. Ireneusz Balicki z asystentami. W pierwszej kolejności dla ras gończy polski, ogar polski, chart polski. Godziny badań: Sobota 12 września 2015 od godz. 14.00 do późnych godzin wieczornych ("do ostatniego chętnego"). Niedziela 13 września 2015 od godz. 10.00 do konkurencji finałowych (BIS wszystkich wystaw).
S.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
lusia

Post autor: lusia »

Czy konkursy będą w tym samym miejscu co noclegi i wystawa . Czy trzeba dojeżdżać? Zgłosiłabym się ale nie wiem czy warto tyle się tłuc kilometrów z dwoma psami?
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

A ja się wytłumaczę zanim napiszę co myślę. Obie moje suki niewystawowe :placzek:
Mimo to planowałam wpaść towarzysko ale będziemy razem z Cygą promować rasę na jarmarku w Jeżewie :happy3:
Wydaje mi się że zawsze w takiej sytuacji trzeba się zastanowić dlaczego ogółowi się "nie chce".
Jak myślisz Sławku?
Poza tym tak na prawdę ile jest wystawowo czynnych ogarów? większość szczeniąt nabywają ludzie niezainteresowani wystawianiem, znikają w "niebycie" całe mioty. Jeżeli się dodatkowo uwzględni ile suk obecnie ma szczeniaki, lub będzie miała lada moment.
Zobacz ile jest ogarów w bazie rodowodowej i ilu użytkowników i porównaj z gończymi.
Ile jest aktywnych hodowli ogara ? takich które wyprowadzają rocznie co najmniej jeden miot od kilku lat? ile jest suk hodowlanych które miały co najmniej 2-3 mioty?
I znowu porównaj z gończymi. Nie wiem jak w chartach i pozostałych rasach.
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Krzych
Kontakt:

Post autor: Krzych »

tym razem mam nieprzyzwoicie blisko więc likwiduję kolejne przeszkody żeby być w Więcborku,a wcześniej w Przechlewku.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Iza i Sławek pisze:Pragnę przypomnieć, że jutro upływa termin zgłoszeń...
... a do tej pory jest zgłoszonych całe 14 sztuk :zly2: :zly2: :zly2:
Skoro sami właściciele ogarów mają w du... święto, jakim jest wystawa klubowa, to nie miejcie pretensji że inni też nas olewają.
Właściwie to nie wiem do kogo jest skierowany ten podniesiony ton. :mysl_1: Do tych co jeżdżą zazwyczaj? Czy też ma to zmotywować i zachęcić tych, którzy jeszcze na klubówce nie byli ? Jeżeli to drugie to raczej nie tędy droga....

Ja nie zamierzam się tłumaczyć, bo i co komu do tego dlaczego tym razem nie jadę.
Sławku a ile ogarów z miotu F oprócz będącej w Twoich rękach Fraszki pojawiło się na klubówkach w ciągu ostatnich, powiedzmy, 3 lat ?

A a propos "dlaczego nie?" to może warto np. zadbać o potencjalnych uczestników odpowiadając na ich pytania?
lusia pisze:Czy konkursy będą w tym samym miejscu co noclegi i wystawa . Czy trzeba dojeżdżać? Zgłosiłabym się ale nie wiem czy warto tyle się tłuc kilometrów z dwoma psami?

Nie, konkursy są w Przechlewku ok 100 km od miejsca wystawy.
Jeżeli psy nie są przygotowane (a młodsza jest za młoda na konkurs) do konkursów to opcją jest sam udział w wystawie.
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

jutro zgłoszę moich dwóch ogarzych facetów... tylko muszę najpierw (jutro dopiero mogę) zgłosić Felixa do lubelskiego oddziału... mam nadzieje że sie wyrobię :prosze_1:
ale błogosławieństwo od męża na wyjazd mam, transport w znakomitym towarzystwie tez juz załatwiony, nocleg zaklepany... więc chyba sie uda...choć strasznie daleko od nas ta klubówka...(jak dla mnie)
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Aniu, oprócz Fraszki na wystawie klubowej byli Ferst i Fluoryt. A tak znikoma frekwencja to po prostu wstyd dla rasy. Na szczęście już jest trochę więcej, bo 24. Można jeszcze zgłosić
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Iza i Sławek pisze: Skoro sami właściciele ogarów mają w du... święto, jakim jest wystawa klubowa, to nie miejcie pretensji że inni też nas olewają.
Trochę obrażasz mnie takim opisem :nunu:
Sławku hodując od tylu lat ogary i integrując się z właścicielami wyślij "im" miesiąc wcześniej informację o klubówce i potrzebie pokazania rasy, a nie krzykiem próbujesz zmotywować ludzi, którzy zazwyczaj na takich imprezach bywają - jak dla mnie działa to odwrotnie i nie tędy droga :nunu:
Ja takimi telefonami, listami staram się zachęcać do konkursów, wystaw i zlotów i jakoś działa.
Iza i Sławek pisze:A tak znikoma frekwencja to po prostu wstyd dla rasy.
Wstyd taki sam dla Ciebie, jak i dla innych jak dla mnie, skoro mamy taką rasę.
Dla tych co będą życzę udanej zabawy, strasznie zazdroszczę, że nie można być w dwóch miejscach jednocześnie.
ODPOWIEDZ