KWPR, Radom, 18 maja 2014 r.

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Re: KWPR, Radom, 18 maja 2014 r.

Post autor: qzia »

No i tu od razy wspomnę, że moje psy w tym i Zbyszek na polowaniach bywały. Celebryta obecnie nie jeździ ale to li tylko dlatego, że jego pańcio Jakub kategorycznie się na to nie zgadza. Ma też zakaz jeżdżenia na konkursy dzikarzy :placzek: , nad czym bardzo ubolewam, bo te najbardziej lubię. Niestety Zbyszek ma teraz inne zadania do spełnienia. :niewka: A pięknie grającego Zbysia nawet w tą sobotę miałam przyjemność posłuchać w Zagórzańskim lesie.
Wracając do psów "aktywnie polujących" to może i w sezonie polują ale co robią w ciągu dnia i poza sezonem to pozostaje tajemnicą. Może właśnie dlatego bardziej przypominają wystawowe labradory a niż psy gończe. :niewka: :niewka:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Bywały czy były 2-3 razy w ciągu swojego życia ;) A Zbyś jest jednym z 5 ogarów w Psiej Comecie więc macie kogo nominować do reprezentowania rasy na polu użytkowości ;)
To nie chodzi o licytację kto czego więcej i czy w ogóle. Psy polujące w sezonie zbiorówek robią ich kilka, kilkanaście a nawet kilkadziesiąt...i nie są to polowania w nocy zazwyczaj, a właśnie w ciągu dnia :). Poza sezonem zbiorówek są wykorzystywane jako tropowce... To jest pies polujący.
Owszem można zaliczyć i 3 zbiorówki, na których pies przebiegł się po lesie i podciągnąć to pod "aktywne polowanie", ale myślę, że uczciwiej jest napisać, że pies został sprawdzony użytkowo. Tak jak po konkursach. No tak mamy w regulaminie, że wystarczy zaliczyć jakikolwiek konkurs na minimum dyplomu III stopnia i jesteśmy w klasie użytkowej na wystawie, ale nawet po zaliczeniu 10 konkursów z pozytywnym (choć nie imponującym wynikiem ;) )przez gardło by mi nie przeszło, że mam użytkowego ogara, bo niby gdzie on tak używany? :roll: Łoza jest sprawdzona pod kątem użytkowości i tyle! A, że głosi na spacerach....do tego żaden dyplom potrzebny nie jest ;)

A taki pies siedzący podczas polowania w samochodzie to nie polujący a asystujący chyba ;)
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Ania W pisze: A taki pies siedzący podczas polowania w samochodzie to nie polujący a asystujący chyba ;)
Chyba to jest pies wk..urzony... :mrgreen: targali go samochodem, a potem nawet nie wypuścili... a przecież słyszy odgłosy, rwie się do lasu... a tu bulba! areszt na Waszeci!
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

Post autor: ogończyk »

Ja tam już w tym roku szyłem brzuch niepolującego psa. Chwała Bogu, że pozostałe trzy psy trzymały Lochę w miejscu i nie dobiła.
Zależy gdzie się chodzi na spacery,... chyba...

Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Ja na szczęście nigdy nie pisałam, że Zbyś jest aktywnie polujący. Nigdy nie będzie bo ja mam trochę inny pogląd na świat. A że marny z niego użytek to wiem doskonale :gleba: :gleba: . Trochę nie lubi jak strzelają. :niewka: Ale np burzy zupełnie się nie boi. W przeciwieństwie do Ajszy, która nie ma problemu ze strzałami a burzę usłyszy z wielu kilometrów i natychmiast do domu się tłucze. :niewka: Ale ja już kończę offować :jezyk_3: :jezyk_3: bo zaraz burę dostaniemy. :wstydek: :wstydek:
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

qzia pisze: Wracając do psów "aktywnie polujących" to może i w sezonie polują ale co robią w ciągu dnia i poza sezonem to pozostaje tajemnicą. Może właśnie dlatego bardziej przypominają wystawowe labradory a niż psy gończe. :niewka: :niewka:
W sezonie siedzą głównie w samochodzie i czekają aż się znajdzie coś do roboty, a poza sezonem głównie śpiom i chodzą na grzeczne spacerki na lince 8-)
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

:brawo_1: :brawo_1: No i potem widać to na wystawach. ;) Bo te nie polujące aktywnie muszą biegać po polach i lasach wraz z właścicielami. ;) ;)
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

qzia pisze::brawo_1: :brawo_1: No i potem widać to na wystawach. ;) Bo te nie polujące aktywnie muszą biegać po polach i lasach wraz z właścicielami. ;) ;)
Długo to trwało, ale w końcu (chyba ;) ) zrozumiałaś - Zbyszko jest za chudy jak na użytka. Zamiast się "obrażać" na sędziowanie, musisz albo mu zmienić klasę albo utuczyć :D :D :D
S.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

:D :D :D A ja mam wrażenie, że Ty nie zrozumiałeś. :mysl_1: :niewka:
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

A z tego co pamiętam to Zbyś był za mały nie za chudy :mysl_1: :niewka: to Aronia ważąca 30 kg jest za chuda :jezyk_3: :jezyk_3:
ODPOWIEDZ