Klubowa Wystawa Ogarów Polskich 08.06.14 - Strzelce Opolskie

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Re: Klubowa Wystawa Ogarów Polskich 08.06.2014 Strzelce Opolskie

Post autor: qzia »

Do Opola zawiózł mnie uaktywniony wystawowo mąż. :jezyk: 6.08 musi jechać z Kubą do Kalisza. Więc ja sama. Z jednym psem żal jechać a na 3 nie mam kasy. :niewka: Jest szansa na wypłatę ale to pod koniec miesiąca. U nas ostatnio krucho a wielki remont domu nas czeka. :placzek: :placzek:
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Nie chodzi mi o to, żeby teraz każdy się tłumaczył.
Niedawno w Łowisku k/ Rzeszowa (czyli też koniec świata ;) ) była klubówka Seterów
-przypominam, że oni płacą za WSZYSTKIE wystawy. Np. Irlandzkich przyjechało 32 - i głośno mówią, że to wstydliwie mało.
A my co...?
Wstyd mi, Kochani
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

Iza i Sławek pisze:Wiewiórki mi doniosły, że Luśnia z Fraszką stanowią 20% zgłoszonych na klubówkę Ogarów....
Do jasnej cholery, Ludzie, jaja sobie robicie ?!!! Na codzień usta pełne frazesów o " typach, wzorcu, kierunkach hodowli, promocji rasy itp, itd." a jak RAZ W ROKU jest najważniejsza wystawa dla Ogarów, to macie to glęboko w d...... !!! :twisted: :twisted: :twisted:
do tej pory nie ma zgloszonego żadnego szczenięcia, weterana....
Sławek ( :zly3: -będę gryzł !)
Jest najważniejsza wystawa - do wczoraj się łamałam, bo bardzo chciałam pojechać. Nie mam bardzo daleko, ale jestem w takim dole finansowym, że szkoda gadać. A 100 zł za psa - dla jednym mało, dla drugich (co to 3 razy każde 10 zł obrócą zanim wydadzą) dużo. Ale i z tym dałabym radę - zgłosiłabym 1 psa.
Termin zgłoszeń do 23.05 - termin opłat też. Jeśli zdecydowałabym się jednak dziś, w tzw. ostatniej chwili to w życiu przelew nie dojdzie. A jest napisane, że liczy się data zaksięgowania - jeśli wyślę dziś to dojdzie w poniedziałek. I wtedy co? Mam już zapłacić 150 zł? Termin opłat powinien być odrobinę dłuższy niż termin zgłoszeń, żeby człowiek bijący się z myślami, czy miotający się jak wsza na kołnierzu jak ja, mógł zgłosić się w ostatniej chwili nie ponosząc dodatkowych kosztów :niewka:
I tak a'propos
Ani nie mam głeboko w d... ani też nie mam ust pełnych frazesów :evil:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Spokojnie Aga. Ja zawsze płacę kilka dni później i jeszcze nikt mi nie kazał dopłacać. :mrgreen: :niewka:
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

:zdziw_4: Podejrzewam błędne określenie - Ponieważ termin zgłoszeń mija dzisiaj to nie można wymagać aby wpłaty były wcześniej. Muszą honorować przelew wykonany do 23.59
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
aganowaczek

Wytłumaczcie mi proszę - bo mam dziś jakieś zaćmienie umysłowe chyba :prosze_1: :
"Najlepsza Suka Hodowlana /minimum trójka potomstwa, z co najmniej dwóch miotów/"
Ta trójka potomstwa też musi być na wystawie? Czy wystarczy suka, która miała dwa mioty?
:wstydek:
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Wartość hodowlaną suki ocenia się po jej potomstwie - to potomstwo wchodzi do oceny .
Podobnie w reproduktorze.
Awatar użytkownika
aganowaczek

Dziękuję bardzo :wstydek:
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Aga, naprawdę nie oto chodzi, aby indywidualnie się tłumaczyć i biczować.
Na naszym forum wielokrotnie "jechaliśmy" czy to po ZG, Sędziach, organizatorach itp, itd. Zarzucaliśmy, że się z nami nie liczą. A dlaczego mają się liczyć ze środowiskiem, które swoje święto, Wystawę Klubową "okrasi" 10 psami ?!!! I to my mamy dbać o przyszłość rasy ? :zly1:
Może lepiej zebrać pieniądze, wystawić Ogarom symboliczny nagrobek w Alei Zasłużonych na Powązkach i dać sobie spokój...
Niestety, ale my wszyscy, jako środowisko dajemy d..... :wstydek: :wstydek: :wstydek:
Może to dla niektórych wyda się abstrakcją, ale miałem przyjemność uczestniczyć w wystawie, na której Ogary były najliczniej reprezentowaną rasą (Krosno 2000r) ponad 40 sztuk - to tak dla zastanowienia się.
Szanujmy się i nasze psy, bo nikt inny tego za nas nie zrobi
S.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Iza i Sławek pisze: Na naszym forum wielokrotnie "jechaliśmy" czy to po ZG, Sędziach, organizatorach itp, itd. Zarzucaliśmy, że się z nami nie liczą. A dlaczego mają się liczyć ze środowiskiem, które swoje święto, Wystawę Klubową "okrasi" 10 psami ?!!!
Sławku tylko trzeba sobie jeszcze zadać pytanie co jest przyczyną a co skutkiem :roll:

Poza tym nie można tak stawiać sprawy, że się nie liczą, bo my się nie staramy...
Coś jak z tą tabakierą Zbyszka ;)
Ja jeździłam na klubówki nawet bez psa :jezyk:
I faktycznie może warto sobie zadać pytanie dlaczego jest tak wyraźna tendencja zniżkowa, już nawet nie w kategorii winy i kary, a w kategoriach wyciągania wniosków.
ODPOWIEDZ