MWPR, Drzonków (O/Zielona Góra), 1-2 marca 2014 r. – CACIB
Moderator: BACHMATsforanemroda
Re: MWPR, Drzonków (O/Zielona Góra), 1-2 marca 2014 r. - CACIB
c.d.
Ostatnio zmieniony niedziela 02 mar 2014, 23:41 przez EiMI, łącznie zmieniany 3 razy.

EiMI pisze:Asystentka chyba na wszystkich psach wrażenie zrobiła
O Asia! No ogar głupi nie jest i pozna się na człowieku od razuEiMI pisze: Na tyle mogę pomóc w identyfikacji

W sumie jak pan sędzia miał problem mógł poprosić asystentkę o pomoc

Znaczy się opcja bloodkowaEiMI pisze: Pierwsze jego słowa do mnie dotyczyły ogólnego wyglądu współczesnego ogra, który z ogarem nie ma nic współnego... Nasze psy sa za drobne, zbyt lekkiej budowy, ze słabo wysklepinymi żebrami i niezbyt dobrze rozwiniętmi klatkami piersiowymi... takie słabeusze krótko mówiąc. Z ogara zostały im tylko guzy potyliczne. Nie to, co kiedyś....

No prorok normalnieEiMI pisze: Pan sędzia powiedział, że był taki moment kiedy myślał, że rasa sie odrodzi, ale już tak nie myśli, a rasa jest skazana na wymarcie.... tak tak - to wszystko usłyszałam w ringu...

- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
No i już po wystawie, do jutra pewnie emocje znacznie opadną.
Na wystawie miała być wystawiana Awra, której jeszcze nie widziałam, no więc nie mogłam przepuścić takiej okazji. Chciałam też zabrać ze sobą Aresa ale nie wypalił mi plan A i musiałam się ratować awaryjnym planem B i Ares już się nie załapał.
Nie przyjechała też mama Awry (Polka), która przed samym wyjazdem wywinęła „babski” numer i musiała zostać w domu.
Oprócz Polki nie było jeszcze kilku innych ogarów i tak ze zgłoszonej stawki 9 ogarów na ring wyszło tylko 6 (w tym dwa były ndo).
W ringowe szranki jako pierwsi stanęli trzej panowie – Mefisto, Calvados i Rago. No i zaczęło się. Mefisto jako pierwszy się zbuntował i musiał opuścić ring. Na placu pozostali Rago i Calvados. Rago też chyba niechętny do pokazania swego prawidłowego uzębienia. Ostał się tylko Calvados, który będzie musiał zakręcić jakieś kółeczko i przebiec się w tam i z powrotem po prostej. Widać, że jemu też to nie bardzo w smak. No ale musi to zrobić, bo któryś z ogarów w końcu musi być oceniony w tej grupie. Calvados, wprawdzie trochę ciągnięty przez EIMI - dał radę. A to już młode panienki – Aura i Awra (ich imiona różnią się tylko jedną literą, nić dziwnego, że EIMI mogła się pomylić). Tu problemów z ząbkami nie było, ładnie się „szczerzyły”. Aura zachowywała się bardziej spokojnie, Awra ciągle się kręciła (przysiadała, wstawała, obracała się), nie mogła sobie znaleźć miejsca na tym ringu. Awra, jak jeszcze zrzucisz z siebie choć 1 kg - będziesz super psiakiem CDN
Na wystawie miała być wystawiana Awra, której jeszcze nie widziałam, no więc nie mogłam przepuścić takiej okazji. Chciałam też zabrać ze sobą Aresa ale nie wypalił mi plan A i musiałam się ratować awaryjnym planem B i Ares już się nie załapał.
Nie przyjechała też mama Awry (Polka), która przed samym wyjazdem wywinęła „babski” numer i musiała zostać w domu.
Oprócz Polki nie było jeszcze kilku innych ogarów i tak ze zgłoszonej stawki 9 ogarów na ring wyszło tylko 6 (w tym dwa były ndo).
W ringowe szranki jako pierwsi stanęli trzej panowie – Mefisto, Calvados i Rago. No i zaczęło się. Mefisto jako pierwszy się zbuntował i musiał opuścić ring. Na placu pozostali Rago i Calvados. Rago też chyba niechętny do pokazania swego prawidłowego uzębienia. Ostał się tylko Calvados, który będzie musiał zakręcić jakieś kółeczko i przebiec się w tam i z powrotem po prostej. Widać, że jemu też to nie bardzo w smak. No ale musi to zrobić, bo któryś z ogarów w końcu musi być oceniony w tej grupie. Calvados, wprawdzie trochę ciągnięty przez EIMI - dał radę. A to już młode panienki – Aura i Awra (ich imiona różnią się tylko jedną literą, nić dziwnego, że EIMI mogła się pomylić). Tu problemów z ząbkami nie było, ładnie się „szczerzyły”. Aura zachowywała się bardziej spokojnie, Awra ciągle się kręciła (przysiadała, wstawała, obracała się), nie mogła sobie znaleźć miejsca na tym ringu. Awra, jak jeszcze zrzucisz z siebie choć 1 kg - będziesz super psiakiem CDN

Ewa

c.d.
Ostatnio zmieniony niedziela 02 mar 2014, 22:37 przez EiMI, łącznie zmieniany 11 razy.

- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
I jeszcze ogarkowe fotki spoza ringu
Aura/Afera Mefisto Alaruna (niestety żadne z jej zdjęć nie jest dość ostre) Awra Przyjechałam zobaczyć Awrę ale cieszę się, że zobaczyłam też inne ogarki. Prawie wszystkie jakie tam przebywały widziałam po raz pierwszy „na żywo” (wcześniej znałam tylko Mefisto). Fajnie się też rozmawiało i to nie tylko z właścicielami ogarów. Naprawdę nie żałuję, że przyjechałam
Aura/Afera Mefisto Alaruna (niestety żadne z jej zdjęć nie jest dość ostre) Awra Przyjechałam zobaczyć Awrę ale cieszę się, że zobaczyłam też inne ogarki. Prawie wszystkie jakie tam przebywały widziałam po raz pierwszy „na żywo” (wcześniej znałam tylko Mefisto). Fajnie się też rozmawiało i to nie tylko z właścicielami ogarów. Naprawdę nie żałuję, że przyjechałam
Dzięki fotkom i my możemy mieć jakieś wyobrażenie !
Gratulacje !
Może to nie był też dzień sędziego
że tak szybko zareagował 
Gratulacje !

Może to nie był też dzień sędziego

c.d.
Mniej oficjalne fotki niebawem na blogu
The End 
Mniej oficjalne fotki niebawem na blogu

Ogromne gratulacje dla wszystkich
. Świetna fotorelacja.
myślałam że zbyt mocna budowa to wada, bo moje suczysko zawsze jest za potężne i z wielką klatą

To dziwnePierwsze jego słowa do mnie dotyczyły ogólnego wyglądu współczesnego ogra, który z ogarem nie ma nic współnego... Nasze psy sa za drobne, zbyt lekkiej budowy, ze słabo wysklepinymi żebrami i niezbyt dobrze rozwiniętmi klatkami piersiowymi... takie słabeusze krótko mówiąc. Z ogara zostały im tylko guzy potyliczne. Nie to, co kiedyś....

Re: MWPR, Drzonków (O/Zielona Góra), 1-2 marca 2014 r. – CACIB
Wielkie gratki dla wszystkich ogrów i ich ludziów!!!
Dzięki za fotki - tak jakoś ciasno mi się wydaje na ringu i może z tego powodu psy były pobudzone?
EiMI dzięki za stawkę i wyniki ale myślę, że wypisując osiągnięcia CALVADOSA pozbawiłaś swojego psa tytułu Najlepszy Dorosły Pies (NDP)
Zaś AURA w klasie młodzieży nie mogła dostać CWC tylko Zw.Mł. i jeszcze NJwR
Natomiast ALRAUNA w pośredniej mogła jeszcze otrzymać CACIB? i NDS?
Kto wie co sunie mają wpisane w karty ocen???

Dzięki za fotki - tak jakoś ciasno mi się wydaje na ringu i może z tego powodu psy były pobudzone?

EiMI dzięki za stawkę i wyniki ale myślę, że wypisując osiągnięcia CALVADOSA pozbawiłaś swojego psa tytułu Najlepszy Dorosły Pies (NDP)

Zaś AURA w klasie młodzieży nie mogła dostać CWC tylko Zw.Mł. i jeszcze NJwR
Natomiast ALRAUNA w pośredniej mogła jeszcze otrzymać CACIB? i NDS?
Kto wie co sunie mają wpisane w karty ocen???

Re: MWPR, Drzonków (O/Zielona Góra), 1-2 marca 2014 r. – CACIB
Niestety dziś już poprawić nie mogę, ale myślę, że jest ktoś, kto może...
Pisałam, że ja się nie znam. Panowie się nie chwalili.... trochę zgadywałam i ciągle mi umyka, że Aura to jeszcze szczeniak na dobrą sprawę.
Ocenę Alrauny miałam w rękach... NDS nie widziałam, ale CACIB chyba był... tak mi się wydaje.
Już nieczego nie jestem pewna. W każdym razie jak na pierwszą wystawę Pana i suni, to bardzo ładnie im poszło i mieli naprawdę ładny opis.
Namawialiśmy Pana Piotra do zalgowania się na Ogarkowie.Może nie odrazu się tu pojawi, bo dziś ma Im się urodzić dzidziuś, ale może za jakiś czas....
Co do Calvadosa, NDS też nie jest zaznaczony.
Najlepiej by było gdyby każdy właściciel przepisał z katy wszystko, co mu dane było... w ringu było duże zamieszanie nie tylko dlatego, że psy szalały... więc połączenie tego z moją nikczemną wiedzą w tym temacie dało pewnie mało precyzyjne wyniki
Pisałam, że ja się nie znam. Panowie się nie chwalili.... trochę zgadywałam i ciągle mi umyka, że Aura to jeszcze szczeniak na dobrą sprawę.
Ocenę Alrauny miałam w rękach... NDS nie widziałam, ale CACIB chyba był... tak mi się wydaje.
Już nieczego nie jestem pewna. W każdym razie jak na pierwszą wystawę Pana i suni, to bardzo ładnie im poszło i mieli naprawdę ładny opis.
Namawialiśmy Pana Piotra do zalgowania się na Ogarkowie.Może nie odrazu się tu pojawi, bo dziś ma Im się urodzić dzidziuś, ale może za jakiś czas....

Co do Calvadosa, NDS też nie jest zaznaczony.
Najlepiej by było gdyby każdy właściciel przepisał z katy wszystko, co mu dane było... w ringu było duże zamieszanie nie tylko dlatego, że psy szalały... więc połączenie tego z moją nikczemną wiedzą w tym temacie dało pewnie mało precyzyjne wyniki