Pamiętajcie aby zabrać dla mnie (ogarów) fajne gifty ze stoiska

Pozdrawiam i Dziękuję z Góry
Moderator: BACHMATsforanemroda
Ja powtarzam jak mantrę... Hmmmm... Hmmmm... wszystko mogę wyciągnąć z pana B. ...qzia pisze: Ale obiecuje swoją pomoc w przymilaniu się panu B.![]()
![]()
![]()
![]()
Wydaje mi się, że pan Brabletz przekazał wytyczne FCI a nie jest to jego własny pomysł.Danuta pisze: Parafrazując, póki co wiemy, że pan A. Brabletz powiedział, że np. tropowce są be, a dzikarze cacy![]()
Wydaje mi się, że przynajmniej część spraw została wyjaśniona. I z tego co pamiętam to tylko do jednego intera jest potrzebna użytkowość więc nie rozumiem rozważań "którego"Ale nie wiadomo do końca co ma być tym warunkowane: startowanie w klasie użytkowej? przyznawanie tytułów użytkowych (CPC, CACIT, itp)? przyznawanie tytułu interchampiona? którego? itd... dowolne dywagacje...![]()
Rozumiem, że fragment regulaminu nie jest ściśle określoną informacją?Gdy wiadomość przerodzi się w dokładną, pewną, ściśle określoną informację, lub ukaże się zatwierdzony nowy przepis
Jak widać FCI nie dąży do tego, żeby coś było prostszeSARABANDA pisze:Ale jeżeli chodzi o zdobywanie użytkowości przez retriwery to wystarczył by przepis że muszą mieć zrobiony konkurs z retriwerów, było by to prostsze.
Nie gończe, ale do intera potrzebują właśnie dyplomu konkursu na żywej zwierzynie. Ciekawe czy może to być konkurs dzikarzy.O posokowce bym się nie martwiła bo to co prawda grupa VI ale nie gończe. Poza tym mają co prawda rzadko memoriały na żywej zwierzynie, a szkolone są na butach tropowych z niewielką ilością farby a niektóre nawet bez farby i w warunkach naturalnych są bezkonkurencyjne.