Potrzebuję porady - jaki pies będzie pasować?
Re: Potrzebuję porady - jaki pies będzie pasować?
Napisałaś, że jest aktywny a wychodzi na spacery raz w tygodniu. To mnie się jakoś nie zgadza.
Doga niemieckiego to ja bym nie nazwała psem praktycznym 
I czy ogar leniwy
? Ja wiem, że mój jeszcze młodziutki, ale jakoś po nim tego lenistwa nie widać za bardzo 
Poza tym, mam wrażenie, że ogar dostosowuje "krok" do właściciela - jak leżysz przed telewizorem - on dołączy, jak ruszasz w plener - nie pogardzi...

I czy ogar leniwy

Poza tym, mam wrażenie, że ogar dostosowuje "krok" do właściciela - jak leżysz przed telewizorem - on dołączy, jak ruszasz w plener - nie pogardzi...
- Malgosiaczek_27
Włos a nie sierść mają jeszcze Yorki i to są bardzo aktywne psy
A i linieją mniej niż ogar, fafluna u Yorka też nie uświadczysz więc może taki... ? 

wilczarz irlandzki - okazały, spokojny, gubi mało sierści, towarzyski i piekny. Należy uważnie wybierać szczeniaka, bo większość chorób jest wrodzona.
moim zdaniem jedynym ich minusem jest cena
pozdrawiamy!
BO & CO
BO & CO
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Dzięki za porady, ale chwilowo akcja wstrzymana, ich syn został ugryziony przez psa 

Natalia i Nero
No jeszcze cena i problemy zdrowotne też można zaliczyć do minusówBohun pisze:wilczarz irlandzki - okazały, spokojny, gubi mało sierści, towarzyski i piekny. Należy uważnie wybierać szczeniaka, bo większość chorób jest wrodzona.

no i może rozmiarhania pisze:No jeszcze cena i problemy zdrowotne też można zaliczyć do minusówBohun pisze:wilczarz irlandzki - okazały, spokojny, gubi mało sierści, towarzyski i piekny. Należy uważnie wybierać szczeniaka, bo większość chorób jest wrodzona.

- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Rozmiar dziala na korzyscdor pisze:no i może rozmiarhania pisze:No jeszcze cena i problemy zdrowotne też można zaliczyć do minusówBohun pisze:wilczarz irlandzki - okazały, spokojny, gubi mało sierści, towarzyski i piekny. Należy uważnie wybierać szczeniaka, bo większość chorób jest wrodzona.

pozdrawiamy!
BO & CO
BO & CO
- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Ej, a jest tam kto kto wie cóś więcej niż wujek w goglach o rasie leonberger? Zafascynowały mnie 2 suki tej rasy...Pierwsza - w typie ale chyba bardzo w typie - niesamowicie zrównoważona, zawsze bez smyczy, duża ale nie za ciężka, bardzo szlachetna w ruchu i wyrazie, nie nachalna, wpatrzona w Pana
Niestety padła na skręt kiszek
Pan - znajomy spacerowy- tym razem kupił rodowodową... Też mnie zachwyciła. Nie są tak puchate i sfilcowane jak np. bernardyny, suki nie są też takie misiowate tylko dużo smuklejsze. Piękne psy
Poza skłonnością do skrętu kich i w niewielkim stopniu do dysplazji(też niewymagane prześwietlenie i rzadko w znacznym stopniu dotyka tę rasę ale uważać w okresie wzrostu trzeba...) niewiele wyczytałam. Mało hodowli chyba i większość ma i psy i suki...Zawsze się wtedy zastanawiam czy jest szansa poprowadzić sensowną hodowlę skoro wszystkie reproduktory kryją stale te same matki