i szacunek za chęci na prawdę fajna pomoc choćby ze względu na braki w bazie ogarkowej.Ania W pisze:Od czegoś trzeba zacząć i kasianiołek zaczęła.
Może dopiszmy informacje najważniejsze: po jakich rodzicach jest reproduktor aby mieć wstęp do weryfikacji pokrewieństwa a może i kolejne pokolenia

tu pojawia sie pytanie co to znaczy lękliwy/agresywny bo to może być pojecie subiektywne ok można pominąć i drążyć temat konkretnych wybranych psów przed kryciem.Ania W pisze:Swoją drogą jestem ciekawa jak miałaby wyglądać weryfikacja charakteru - ciekawa jestem kto napisze, że jego pies jest lękliwy albo agresywny
Tak samo jak piszesz można sprawdzić zęby czy zgryz wygląd też choćby z wystaw- najlepiej zobaczyć psa na żywo przed dokonaniem wyboru, porozmawiać z właścicielem ect ale to i oczu się tyczy też można sobie je ocenić przed decyzją kryć nie kryć.
Myślę że najważniejsze info to po kim jest pies i można dopisać osiągnięcia oraz info czy poluje.
Może sie czepiam ale u Ogara nic poza ocenami z wystaw nie jest do krycia potrzebne więc jeśli piszemy o oczach piszmy o reszcie albo pomińmy wszystko bo znów ktoś zrobi z tego pożywkę dla zielonych.
pewnie tak jednak to właściciel suki wybiera psa a nie na odwrótAnia W pisze:i przydałby się jeszcze podobny spis suk