ogar DUKAT- wyjęty ze schronu do DT i już jest w DS

bea100

Re: ogar zabłąkany w schronisku w Dzierżoniowie

Post autor: bea100 »

Czy są jakieś wieści nowe?

Kochani, ruszmy się błagam :prosze_1: , ten ogar sobie nie poradzi we wspólnym schronowym kojcu :(
Może weżmiemy go i składkowo ( z funduszu?) opłacimy chociaż mu hotel jakiś (może jest taki np. w okolicy Dzierżoniowa)? I na spokojnie poszukamy mu domu?
Jakieś inne pomysły?
Radźmy coś...

Ja w każdym razie zaczęłam rozsyłać wici i zdjęcia i szukać mu domku (jeśli to niestety będzie transport, bo szukam w moich warszawskich okolicach)

KasiuWro- masz z wolontariuszkami kontakt, widziałaś psa, rozmawiałaś- proszę, napisz tekst do ogłoszeń.
Trzeba szukać mu nowego domu moim zdaniem :mysl_1:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Re: TRZEBA POMÓC- ogar nadal w schronisku w Dzierżoniowie

Post autor: kasiawro »

Bea teraz mam zwariowany okres i nie jestem w stanie tam jechać, najwcześniej ok 13 maja. Dziewczyny mają do mnie namiary i wiedzą, że jakby co mają dzwonić.
Ogłoszenie można zmodyfikować i będzie ok:
Pies w typie ogara polskiego (brak tatuażu, czipa) został przyprowadzony przez Straż Miejską do schroniska w Dzierżoniowie (dolnośląskie) dnia 05.04.2011. Pies błąkał się we wsi Bobolice (gmina Ząbkowice). Pies bardzo tęskni i czeka na nowy dom.
Pies nie wykazuje agresji, lęku do otaczającego do świata.
Więcej informacji pod numerem telefonu wolontariuszka 748311800 (otrzymał w schronisku robocze imię Czif)
Adres schroniska: ul. Brzegowa 151 Dzierżoniów tel 151 58 200
fotki moje tak można brać, Basia wiem że jakieś ogłoszenia robiła, ale nie wiem teraz czy w temacie zagubione czy szuka domu???
W okolicy nie ma hotelu, najbliższe pod Wrockiem ale te się cenią wysoko :placzek:, ja jestem w stanie go zawieźć do nowego domu, czy do "taniego" hotelu.
I też mnie męczy ten pies :(
bea100

Piękny pies w typie ogara polskiego szuka nowego domu. Pies ma ok 5 lat, nie ma tatuażu ani czipa. Pies został przyprowadzony przez Straż Miejską do schroniska w Dzierżoniowie (dolnośląskie) dnia 05.04.2011. Pies błąkał się we wsi Bobolice (gmina Ząbkowice).To łagodny i ufny ogar, nie wykazuje agresji czy lęku do otaczającego do świata. Będzie wspaniałym towarzyszem, wiernym przyjacielem i domownikiem. Jak każdy ogar potrzebuje swojego stada, swojej rodziny. Pies otrzymał w schronisku robocze imię Czif. Ten ogarzo wspaniały pies nie umie się odnaleźć w schronisku, bardzo tęskni i czeka na nowy dom.
Więcej informacji pod numerem telefonu 500 370 525
Adres schroniska: ul. Brzegowa 151 Dzierżoniów

Może być? Byłabym wdzięczna za każdą podpowiedź KasiuWro.
A może podać KasiuWro Twój telefon raczej? Bo mogłabyś też opowiedzieć na pytania o rasie...

Ogłoszenia KasiuWro są w zagubionych. Myślę, że czas zacząć Czifa ogłaszać jako do adopcji.
Czy ktoś mógłby pomóc i nagłośnić wszędzie gdzie się da?
Ja mogę zrobić mu podbitą gratkę jedynie.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 kwie 2011, 22:42 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

możesz podać mój numer 500370 525
bea100

kasiawro pisze:...W okolicy nie ma hotelu, najbliższe pod Wrockiem ale te się cenią wysoko :placzek:, ja jestem w stanie go zawieźć do nowego domu, czy do "taniego" hotelu.
...
W przypadku dobrego DT, ceny są mniej więcej takie same- za psa wielkości ogara ok 30kg- ok 350/400zł/mc plus karma.
A może warto rozejrzeć się jednak po hotelach w okolicach Wrocka?
Tym bardziej, że możesz go tam zawieźć :zgoda:
Czy ktoś mógłby poszukać czegoś sensownego w necie i dać KasiWro linki?
Bo to byłoby jakieś wyjście. Bylibyśmy spokojni i na spokojnie by się poszukało Czifowi domu.
Tak piękny ogar nie powienien go długo szukać przecież.
A schron to dla wrażliwego ogara wkrótce śmierć psychiczna i wogóle szkoda gadać :( .

Napisałam dzisiaj smsa do Puzona, niech się rozliczy w końcu, to ok 500zł, byłoby na pierwszy miesiąc hotelowania.
PS
Dzięki, już zmieniłam na Twój telefon.
Ostatnio zmieniony piątek 29 kwie 2011, 00:18 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
bea100

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1315938 ... _domu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zrobiłam i wyróżniłam na max Gratkę dla Czifa

Kochani, pomóżcie z ogłoszeniami plizzzzzzzzz

Tu jest tekst ( zdjęcia KasiWro, bardzo piękne, mamy)

Piękny pies w typie ogara polskiego szuka nowego domu. Pies ma ok 5 lat, nie ma tatuażu ani czipa. Pies został przyprowadzony przez Straż Miejską do schroniska w Dzierżoniowie (dolnośląskie) dnia 05.04.2011. Pies błąkał się we wsi Bobolice (gmina Ząbkowice), nikt go nie szuka. Ogaromaniacy wzięli go pod swoją opiekę. Pies jest karny, zna komendy, umie chodzić na smyczy. To łagodny i ufny ogar, cudowny pies, równie piękny co świetnego charakteru i usposobienia, nie wykazuje agresji czy lęku do otaczającego do świata. Będzie wspaniałym towarzyszem, wiernym przyjacielem i domownikiem. Jak każdy ogar potrzebuje swojego stada, Swojej Rodziny. Pies otrzymał w schronisku robocze imię Czif. Ten ogarzo wspaniały pies nie umie się odnaleźć w schronisku, jest coraz smutniejszy, bardzo tęskni i czeka na nowy dom.
Więcej informacji pod numerem telefonu (hodowca i znawca ogarów, przez grzeczność) 500 370 525
Adres schroniska: ul. Brzegowa 151 Dzierżoniów
Ostatnio zmieniony piątek 29 kwie 2011, 09:39 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Zrobię nowe i ewentualnie poprawię stare ogłoszenia :)
Allegro też cały czas "podbijam" bo zrobiłam.
Gdzie mogę to dam znać ....
Obrazek

Obrazek
bea100

BasiuM- :brawo_1: :szacun_1:

Nie możemy go tam tak zostawić- po prostu nam nie wolno tego zrobić :prosze_1:
bea100

http://www.podajlape.pl/katalog-link/75 ... clawia.php" onclick="window.open(this.href);return false;

co sądzicie? poszukałam sama i chyba ten wydaje mi się jakoś tak najsensowniejszy i w dodatku nie pachnie mi drożyzną :niewka: Za późno by dzwonić...jutro zadzwonię :mysl_1:
Koszmar te ceny, znalazłam właśnie taki hotel, co trzeba zapłacić za ogara 45zł dziennie i więcej... :roll:
Mam dość faktycznie :?
W końcu napisałam do cioteczek wolontariuszek z dogo z tego terenu- może one coś nam doradzą...ideałem byłby DT (dom tymczasowy, zwany "tymczasem").
Właśnie stamtąd dostałam dobrą radę- już napisałam do prowadzącej DT- trzymajcie kciuki- to byłby idealny dom i cenowo i rekomendacyjnie i wogóle... :marzyc:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Bea pies przebywa już w "jedynce" w schronisku, ma warunki takie jak w hotelowym kojcu, tylko wokół mnóstwo innych smutnych mordek i ręce które głaszczą nie są w stanie być na każde zawołanie. Postaram się dowiedzieć czy czegoś mu nie brakuje i najwyżej zakupimy z tych funduszy potrzebne rzeczy.
Ja osobiście uważam, że możemy spokojnie ogłaszać pieska i szukać mu fajnego domu, a on niech jest tam gdzie już się trochę przyzwyczaił do otoczenia i ludzi.
Tak jak napisałaś ideałem byłby tymczasowy dom. Może zrobić jedno ogłoszenie tym czasie, drugie że szuka domu... :mysl_1:
Do ogłoszenia można dopisać, że umie chodzić na smyczy oraz podać też numer telefonu osób które zajmują się nim na co dzień. Ja chętnie udzielę informacji o ogarach, ale najwięcej informacje o psie mają pracownicy i wolontariusze.
Coś mu oczko ropieje :mysl_1:
tutaj podaję linka na jego wątek na dogo:
http://www.dogomania.pl/threads/206610- ... a-pozostac" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony piątek 29 kwie 2011, 08:18 przez kasiawro, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ