Allegro

bea100

Re: Allegro

Post autor: bea100 »

Myślę jak Węszynoska. A ja oceniam- i to negatywnie- bo taki sposób "hodowli" (jak napisane w ogłoszeniu) mi się nie podoba i już. Jesli jest tak, jak można podejrzewać.
Inaczej rozumiem prawidłową hodowlę. Co innego dla mnie współwłasność itd. Każdy ma prawo wysnuwać swoje wnioski i mieć swoje zdanie.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ogłoszenie dziwne ale ona właściwie nic nie pisze o rozmnażaniu, szczeniakach itp...Nie wiem czy to można nazwać hodowlą.
Z jakiś powodów chce na kogoś przerzucić obowiązek opieki nad zwierzetami.
bea100

Wg mnie chce wynająć (z opiekunem na pensji) miejsce (pisze o warunkach) by poszerzyć hodowlę/rozmnażalnię. Pisze o 6 do 8 psów- dlatego tak można mniemać, że tu w planach dalsza jakaś "hodowla". Sama nie ma prawdopodobnie warunków na więcej. Tym bardziej, że rasa ogromnie modna/pokupna z papierami a najlepiej bez.
Oczywiście- mogę się mylić- ale nie sądzę.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

A ja myślę, że jeżeli pisze o tylu wymaganiach to o rozmnażaniu też bym napisała.
Awatar użytkownika
AniaRe
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: AniaRe »

Nie wiem, czemu ta pani zamieściła takie ogłoszenie. Ale zastanawiam się, czemu od razu zakładacie jakieś niedobre intencje czy przyczyny?
Szuka kogos do opieki nad psami, ze spacerami, pielegnacją, socjalizacją- moim zdaniem handalrz/pseudohodowca nie robił by sobie takiego trudu/nie wydawał takiej kasy. Zamknięcie na stałe w kojcu czy klatkach w wyjmowanym dnem jest tańsze i bezproblemowe. A ta pani szuka kogoś , precyzuje, czego oczekuje.

Nie wiemy, jakie są przyczyny, ze nie robi tego sama-ale co nam do tego? Chce zadbać o psy -czemu "węszycie" coś złego? Może wyjeżdza na dłużej, może jest chora? Stara sie dbać o psy - po inaczej byłaby jej taka osoba?
monik

Post autor: monik »

AniaRe pisze:Nie wiem, czemu ta pani zamieściła takie ogłoszenie. Ale zastanawiam się, czemu od razu zakładacie jakieś niedobre intencje czy przyczyny?
Szuka kogos do opieki nad psami, ze spacerami, pielegnacją, socjalizacją- moim zdaniem handalrz/pseudohodowca nie robił by sobie takiego trudu/nie wydawał takiej kasy. Zamknięcie na stałe w kojcu czy klatkach w wyjmowanym dnem jest tańsze i bezproblemowe. A ta pani szuka kogoś , precyzuje, czego oczekuje.

Nie wiemy, jakie są przyczyny, ze nie robi tego sama-ale co nam do tego? Chce zadbać o psy -czemu "węszycie" coś złego? Może wyjeżdza na dłużej, może jest chora? Stara sie dbać o psy - po inaczej byłaby jej taka osoba?
I takie jest też moje podejście do tego ogłoszenia. Zgadzam się z AniąRe :zgoda:
Nie można osądzać kogoś nie znając go, gdzie tym bardziej właśnie z ogłoszenia wynika, że zależy tej Pani na tym, aby jej psiaki miały dobrze.

Z takiego powodu też, czyli osądzanie z góry bez znajomości tematu, nie cierpię dogomanii.. :evil:
Awatar użytkownika
Paula
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 3818816

Post autor: Paula »

Jak dla mnie powinna napisać chociażby szczątkowy powód typu: z powodów rodzinnych/wyjazdu/etc. nie mogę opiekować się psami przez miesiąc/dwa/pół roku; cokolwiek, bo w ten sposób nie bardzo wiadomo o co chodzi i na jakiej to jest zasadzie.

Przeczytałam, zdziwiłam się, to wkleiłam ;)
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
bea100

AniuRe- nawet nie wiesz jak bym chciała byś miała rację.
Ale kończę wątek bo domniemywać to sobie można długo tylko po co ;)
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Paula pisze:Jak dla mnie powinna napisać chociażby szczątkowy powód typu: z powodów rodzinnych/wyjazdu/etc. nie mogę opiekować się psami przez miesiąc/dwa/pół roku; cokolwiek, bo w ten sposób nie bardzo wiadomo o co chodzi i na jakiej to jest zasadzie.

Przeczytałam, zdziwiłam się, to wkleiłam ;)
Otóż ta kobieta nie mieszka w Polsce. Ma hodowlę tych piesków od wielu lat u siebie w domu.
Jej chodzi o to, że kupuje od kogoś teraz te maluchy i zanim dotrą do niej chce aby przebywały tymczasowo u kogoś, kto ma warunki i zaopiekuje się nimi.
Nie wie ile dokładnie ich będzie 6 czy 8 :?: Dlatego chce zapłacić za tymczasową opiekę.
I znalazła już kogoś, kto zajmie się pieskami i odbierze je od hodowcy tu w Polsce.

Tyle się dowiedziałam...czy to prawda nie wiem. :niewka:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

dzwonili do mnie kilka la temu ludzie....zeby wejsc z nimi w układ i przetrzymywac mioty mopsów...

szły hurtem do Włoch...niby od hodowcy do hodowcy....ale żeby się interes kręcił na jeden kurs musiało byc sporo piesków....

przepędziłam

teraz cziłałki modne...hurtem sie w Polsce kupuje bo tu taniocha....

to tak ogólnie...nie o tej pani...
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
ODPOWIEDZ