UGIER Poszły w Las
Re: UGIER Poszły w Las
Heh, chyba mnie to przeroslo. Nie spodziewalam sie az tylu kombinacji. 
Ale dzieki za wyklad.

Ale dzieki za wyklad.

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Przeczytałam zupełnie bez zrozumienia
ale gratuluję niezwykłego miotu
opowiedz jeszcze skąd ACD i dlaczego....( mam siostrę w Australii-stąd ciekawość)

ale gratuluję niezwykłego miotu
opowiedz jeszcze skąd ACD i dlaczego....( mam siostrę w Australii-stąd ciekawość)
Hm, ACD w zasadzie przez przypadek 
Kiedyś miałam bouvierkę i chciałam dla niej psa z Belgii, od moich znajomych. Ale jak ja ją chciałam, to oni już kończyli je hodować z uwagi na wchodzący zakaz cięcia ogonów, a oni woleli z ciętymi..
I zaczęli wchodzić w australiany, ta sama sekcja co bouvier des flandres
(bouvier=bydło i cattle=bydło).
No to i ja się zaczęłam nimi interesować, a wtedy bardzo ciężko było, internet nie był tak powszechny jeszcze, ażeby znaleźć coś w książkach o tej rasie, to też dość trudno było.
No, ale tak sobie dojrzewałam przez dwa lata do tej rasy, aż dojrzałam
i zamówiłam suczkę, nie żałuję tego mojego wyboru do dzisiaj, Blue to wspaniała sucz, do tego ze zdrowej hodowli, po zdrowych i przebadanych rodzicach
Ale mimo, że rasa pasterska, to też nie jest to rasa dla każdego, jest to pies o mocnej i twardej psychice i cholernie mądry. Tak jak ogarki można troszkę rozpieszczać, tak ACD w pierwszych miesiącach i latach życia, NIE.

Kiedyś miałam bouvierkę i chciałam dla niej psa z Belgii, od moich znajomych. Ale jak ja ją chciałam, to oni już kończyli je hodować z uwagi na wchodzący zakaz cięcia ogonów, a oni woleli z ciętymi..
I zaczęli wchodzić w australiany, ta sama sekcja co bouvier des flandres
(bouvier=bydło i cattle=bydło).
No to i ja się zaczęłam nimi interesować, a wtedy bardzo ciężko było, internet nie był tak powszechny jeszcze, ażeby znaleźć coś w książkach o tej rasie, to też dość trudno było.
No, ale tak sobie dojrzewałam przez dwa lata do tej rasy, aż dojrzałam

i zamówiłam suczkę, nie żałuję tego mojego wyboru do dzisiaj, Blue to wspaniała sucz, do tego ze zdrowej hodowli, po zdrowych i przebadanych rodzicach

Ale mimo, że rasa pasterska, to też nie jest to rasa dla każdego, jest to pies o mocnej i twardej psychice i cholernie mądry. Tak jak ogarki można troszkę rozpieszczać, tak ACD w pierwszych miesiącach i latach życia, NIE.
Hehehe, ja i tak nie wszystko tam napisałam, tylko podstawyirie pisze:Heh, chyba mnie to przeroslo. Nie spodziewalam sie az tylu kombinacji.
Ale dzieki za wyklad.

ale białe

GRATULUJĘ
Dziewiątka to śliczny miot. Niech się zdrowiutko chowają i slicznie rosną
Bardzo jestem ciekawa jakie będą jak już się przebarwią. To taka niespodzianka musi być dla hodowcy (choć pisałaś, nie dla każdego
). Podoba mi się "dropiaty" tatuś- mam nadzieję, że parę maluchów będzie także podobnie "dropiatych" 

Dziewiątka to śliczny miot. Niech się zdrowiutko chowają i slicznie rosną

Bardzo jestem ciekawa jakie będą jak już się przebarwią. To taka niespodzianka musi być dla hodowcy (choć pisałaś, nie dla każdego

Bardzo dziękujemybea100 pisze:GRATULUJĘ![]()
Dziewiątka to śliczny miot. Niech się zdrowiutko chowają i slicznie rosną![]()
Bardzo jestem ciekawa jakie będą jak już się przebarwią. To taka niespodzianka musi być dla hodowcy (choć pisałaś, nie dla każdego). Podoba mi się "dropiaty" tatuś- mam nadzieję, że parę maluchów będzie także podobnie "dropiatych"

Ten "dropiaty" kolor, to właśnie blue mottled

No raczej będą takie i chyba nawet w przeważającej ilości

Teraz wyglądają tak samo, jak będą się wybarwiać, to wtedy wrzucę nowe fotki

Dzisiaj musiałam wyjść i pod moją nieobecność Blue wchłonęła całe opakowanie Amino-biotyny Megavit, 150tabletek

O rany
Mam nadzieję, że nic się po tym nie wydarzy...Trzymam kciukasy za to!

Mam nadzieję, że nic się po tym nie wydarzy...Trzymam kciukasy za to!
Monik
Ja poproszę fotki jednego szczeniaka co 3 dni. Jestem bardzo ciekawa jak posuwa się wybarwiane.
Ja poproszę fotki jednego szczeniaka co 3 dni. Jestem bardzo ciekawa jak posuwa się wybarwiane.