UGIER Poszły w Las

monik

Re: UGIER Poszły w Las

Post autor: monik »

Hehehe, chyba powinnam to dać w dziale "Urodzone mioty" :gleba:
Awatar użytkownika
irie
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: irie »

Heh, chyba mnie to przeroslo. Nie spodziewalam sie az tylu kombinacji. :D
Ale dzieki za wyklad. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Przeczytałam zupełnie bez zrozumienia :gleba:

ale gratuluję niezwykłego miotu

opowiedz jeszcze skąd ACD i dlaczego....( mam siostrę w Australii-stąd ciekawość)
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
monik

Hm, ACD w zasadzie przez przypadek :)
Kiedyś miałam bouvierkę i chciałam dla niej psa z Belgii, od moich znajomych. Ale jak ja ją chciałam, to oni już kończyli je hodować z uwagi na wchodzący zakaz cięcia ogonów, a oni woleli z ciętymi..
I zaczęli wchodzić w australiany, ta sama sekcja co bouvier des flandres
(bouvier=bydło i cattle=bydło).
No to i ja się zaczęłam nimi interesować, a wtedy bardzo ciężko było, internet nie był tak powszechny jeszcze, ażeby znaleźć coś w książkach o tej rasie, to też dość trudno było.
No, ale tak sobie dojrzewałam przez dwa lata do tej rasy, aż dojrzałam :D
i zamówiłam suczkę, nie żałuję tego mojego wyboru do dzisiaj, Blue to wspaniała sucz, do tego ze zdrowej hodowli, po zdrowych i przebadanych rodzicach :)
Ale mimo, że rasa pasterska, to też nie jest to rasa dla każdego, jest to pies o mocnej i twardej psychice i cholernie mądry. Tak jak ogarki można troszkę rozpieszczać, tak ACD w pierwszych miesiącach i latach życia, NIE.
monik

irie pisze:Heh, chyba mnie to przeroslo. Nie spodziewalam sie az tylu kombinacji. :D
Ale dzieki za wyklad. ;)
Hehehe, ja i tak nie wszystko tam napisałam, tylko podstawy :D
Awatar użytkownika
MartaK
Gadu-Gadu: 2322991

Post autor: MartaK »

ale białe :wow_3: ;)
bea100

Post autor: bea100 »

GRATULUJĘ :piwko:
Dziewiątka to śliczny miot. Niech się zdrowiutko chowają i slicznie rosną :marzyc_2:
Bardzo jestem ciekawa jakie będą jak już się przebarwią. To taka niespodzianka musi być dla hodowcy (choć pisałaś, nie dla każdego ;) ). Podoba mi się "dropiaty" tatuś- mam nadzieję, że parę maluchów będzie także podobnie "dropiatych" :marzyc:
monik

bea100 pisze:GRATULUJĘ :piwko:
Dziewiątka to śliczny miot. Niech się zdrowiutko chowają i slicznie rosną :marzyc_2:
Bardzo jestem ciekawa jakie będą jak już się przebarwią. To taka niespodzianka musi być dla hodowcy (choć pisałaś, nie dla każdego ;) ). Podoba mi się "dropiaty" tatuś- mam nadzieję, że parę maluchów będzie także podobnie "dropiatych" :marzyc:
Bardzo dziękujemy :)

Ten "dropiaty" kolor, to właśnie blue mottled ;)
No raczej będą takie i chyba nawet w przeważającej ilości :)
Teraz wyglądają tak samo, jak będą się wybarwiać, to wtedy wrzucę nowe fotki :)

Dzisiaj musiałam wyjść i pod moją nieobecność Blue wchłonęła całe opakowanie Amino-biotyny Megavit, 150tabletek :evil: Otworzyła sobie sama i wszystko zjadła. Trochę się przestraszyłam i zadzwoniłam do Hani, czy powinnam się tym martwić, czy nie. Jako, że nie, to rozumiem, że Blue się zabazpieczała przed utratą całego włosa i zabezpieczyła też szczeniaki na zimę :twisted:
bea100

Post autor: bea100 »

O rany :strach_2:
Mam nadzieję, że nic się po tym nie wydarzy...Trzymam kciukasy za to!
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Monik
Ja poproszę fotki jednego szczeniaka co 3 dni. Jestem bardzo ciekawa jak posuwa się wybarwiane.
ODPOWIEDZ