Moderator: BACHMATsforanemroda
a czy to zabronione w prawie FCI? Nie. A jak nie zabronione to dozwolone. A abstrahując od par - imbred też dozwolony w FCI choć niezalecanyania N pisze:Psy faktycznie fajne.Takie jak lubię.Ogromnie szkoda że nie udało nam się obejrzeć konkurencji na żywo.
![]()
A co do par hodowlanych zawsze mnie zastanawiają kryteria - dla mnie niezrozumiałe- no ale ja się nie znam![]()
- jako para - rodzeństwo albo ojciec z córką, matka z synem wiem że tak można tylko nie rozumiem dlaczego.![]()
Może mnie ktoś oświeci?
To w ogóle niezłe zamieszanie, bo wg. tradycji i np. terminologii "Regulaminów prób i konkursów pracy psów myśliwskich" - Parą nazywamy dwa psy jednej rasy i jednakowej płci. (Albo psy różnych ras bez względu na płeć", a pies i suka tej samej gończej rasy to Sfora.Ania W pisze: Teraz to się nazywa "para" i jest to para mieszana w rękach jednego właściciela. (...) Kiedyś był też podział na parę hodowlaną i po prostu parę (np. jednopłciową) ...
No jest i coś za tym tytułem stoi. A co stoi za parą hodowlaną jeśli ona nie hodowlana bo nie miała potomstwa? O to tylko mi chodzi.Ania W pisze:No ale tytuł reproduktora i suki hodowlanej jest.