Uchaty i Coda ..... czyli Węszynosy Poszły w Las
Re: Uchaty i Coda ..... czyli Węszynosy Poszły w Las
Piękny niebieski storczyk, ja nigdy nie lubiłam kwiatków doniczkowych bo nie pamiętałam żeby je podlewać . Kiedyś dostałam dwa storczyki później kolejne dwa, kwitną jak szalone chociaż wcale specjalnie o nie się nie troszczę .
to chyba najlepsza metodajsuchecka pisze: kwitną jak szalone chociaż wcale specjalnie o nie się nie troszczę .

A to mój dzisiejszy nabytek:

Ja przycinam jakieś 10cm nad doniczkąendo pisze: A w jakim miejscu przycinać te uschnięte pędy? To ma znaczenie?

Moja mama całkowicie przy korzeniach obcina i rosną jej jak szalone

Moje stoją na parapecie w słonecznym miejscu. Za każdym razem jak kwitną to mają więcej kwiatów

PS. endo .... ten kropkowany storczyk jest super

Ja akurat dzisiaj trafilam na dostawę kwiatów, dobrze, że tylko z dwoma wyszłam
, bo wszystkie były przepiękne i takie niektóre niespotykane, w kropki, w paski, w ciapki
Żeby tylko ładnie rosły, bo u mnie z kwiatami w domu to różnie
Mizianko dla ogrodników dwóch 

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Ja podam linka do tego co kiedyś mi pięknie kwitło kilka krotnie, teraz mam mniej czasu na te bardziej wyszukane storczyki.
viewtopic.php?f=5&t=136&st=0&sk=t&sd=a&start=590" onclick="window.open(this.href);return false;
Zostały mi praktycznie same Phalaenopsisy i też pięknie kwitną, ale fotek brak
na ten czas.
Podaję Wam linki jeśli jesteście zainteresowane gdzie coś można doczytać i zakupić - polecam
Mam 2 książki o storczykach mogę komuś podesłać do poczytania?
http://www.orchidgarden.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://storczykiptms.pl/index.php?optio ... e&Itemid=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do storczyka niebieskiego.... Basiu sorki ale dla mnie jak sztuczny kwiatek
Aby kwitł Tobie długo i cieszył Twoje oko, ale wcale nie wygląda naturalnie (moje zdanie). oni białe kolory zabarwiają na niebiesko, mam nadzieję że jak skończy kwitnienie to pięknie zakwitnie na biało
Pierwszy na fotce Basi śliczny i Endo ten cytrynowy mam u mamy - uwielbiam ten odcień.
Sorki za zejście z tematu ogarowego
viewtopic.php?f=5&t=136&st=0&sk=t&sd=a&start=590" onclick="window.open(this.href);return false;
Zostały mi praktycznie same Phalaenopsisy i też pięknie kwitną, ale fotek brak

Podaję Wam linki jeśli jesteście zainteresowane gdzie coś można doczytać i zakupić - polecam
Mam 2 książki o storczykach mogę komuś podesłać do poczytania?
http://www.orchidgarden.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://storczykiptms.pl/index.php?optio ... e&Itemid=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do storczyka niebieskiego.... Basiu sorki ale dla mnie jak sztuczny kwiatek

Aby kwitł Tobie długo i cieszył Twoje oko, ale wcale nie wygląda naturalnie (moje zdanie). oni białe kolory zabarwiają na niebiesko, mam nadzieję że jak skończy kwitnienie to pięknie zakwitnie na biało

Pierwszy na fotce Basi śliczny i Endo ten cytrynowy mam u mamy - uwielbiam ten odcień.
Sorki za zejście z tematu ogarowego

Ogrodnicy wymiziani
Wiosna idzie na bank bo kudłate coraz bardziej przytulaśne są a Uchaty przechodzi samego siebie chwilami
Im starszy tym bardziej przytulaśny
Coda dla odmiany po prostu podchodzi, podaje łapkę po czym wtula łepek nasze ramiona i zasypia mrucząc jak kot
Ptaki dziś cudnie śpiewały, psy ze spaceru nie chciały wracać ale za to jak pachniały
wiosną 
Co do storczyków
...
Kasiu ... wiem, że niebieski wygląda sztucznie ale specjalnie polowałam na tego "prawdziwego" nie farbowanego
Te prawdziwe są drogie. Nie schodzą poniżej 100zł. W Obi zaczęły więdnąć i udało mi się kupić za 28
Podlałam go, trochę pielęgnowałam i doszedł do siebie
Dalej wypuszcza niebieskie kwiatki
zobaczymy co będzie na kolejne jego kwitnięcie

Wiosna idzie na bank bo kudłate coraz bardziej przytulaśne są a Uchaty przechodzi samego siebie chwilami

Coda dla odmiany po prostu podchodzi, podaje łapkę po czym wtula łepek nasze ramiona i zasypia mrucząc jak kot

Ptaki dziś cudnie śpiewały, psy ze spaceru nie chciały wracać ale za to jak pachniały

Co do storczyków

Kasiu ... wiem, że niebieski wygląda sztucznie ale specjalnie polowałam na tego "prawdziwego" nie farbowanego

Te prawdziwe są drogie. Nie schodzą poniżej 100zł. W Obi zaczęły więdnąć i udało mi się kupić za 28

Podlałam go, trochę pielęgnowałam i doszedł do siebie

zobaczymy co będzie na kolejne jego kwitnięcie

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Przy tym kwitnieniu tak, ale następne już będzie w innym odcieniu
.
To niby " nowość" i ceny się trzymają . Nie ma prawdziwych niebieskich w takim odcieniu.

To niby " nowość" i ceny się trzymają . Nie ma prawdziwych niebieskich w takim odcieniu.
Pożyjemy zobaczymy
Jeszcze muszę wyruszyć na polowanie na czerwonego 

Taka ciekawostka ,pan w tv mówił niedawno ,że nie sprzyja im (storczykom)strona połnocna .U nas właśnie na północnym oknie rosną jak głupie
,juz kilka ładnych lat i ciągle kwitną ,podlewam jak mi się przypomni

Jakie niewinne myszorkiOgrodników dwóch![]()

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Skoro to takie proste...to może i ja się skuszę na jakiegoś storczyka
Dzień Kobiet się zbliża

Dzień Kobiet się zbliża