To prawdziwy Fuks!!!

Awatar użytkownika
smoko
Gadu-Gadu: 0

Re: To prawdziwy Fuks!!!

Post autor: smoko »

Oj tam oj tam... Króliczki to są te, co w święta na stole w śmietanie zazwyczaj, a mokrego zajączka życzę wszystkim koleżankom z okazji nadchodzących świąt !Obrazek.... i wesołego jajca też! Obrazek

PS. A o co z tym dojrzewaniem chodzi? - Bo ja juz od ładnych paru lat pełnoletnia jestem.... Wielokrotnie... :wow_3:
Obrazek

Co dzień budzę się piękniejsza, ale dzisiaj, to już przesadziłam!Obrazek
Awatar użytkownika
smoko

Małgosiu podaj tylko szczegóły tej imprezy 1 czerwca - stawimy się!
Obrazek

Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

smoko pisze:PS. A o co z tym dojrzewaniem chodzi? - Bo ja juz od ładnych paru lat pełnoletnia jestem.... Wielokrotnie... :wow_3:
Chodzi o dojrzewanie psychiczne :D - bo ogóreczki łatwe nie są. No i złapanie bakcyla - to coś czym ogar stopniowo zaraża jak zarazkiem, powoli i podstępnie. I zanim się człowiek obejrzy ląduje na psich warsztatach, biegając za dzikami :wow_3: :gleba:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
smoko

Że podstępnie to się zgodzę, ale że powoli to nie bardzo. Jak widać w moim poprzednim poście już to złapałam. Wybieramy się w czerwcu na zawody tropowców. Na razie jeszcze nie jako aktywni uczestnicy, tylko na przeszpiegi, ale jednak...

Zakupiłam dla Fuksa nowe posłanko. I okazało się, że był to strzał w dziesiątkę. Piesio dobrowolnie opuścił okupowana wcześniej kanapę i teraz własnie obgryza wieprzową nogę preparowaną uwalony na nowym łóżeczku, wielce zadowolony. Nie rusza go nawet kot, który chyba czuje się nieco urażony lekceważeniem i łazi mu przed nosem tam i nazad, bezczelnie przejeżdżając mu po mordzie ogonem :strach_2: Od czasu do czasu, jak kot przesadzi, to Fuks jest łaskaw pogonić go przez chwilę, po czym wraca na swe nowe łoże, kontemplować wieprzową nogę :marzyc_2: A kanapa znów cała moja... :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Fuksio, co ja czytam? Na warsztaty się wybierasz i na wystawę, super! :brawo_1:
Dobrze masz z tą Pańcią :szacun_1: ale Ty to wiesz, bo nawet kanapę na chwilę oddałeś, mądry piesek :D Starszy brat jest z Ciebie dumny :silacz:
Obrazek
Awatar użytkownika
smoko

ObrazekMYŚLISZ, ŻE NA CHWILĘ?....Mam nadzieję,że jednak pokocha to swoje nowe posłanko. Na razie jest nim zachwycony. Oczywiście na kanapę też trochę przychodzi, głównie po to, żeby się na mnie uwalić i zaserwować mi całusa, w miarę możliwości w migdałki, oraz przywalić z byka w oko, tak po prostu, żeby pańcia nie zapomniała kto tu rządzi, i też może trochę, żeby nie czuła się samotna.Obrazek Większość czasu piesek spędza jednakowoż na nowym legowisku. Pewnie dlatego, że jest mięciutkie i grube, dużo wygodniejsze niż kanapaObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smoko

Dawno nas tu nie było, święta, goście i inne "przyjemności"... Ale już po wszystkim :uff:
Wykończona rodzinnymi świętami nie mogę odespać i chodzę do tyłu. Dzisiaj rano przygotowując sobie kawę a Fuksowi jego codzienny jogurcik z witaminami, posłodziłam mu jogurt cukrem, a sobie do kawy wsypałam hojnie dwie miareczki fuksiowych witaminek :zly1: Zorientowałam się dopiero jak strzeliłam solidnego łyka kawy.... Fuks zeżarł jogurcik i nic nie powiedział zdrajca jeden, ze coś jest nie tak ze smakiem :fiufiu:

Z domowych wieści - Fuks i Pompon wreszcie się dogadali - to znaczy piesek nadal molestuje kota, ale z wzajemnością, ja się do dzikich wrzasków i galopad przyzwyczaiłam i nawet jak jest za cicho to budzi się we mnie niepokój, że zwierzaki coś pospołu kombinują.... :strach_2: Fuks rośnie jak na drożdżach, wazy już 18, 5 kg i wcale nie jest otyły :zdziw_5: Wczoraj przyszła karma, którą miałam nieostrożność zostawić w worku w przedpokoju i wyjść ze śmieciami. Jak wróciłam worek był rozerwany, a pies tak nażarty, że ledwo się ruszał. Zeżarł chyba z pół kilo przez te parę minut. Oczywiście znowu była sraka z przeżarcia :zly2: Mam tylko nadzieję, że nie zeżarł tej czarnej folii, która był owinięty worek, bo była w takich strzępach, że nie wiem, czy kawałka nie brakuje :prosze_1:
Obrazek

Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Co słychać , jak młody? umówmy się na spacerek w pola

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
smoko

Zaliczyliśmy wczoraj naszą pierwszą wystawę i jesteśmy zachwyceni. Fuksio otrzymał najwyższą ocenę - wybitnie obiecujący, oraz doskonały opis. Pieska prezentowała pańcia młodsza, bardzo przejęta tym faktem. W czerwcu wybieramy się na następną wystawę, chyba złapałyśmy bakcyla :fiufiu:

Z innych wieści - w ubiegłym tygodniu byliśmy nad jeziorkiem -Fuks na smyczy, bo tam psów puszczać nie wolno, ale odpięłam go dosłownie na minutę. Jak wydarł za kaczkami do wody, to wypłynął naprawdę daleko w jezioro. :strach_2: Razem z Zuzia stałam na brzegu i darłam się słodkim głosem "wracaj kochanie, bo się utopisz" - wiem, zrobiłam z siebie debila, ale ja jestem histeryczka i nie spodziewałam się że on tak plumknie bez ostrzeżenia i tak daleko popłynie.... :wstydek: Już myślałam, że będę musiała wskakiwać za nim, ale wrócił wielce zadowolony zamoczył mi całe spodnie otrzepując sierść i dał się grzecznie zapiąć na smycz :psiako:

Poza tym wybraliśmy się całą rodzinką do parku dinozaurów w Ustroniu - park byle jaki, ale dinozaury się ruszają i ryczą. :zdziw_5: Trzeba było widzieć mojego obronnego brytana.... :gleba: Generalnie muszę przyznać po raz kolejny, że ogar to jest jakość sama w sobie i żaden inny pies mu do pęcin nie dorasta! To jest moje zdanie i mam do niego prawo! :hi_1:
Obrazek

Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Fuksio, ale brat z Ciebie dumny :brawo_1: pierwsza wystawa i już sukces! :szacun_1:
ma się te geny, nie? ;)
Chłopaki dziękują za przemiłe spotkanie, mamy nadzieję, że nie ostatnie :piwko:
Obrazek
ODPOWIEDZ