Teraz Polska :)
Re: Teraz Polska :)
Bo i Krokowa i Dębki bardzo się ucywilizowały ostatnimi laty. Wiochy w Dębkach nie ma już od ho, ho, tylko wille i pensjonaty o specyficznej architekturze, nawet się chce tam zaglądać po sezonie.
A Krokowa się wypasła na stolicę............
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Ostatnie lata spędziła na południu kraju i tutaj została pochowana.
- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Daj spokój...Jeździłam tam od 1996 r. rozbijając się na dziko za pensjonatem u Mirelli przez parę ładnych lat w wakacje. Tam poznałam swoją pierwszą miłość. A droga w Dębkach była wtedy klepiskiem i nocą wszyscy chodzili z zapalniczkamiWilga pisze:Bo i Krokowa i Dębki bardzo się ucywilizowały ostatnimi laty. Wiochy w Dębkach nie ma już od ho, ho, tylko wille i pensjonaty o specyficznej architekturze, nawet się chce tam zaglądać po sezonie.

A Krokowa to strategiczna miejscówa na stanie na stopa. Byle na dobrej wylotówce:)
Ja znam Dębki, Krokową i Jastrzębią Górę z początku lat 90. Z Jastrzębiej do Dębek szło się plażą... a w Dębkach się jadło przepysznego łososia bałtyckiego... zamierzchłe czasy 

Byleby w sercu ciągle maj!
Oj, stare Dębki, moje wspomnienia są jeszcze starsze niż Twoje
, z początku lat 80. 
Jedna droga paiskowa we wsi, stare wędzarnie ze świeżą rybą, zasypane po sztormach ujście Piaśnicy, łodzie straży granicznej na rzece i kontrole na plaży, żużlowanie drogą przez łąki z Odargowa, gdzie był przystanek autobusu, a jak ostatni uciekł albo nie zabrał to plaża z Karwi, Mirelli jeszcze nie było, tylko pan Feldman siał tam zboże, .....
Teraz tak się pozmieniało (koszmarnie), że mnie się nawet się NIE chce tam zaglądać po sezonie.

Jedna droga paiskowa we wsi, stare wędzarnie ze świeżą rybą, zasypane po sztormach ujście Piaśnicy, łodzie straży granicznej na rzece i kontrole na plaży, żużlowanie drogą przez łąki z Odargowa, gdzie był przystanek autobusu, a jak ostatni uciekł albo nie zabrał to plaża z Karwi, Mirelli jeszcze nie było, tylko pan Feldman siał tam zboże, .....
Teraz tak się pozmieniało (koszmarnie), że mnie się nawet się NIE chce tam zaglądać po sezonie.
Mój pierwszy pies był PON-em z przydomkiem z KordegardyWilga pisze:Bingo!
Pani Hryniewicz była wieloletnią mieszkanką powojennej Łeby i jest uznaną hodowczynią ponów, których figurki siedzą na ławeczce. Taki miły gest mieszkańców Łeby, upamiętniający barwną postać łebskiej psiary.
Wilga pisze:Oj, stare Dębki, moje wspomnienia są jeszcze starsze niż Twoje, z początku lat 80.

Ja z kolei latami jeździłam do pobliskiej Białogóry ( a najpierw moi dziadkowie i rodzice), tam się uczyłam chodzić

Do Dębek chodziliśmy na piechotę w ramach wakacyjnych atrakcji, bo one jakoś tak bardziej cywilizowane były i można było tam jakieś książki kupić

Krokowa zmieniła się niesamowicie!
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
A ja w Dębkach byłam tylko raz i niewiele pamiętam.
Też spędzałam dzieciństwo nad morzem ale w Świbnie. Znałam tam każde drzewo. Ganiałam godzinami po lesie z moim ONkiem i olbrzymką gospodarzy. Do tej pory się dziwię, że rodzice wcale się nie martwili.

Halo, halo, Kasiuwro, Twoja kolej wstawiania zagadki 

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Przepraszam, zapomniałam kompletnie o zagadce.
Gdzie to jest?
Gdzie to jest?